Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V každém normálním obchodě se dají koupit prodloužené velikosti, jak riflí, tak společenských kalhot.
Ptej se po tom prodavaček.
Co znamena dosivani? Ja mam problem opacny, manzel ma kratke nohy, siju mu sama. Nebavilo me porad parat chranitka a zkracovat a zas prisivat a rozcilovat se nad nekvalitnim sitim. Co sehnat sicku, ktera by chlapum pravidelne kalhoty delala?
@Maaruuskaa Pokud vím, ta tahle prodejna http://www.damskenadmernevelikosti.cz/ má sousední pro velké (a i vysoké) muže. Zkusila bych tam zavolat. Levné to není, ale paní je moc milá.
Zkusila bych i katalogy: bonprix, Otto, Blancheporte a podobně. Vím, že třeba Neckermann míval velikosti pro ženy normální a prodloužené; třeba mají totéž i pto pány.
Hodně obchodů má prodloužené velikosti, napadá mě třeba Marks and Spencer.
Muj muz ma pres dva metry. Nekdy sezene na sebe kalhoty v c&a, tam mivaji dlouhy strihy rifli. Spolecensky kalhoty si nechava sit u svadelny..taky casto resime potize s oblecenim. Vetsinou kdyz manzel prijde do obchodu, tak se prodavacka vydesi ![]()
Hledejte obchody, manzel je taky tak vysoky a nema problem si koupit kalhoty, jak rifle, sportovni, tak oblekove. Nerikam, ze v kazdem obchode natrefi, ale neni to nejaky bezny problem, myslim, ze dnes jiz delaji mnoho strihu, delek ne jako drive kdy byl pomalu jeden strih.
V M and S a v CA mají prodloužené velikosti, můj chlap tam taky nakupuje ![]()
@shellmyska došívání znamená, že kalhoty, které koupíme - myslím třeba právě džíny, případně i společenské kalhoty, pak putují ke švadleně, která je přímo na míru prodlužuje. Děláme to tak, protože pro mě je uměním zaštupovat jenom ponožky. Natož se pouštět do nějakých větších akcí.. ![]()
@Slečna Ferka Díky za tip. Koukám na to, ale vidím jenom nadměrné dámské oblečení. Zkusím tam zavolat. Akorát doufám, že nebudou mít sídlo jen v Praze…
Jinak všem moc děkuji za tipy, myslela jsem ale hlavně na sportovní kalhoty. Protože u nich případné prodlužování „navíc“ se dělá velmi špatně, potažmo nemáme s tím ani zkušenosti, spíš dlouhé hledání po obchodech, což ale nikoho z chlapů samozřejmě nebaví.
Tak prodlužování klasických riflí si nedovedu představit vzhledem k tomu, že vím, jak se vyrábí. Bohužel s takhle dlouhhými nemohu sloužit, děláme krokovou jen 34 palcu, tj. cca 86 cm. Občas je děláme i na míru, ale vzhledem k tomu, že je to tak trochu alchymie (aby se to při pranní srazilo tak jak má), tak nevím, jeslti je tzo zrovna ideální cesta. Navíc takhle ušité kalhoty by byly výrazně dražší…
No vypadá to hrozně, co vám budu nalhávat. Navíc při několikátém praní se to srazí trochu jinak a v podstatě se mohou kupovat další… A vy jste přímo švadlena, paní @Brontik?Jak byste případně vyřešila prodloužení riflí? Já tomu totiž nerozumím…
@Maaruuskaa švadlena přímo nejsem (holkám se do toho nepletu, umí to líp, i když co potřebuju a chci si ušít, tak si ušiji.
), ale z oboru jsem.
Prodloužení se podle mne moc vyřešit nedá, protože tam zůstane ta kresba. ![]()
@monrom
Máme i „výrobnu“, ale tuhle běžně délku neděláme (jak jsem napsala na předchozí stránce).
Max. na zakázku, ale to je trochu složitější…
Dobrý večer. Celý život řešíme v rodině problém. Jak tatínek, tak bratr, i bratranci a strýcové jsou velmi vysocí. Skoro 2 metry, abych byla přesná. No a kvůli tomu stále řešíme problém, kde a jaké koupit kalhoty, aby nekončily v půli lýtek nebo u kotníků..
Jak řešíte podobné situace vy? Protože došívání už mě vážně nebaví, kromě toho to ani tak dobře nevypadá…