Kalhoty pro dlouhé muže

Maaruuskaa
4.1.15 22:01

Kalhoty pro dlouhé muže

Dobrý večer. Celý život řešíme v rodině problém. Jak tatínek, tak bratr, i bratranci a strýcové jsou velmi vysocí. Skoro 2 metry, abych byla přesná. No a kvůli tomu stále řešíme problém, kde a jaké koupit kalhoty, aby nekončily v půli lýtek nebo u kotníků.. :D Jak řešíte podobné situace vy? Protože došívání už mě vážně nebaví, kromě toho to ani tak dobře nevypadá… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1199
4.1.15 22:08

V každém normálním obchodě se dají koupit prodloužené velikosti, jak riflí, tak společenských kalhot.
Ptej se po tom prodavaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
4.1.15 22:08

Co znamena dosivani? Ja mam problem opacny, manzel ma kratke nohy, siju mu sama. Nebavilo me porad parat chranitka a zkracovat a zas prisivat a rozcilovat se nad nekvalitnim sitim. Co sehnat sicku, ktera by chlapum pravidelne kalhoty delala?

• Citovat
  • Upravit
11565
4.1.15 22:10

@Maaruuskaa Pokud vím, ta tahle prodejna http://www.damskenadmernevelikosti.cz/ má sousední pro velké (a i vysoké) muže. Zkusila bych tam zavolat. Levné to není, ale paní je moc milá.

Zkusila bych i katalogy: bonprix, Otto, Blancheporte a podobně. Vím, že třeba Neckermann míval velikosti pro ženy normální a prodloužené; třeba mají totéž i pto pány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
4.1.15 22:14

Hodně obchodů má prodloužené velikosti, napadá mě třeba Marks and Spencer.

• Citovat
  • Upravit
4140
4.1.15 22:15

Muj muz ma pres dva metry. Nekdy sezene na sebe kalhoty v c&a, tam mivaji dlouhy strihy rifli. Spolecensky kalhoty si nechava sit u svadelny..taky casto resime potize s oblecenim. Vetsinou kdyz manzel prijde do obchodu, tak se prodavacka vydesi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
4.1.15 22:20

Hledejte obchody, manzel je taky tak vysoky a nema problem si koupit kalhoty, jak rifle, sportovni, tak oblekove. Nerikam, ze v kazdem obchode natrefi, ale neni to nejaky bezny problem, myslim, ze dnes jiz delaji mnoho strihu, delek ne jako drive kdy byl pomalu jeden strih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
4.1.15 23:13

V M and S a v CA mají prodloužené velikosti, můj chlap tam taky nakupuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maaruuskaa
11.1.15 19:04

@shellmyska došívání znamená, že kalhoty, které koupíme - myslím třeba právě džíny, případně i společenské kalhoty, pak putují ke švadleně, která je přímo na míru prodlužuje. Děláme to tak, protože pro mě je uměním zaštupovat jenom ponožky. Natož se pouštět do nějakých větších akcí.. :-D

• Citovat
  • Upravit
Maaruuskaa
11.1.15 19:12

@Slečna Ferka Díky za tip. Koukám na to, ale vidím jenom nadměrné dámské oblečení. Zkusím tam zavolat. Akorát doufám, že nebudou mít sídlo jen v Praze…

• Citovat
  • Upravit
Maaruuskaa
11.1.15 19:24

Jinak všem moc děkuji za tipy, myslela jsem ale hlavně na sportovní kalhoty. Protože u nich případné prodlužování „navíc“ se dělá velmi špatně, potažmo nemáme s tím ani zkušenosti, spíš dlouhé hledání po obchodech, což ale nikoho z chlapů samozřejmě nebaví.

• Citovat
  • Upravit
7421
11.1.15 21:45

Tak prodlužování klasických riflí si nedovedu představit vzhledem k tomu, že vím, jak se vyrábí. Bohužel s takhle dlouhhými nemohu sloužit, děláme krokovou jen 34 palcu, tj. cca 86 cm. Občas je děláme i na míru, ale vzhledem k tomu, že je to tak trochu alchymie (aby se to při pranní srazilo tak jak má), tak nevím, jeslti je tzo zrovna ideální cesta. Navíc takhle ušité kalhoty by byly výrazně dražší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maaruuskaa
11.1.15 22:02

No vypadá to hrozně, co vám budu nalhávat. Navíc při několikátém praní se to srazí trochu jinak a v podstatě se mohou kupovat další… A vy jste přímo švadlena, paní @Brontik?Jak byste případně vyřešila prodloužení riflí? Já tomu totiž nerozumím…

• Citovat
  • Upravit
7421
11.1.15 22:31

@Maaruuskaa švadlena přímo nejsem (holkám se do toho nepletu, umí to líp, i když co potřebuju a chci si ušít, tak si ušiji. :lol: ), ale z oboru jsem.
Prodloužení se podle mne moc vyřešit nedá, protože tam zůstane ta kresba. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
11.1.15 22:34

@monrom
Máme i „výrobnu“, ale tuhle běžně délku neděláme (jak jsem napsala na předchozí stránce).
Max. na zakázku, ale to je trochu složitější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný