Kalorický deficit – stále však nehubnu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.2.26 11:36

@Sany80s
Já za nemoc považuju něco, co ovlivňuje negativně můj život - ať už bolestí, únavou, zhoršenou koncentrací, psychickými potížemi. Nic takového ale nemám. To, že se nevejdu do nějakých tabulek (od dětství) pro mě není nemoc. „Neschopnost normálně jíst“ - to je těžké definovat. Já jím ráda, na jídlo se těším, ale jím prostě méně než ostatní. Problém s tím nemám.
V dětství (jak jsem psala) mě doktorka 2× poslala do lázní kvůli tomu, že rodiče řešili to, že jsem málo jedla. Výsledkem byla v té době opravdová PPP (zvracela jsem, jen se někdo zmínil o jídle). Nebylo to proto, že bych chtěla být víc štíhlá, že bych byla nespokojená se svou postavou. Ale prostě proto, že ty porce byly moc velké a bylo mi z takového množství zle od žaludku. A tam mě do jídla opravdu nutili. Pak jsem se dávala dokupy pár měsíců. A jídlo mi přestalo vadit až kolem 18-20 let, ale to jsem si totiž začala jíst tolik, kolik jsem chtěla já a to, co jsem chtěla já. Od té doby jím tak, jak mám chuť, z jídla mi není zle, jím tolik, kolik chci a držím si konstantní váhu.
Prostě si myslím, že ty tabulky příjmu nejsou univerzální pro všechny.
I moje mamka jí celý život méně (ne až tak málo jako já, ale ona je zase vyšší a mohutnější postavy) a je v pohodě. ;-)
Je třeba ty tabulky a kalkulačky nebrat smrtelně vážně. Biologický systém nefunguje jako stroj, každý jsme trošku jiný a některé prostě do tabulky nenacpeš ;-) Důležité je, jak se cítíš :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.26 12:50
@hospodki píše: Více

Bylo mi jasný, že soudný člověk sem fotky dětí nedá. Člověk se uklikne a je to hned.
Já jsem také v prvním příspěvku psala, že svaly váží víc než tuk. Navíc může žena na váze stát nebo právě z důvodu nabírání svalů jít váha trochu nahoru, ale cm můžou být menší. :)
Můj cíl je dostat se na -35 kg. Jsem na začátku cesty a aktuálně -7 kg dole. :oops:
Je super, co jsi dokázala. :palec:

• Citovat
  • Upravit
18705
1.2.26 13:10
@Anonymní píše: Více

Ta stojící váha je přesná. Začala jsem v říjnu se silovým tréninkem
3× týdně a jen přes břicho mám 4cm dole, boky 2, jsem prakticky bez celulitidy, viditelne klicni kosti, osvalena ramena..a mám 1kg nahoře :lol: při 100kg/179cm se uz ani neobhajuju, ze fakt vážím tolik. Nejak me to nebaví vysvětlovat jak funguji svaly a tuk. Nosím velikost 44/xl a chtěla bych se dostat o číslo míň což je tak -5kg dolu a 42/L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
1.2.26 13:13

Chtěla jsem se zeptat, má někdo zkušenosti s nutridrinky + bilkoviny od herbalife na budování svalové hmoty?

Nebo je to k něčemu?

Co vím je třeba dostatečný příjem bilkovin 1,2 g / kg váhy. Rostlinnou nemám šanci z 50% denní dávky dát ve stravě. Drink mi prijde jako dobrý pomocník je v něm 17g rostlinné bílkoviny

Je někdo znalý?

Příspěvek upraven 01.02.26 v 13:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
1.2.26 13:28

A nenapadlo tě nikdy, že když pro udržení váhy musíš mít příjem kcal jako 5leté dítě, tak ta váha prostě pro tebe není přirozená a zdravá? BMI máš sice teorericky v normě, prakticky ti ale tvoje tělo říká něco úplně jiného. Jíst takhke málo není v pohodě. Nejde jen o váhu, ale v tomhle množství jídla reálně nemůžeš přijmout dostatek vitamínů a minerálů důležitých pro fungování tvého těla, bílkovin pro svaly, sacharidů pro fungování mozku a tak dále…

Hlavně tohle nastavení prosím tě nepředávej dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.26 13:34

@Yxc28 A nemyslíš, že už by se to po těch 40 letech začalo nějak projevovat? Jinak je pravda, že jím když už tak nutričně hodně výživné a hodnotné věci, jako je ovoce, zelenina, ořechy, ryby. Nejím jídla jako hranolky, sladkosti, čipsy… Suplementuju vápník (nemohu mléko), v zimě D a příležitostně C. Jinak takhle žiju fakt celý život a vše v cajku. Krevní testy na preventivce mám vždy ukázkové. Narozdíl třeba od mého ex, který sice jedl podle rozpisu nutričního terapeuta a trenéra, a měl vysoký cholesterol a večně bojoval s nadváhou. Pokud vím, tak bojuje dodnes.
Děti jedí tolik, kolik chtějí. Nic víc ani míň. Obě jsou z hlediska BMI zcela v normě. Tak snad jim to vydrží.

• Citovat
  • Upravit
6048
1.2.26 13:35
@Janka78 píše: Více

Proč ne protein? Já mám syrovátkový a nemůžu si ho vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18705
1.2.26 13:37

@Janka78 protein? Pokud nechutná klasika, tak vyzkoušej nějaký Clear. Mam rada vilgain nebo my protein. Je to jak šťáva bez té hutnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
1.2.26 13:41
@Modesta píše: Více

Nerozumím odpovědi :think:

"Proč ne protein? "

Ptám se, zda máte někdo zkušenosti s herbalife bilkovinovym proteinem? Asi jsem to napsala zmatecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6048
1.2.26 13:42

@hospodki

Jo My protein je super. Miluji ho. Měla jsem protein od Gymbeam a ten byl hnusný. Strašně sladký. Čokoládový od My protein je za mě top.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6048
1.2.26 13:44

@Janka78

No s Herbalife asi tady moc lidí mít zkušenosti nebude. Protože jsou produkty mnohem známější. Herbalife má nálepku „složení nic moc“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6048
1.2.26 13:47
@Janka78 píše: Více

Jj napsala jsi to zmatečně, protože bilkovinovy nápoj (alespoň u mě) nerovná se protein 🙂

Ale co ti můžu doporučit já, je protein od My protein. Je méně sladký, než protein od Gymbeam. K Herbalife mám prostě osobně nedůvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12958
1.2.26 13:47

Právě jsi předvedla typický výplod anorektické mysli.
Přijde mi, že si to píšete navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18705
1.2.26 13:50
@Modesta píše: Více

Ja mam na mysli ale vyloženě Clear protein. Chutná to treba jako ledový čaj i to tak vypadá. Ja ty klasicky nesnáším, všechno už mi to po letech smrdí. @Janka78 No moc jsi to nevylepšila. Protein =bilkovina, takže bílkovinný protein je blbost. Herbalife je tahání peněz a kvalita nic moc. To co tu píšeme je, proč nechceš klasicky protein co se používá při cvičení na doplnění bílkovin - extrifit, ronnie, lionlab, vilgain, gymbeam, my protein… těch značek je strašně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6048
1.2.26 13:56
@Sany80s píše: Více

Proč anorektické mysli? Já znám anorexii a bulimii z nejužší rodiny. A teda ten člověk neměl k jídlu nikdy pozitivní vztah. Nikdy se na jídlo netěšil. Jídlo bylo nepřítel.

Je možné, že kytka má tak nízký bazál, že tohle jí prostě stačí. Pokud se tělo cítí fit, není unavená, nervózní a naštvaná a nemá chuť polehávat, tak bych do toho nešťourala. Její stravování je neobvyklé, to ano… Ale fakt z ní nemám pocit, že by se měla léčit. Ještě by mě teda zajímalo složení jejího jídelníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková