Kalorický deficit – stále však nehubnu

kvetinkaanonym
31.1.26 11:30

Kalorický deficit - stále však nehubnu

Zdravím, ráda bych se zeptala, zda někdo tomu rozumí nebo má podobné zkušenosti. Je mi 24 let, denně sním kolem 1400 kcal. Jím zdravě = zelenina, ovoce, 110g bílkovin každý den. Sladkosti a fastfoody jen výjimečně. Nehladovím, jím tak, jak mi to stačí. Ale podle inbody a různých kalkulaček a článků bych měla sníst za den 1900-2200 kcal, přijde mi to ale hrozně moc a bojím se, že přiberu. Ani nevím, zda bych to snědla. Jak říkám, těch 1400-1500 mi stačí za den bohatě. Do toho také rok chodím do fitka pravidelně, cvičím silově tak 3-4× týdně a po silovém tréninku si dávám cardio v podobě chůze do kopce (20 minut cca). Snažím se vybudovat svaly a shodit tuk. Když jsem začala cvičit hodně a jedla jsem víceméně stejně, začala jsem hubnout. Poté jsem začala stravu více řešit, jíst trochu více a lépe, hlídat si příjem bílkovin, a začala jsem trochu přibírat. Asi vidím na sobě víc svalů, ale hlavně tuk na břiše se mi drží hodně. Nevíte někdo co s tím? Nejím moc kalorií, tak nechápu, proč nehubnu, když se k tomu ještě pravidelně hýbu a cvičím silově. Nebo mám zkusit postupně jíst víc kalorií? Když mi bylo asi 15 tak jsem měla problém s jídlem, a snažila se jíst max. 500 kalorií denně. Zhubla jsem tenkrát asi 10kg za 2 měsíce, ale bylo to drastický :D Můžu mít kvůli tomu dodnes rozhozený metabolismus? Jedla jsem takhle tenkrát asi jen 2 měsíce, od té doby jím normálně. Děkuji za rady a názory. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20906
31.1.26 11:45

Podle mě jíš tak málo, že se svaly nemají ani z čeho vytvářet. To množství bílkovin je tak 50kg cvičící ženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24725
31.1.26 11:47

Svaly jsou těžší než tuk. Měř se v pase a přes boky. Na to, kolik cvičíš, taky myslím, že jíš málo. Tělo pak ukládá, co může. Nutriční poradnu jsi nezkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinkaanonym
31.1.26 12:04
@lucad77 píše: Více

Měřím se a pas se mi zúžil, ale břicho drží tuk docela dost mi přijde. Zatím nezkoušela, ale asi budu muset :D

• Citovat
  • Upravit
kvetinkaanonym
31.1.26 12:05

@Cenarius Já mám teď 63 kilo no

• Citovat
  • Upravit
20906
31.1.26 12:09
@kvetinkaanonym píše: Více

Ale uvedomujes si, že nějaký tuk na břiše budeš mít vždycky? Ty plochý či svalnatý břicha jsou jen u žen, co brutálně cvičí a mají extrémně málo tuku v těle. A 63kg? Na kolik chceš hubnout prosimtě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
31.1.26 12:20

Jíš málo, pokud tak často cvičíš :nevim: tělo si bude ukládat každý gram do zásoby a svaly se ti nemaji z čeho tvořit. Nicméně když cvičíš silový trénink, tak vem metr a zahoď váhu, když budeš nabírat svaly, tak budeš nabírat i na váze, protože svaly jsou těžší než tuk. Delas si aspon nějaký protein po cvičení na doplnění bílkovin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16405
31.1.26 12:25

Taky se mi ten příjem zdá docela malý. Kolik měříš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinkaanonym
31.1.26 12:49
@Kriss Tina píše: Více

Takže mám jíst víc kalorií? A ano, protein si dávám po cvičení. Dávám si i kreatin. Uvědomuju si, že váhu tolik řešit nemusím, protože jsou svaly těžší než tuk, ale opravdu mi přijde, že mám paradoxně břicho čím dál větší. :D

• Citovat
  • Upravit
kvetinkaanonym
31.1.26 12:49
@Dahlia0409 píše: Více

165 cm

• Citovat
  • Upravit
16405
31.1.26 12:53
@kvetinkaanonym píše: Více

A 63kg ti prijde jako hrozne moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
31.1.26 12:57
@Kriss Tina píše: Více

Prosím, už nikdo nikdo nepiště takovou hovadinu. Když není přijatá energie, není si co ukládat. Přu hladomoru fakt lidé nebyli tlustí.
24 let, 165 cm a 63 kg mi kalorické tabulky bez jakokoliv aktivity vyhodí cca 1600 KCal. K tomu bych si na tvém místě přihodla ještě atřední aktivitu. A držela se toho. Opravdu není možné, aby člověk nehubnul, když je v kalorickém deficitu - nikdo není perpetuum mbile a nepopírá fyzikální ani biochemické zákony. Někde je v tvém případě chyba buď a straně příjmunebo výdaje.

Příspěvek upraven 31.01.26 v 13:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinkaanonym
31.1.26 12:57
@Dahlia0409 píše: Více

No nepřijde, ale je demotivující když se snažím rok budovat svaly a pálit tuk, upravuju si jídelníček, a vlastně vypadám furt stejně, ne-li hůř. Ráda bych shodila alespoň na 60kg. Jak říkám, docela mi narostlo břicho a nerozumím tomu proč. Když se o něco snažím teď nejvíc :D

• Citovat
  • Upravit
kvetinkaanonym
31.1.26 12:58
@carsa494 píše: Více

A neměla bych jíst více pokud pravidelně cvičím? Tím pádem mám větší výdej a měla bych mít i větší příjem? :think:

• Citovat
  • Upravit
854
31.1.26 13:05

Vždyť ano, zkus tam zadat ten střední příjem a budeš mít víc. Pak je potřeba se toho minimálně 3 týdny striktně držet a uvidíš. Pokud bude potřeba, tak bych kalibrovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková