Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No mě teď řekl gynekolog ať si skočím na testy oGTT, že nemusím lítat k obvoďákovi ať jdu v místě bydliště..jsem z Prahy 6 a tak jsem byla ptát v Motole a tam mi řekli, že to dělaj jenom jejich maminkám..tak jsem si na netu našla nejbližší zdravotní středisko a zítra se tam jdu optat, jinak v pondělí jedu na lačno přes celou Prahu ![]()
Ahoj, holky, obvodni me s krevnim tehotenskym testem poslala na gyndu. Tam mi rekla, ze to nedela, ze si mam udelat klasicky test z moci a kdyz bude pozitivni, teprve mam prijit.
Mohu se zeptat, jak dal postupovat? Mate s tim nekdo zkusenost? Je vubec takovy test prukazny a stoprocentni jiz 3 nedele po nechranenem styku?
Tak jestli chceš krevní test, který je 100%, tak můžeš zajít do kterékoliv odběrové laboratoře jako samoplátce, stojí to okolo 200Kč.
Močový test 3 týdny po - pokud už máš vynechanou MS - by už měl být spolehlivý, ale také nemusí.
No běžný postup je ten, že si uděláš těhotenský test…a při pozitivitě můžeš jít na gyndu.
Nemá cenu jít dříve než kolem 4.týdne těhotenství, tj. cca 14 dní po vynechání MS.
Ale já šla až kolem 11.týdne, stejně se v prvním trimestru nic s těhotnou nedělá, neodebírá se ani se nevystavuje průkazka…takže času dost, z krve není potřeba rané těhotenství vyšetřovat, pokud těhotná být chceš ![]()
Příspěvek upraven 15.06.16 v 09:03
Tehotna byt nechci…styk byl na konci MS…jde samozrejme o tehotensje krevni testy.
Proto jsem chtela vedet, kdy muze byt uz krevni test stopro prukazny.
@Anonymní píše:
Tehotna byt nechci…styk byl na konci MS…jde samozrejme o tehotensje krevni testy.Proto jsem chtela vedet, kdy muze byt uz krevni test stopro prukazny.
Ano, po třech týdnech je krevní test hCG už průkazný. Spermie vydrží oplodněníschopné max 5 dní (a to by musely být rekordmanky), takže i kdyby Ti vyšla ovulace do tohoto termínu, tak po třech týdnech od styku bys byla minimálně 15 dní od ovulace a to už by v krvi muselo být tak 100-200 jednotek.
@Anonymní píše:
Tehotna byt nechci…styk byl na konci MS…jde samozrejme o tehotensje krevni testy.Proto jsem chtela vedet, kdy muze byt uz krevni test stopro prukazny.
Ahoj, já jsem si nechala kdysi udělat testy v laboratoři pro samoplátce, asi 3 týdny po vyechání MS a dr. říkala že je to z krve jistota až ten 3.týden vynechané MS… Koukni na netu, zda máte v Liberci odběrové laboratoře ( u nás Synlab, nevím jak na severu ). Asi bych být tebou počkala aspoň 14 dní a zkusila klasický těhotenský test.
@mamutik ahoj, nejsem z Liberce, ale z Prahy…styk byl v druhé půlce MS, tj. 8.6…2. července odlétám do Indie, takže do té doby si potřebuji být naprosto jistà, jak jsem na tom, abych případně cestu zrušila..
@Anonymní píše:
@mamutik ahoj, nejsem z Liberce, ale z Prahy…styk byl v druhé půlce MS, tj. 8.6…2. července odlétám do Indie, takže do té doby si potřebuji být naprosto jistà, jak jsem na tom, abych případně cestu zrušila..
Po třech týdnech už by měli v krvi nějaké zvýšené hodnoty vidět. Takže zkus ten Synlab
http://synlab.cz/…a-pracoviste?… řekni že chceš odběr na HCG. Myslím že jsem asi za 3 dny měla zavolat na výsledky.
@Anonymní píše:
Ahoj, myslím, že i v každé nemocnici ti to vyšetří na gyn. ambulanci, nahlásíš se jako samoplátce. Ale…kamarádka byla těhotná a hCG měla v krvi dlouho negativní…takže to nech co nejdéle…a zkusila bych taky test z moči za pár korun v lékárně…ten by měl být pozitivní již v době očekávané MS.
@Anonymní píše:
@mamutik dekuju!!!
Nemáš zač
jestli chceš, písni pak vzkaz, jak jsi dopadla. Ať ta Indie klapne! ![]()
Ahoj, potřebovala bych jít na krevní testy jen nevím kam
poradíte? (Liberec)