Kam na narozeniny

Uju
6750
23.9.13 14:43

kam na narozeniny

Ahoj.
Zakládám toto téma bo se nedokážu rozhodnout a kouše mě svědomí :oops:
Holky jde o to, že začátkem listopadu má narozeniny jak moje matka, tak švagrová. Mají je ve stejný den a je to zrovna sobota. Švagrová má kulatiny, pořádá velkou oslavu a jak jinak než jsme celá rodinka zvány. Manžel řekl, že to jsou kulatiny, že prostě pojedem. Že narozeniny mámy oslavíme o den později nebo za týden. No, na jednu stranu to chápu, tak jsem řekla, že sobotu budem u švagrové a mamky narozky oslavíme v neděli. Ale upřimně pořád mě to hlodá a je mi to blbý. Ano, švagrová má kulatiny, ale máma je máma navíc žije s náma v jedné domácnosti a děsně nám pomáhá(jak s hlídáním tak i po finanční stránce). Je mi prostě blbý v den narozenin mé mámy jet slavit narozky nějaký švagrový :nevim: Holky jak to vidíte, jsem přecitlivělá, nebo mě ten blbej pocit žere oprávněně??? Jak by jste tuto situaci řešily vy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65205
23.9.13 14:47

@Uju Vzhledem k tomu, že se nám málokdy stane, že oslava je v ten skutečně správný den, tak bych s maminkou oslavila narozeniny klidně i v pátek. Nebo v tu neděli. Myslím, že maminka takovou věc taky dokáže pochopit. Hlavně pokud jste u toho jen vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
23.9.13 14:50

Jeď na oslavu švagrové, pokud to ohlásila jako první a mám to plánováno dýl dopžedu, tak je snad pochopitelné, že pojedete tam. Pokud matku máte doma, tak to s ní oslavte den přredem nebo den potom, asi to nemá plánováno jako velkou oslaovu (tak to chápu z toho co píššeš), takže je jedno, jestli to bude v ten den nebo o den později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
23.9.13 14:51

@Uju ja bych zvolila mamcu…na velke oslave bude hodne lidi, taze se tam o dva min ztrati, ale jestli mamca nebude mit dost lidi a tesi se na narozky s vami, tak ji to bude mrzet i kdyz neda nic najevo…

• Citovat
  • Upravit
844
23.9.13 14:57

Jela bych ke švagrový. 1)ohlásila velkou oslavu dřív než mamka 2)mamka žádnou oslavu nedělá-alespoň tak jsem to pochopila. Takže bych třeba sobotu dopoledne šla k mamce, popřála, pokecala, dala kafe a odpoledne hurá za švagřicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
23.9.13 14:57

Jela bych na oslavu švagrové a bez špatného svědomí. Maminka to určitě pochopí. A nevidím na tom nic špatného se s mamkou domluvit třeba na neděli. Určitě ví, že je pro Tebe nejdůležitější a na datu oslavy přece nesejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
23.9.13 16:29

Já bych to s mamkou oslavila v pátek, často se to dělá den dopředu a natáhne přes půlnoc třeba :) Švagrová má kulatý a velkou oslavu tak je to pochopitelný, kdyby maminka měla to samý a třeba 50tiny tak by to už bylo jasný a dala bych přednost mamince :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1621
23.9.13 16:36

A mamka neni pozvana ke svagrove? Pokud ano, oslavila bych s mamkou a pak vsichni spolecne hura ke svagrove. Pokud to tak nejde, ja bych zustala s mamkou. Ona vam pomaha asi vic nez svagrova. Nebo to takhle rekni svagrove a uvidis, ze neco vymyslite, aby to bylo fajn pro vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
23.9.13 16:50

Za mě - vůbec bych to neřešila a jela ke švagrové. Nevím, jak tvoje maminka, ale maminky obecně bývají chápavé. Mě osobně by to na jejím místě bylo šumák, kdy mi dětičky popřejí. Jestli v sobotu nebo v neděli, nebo až za týden. Taky doma řešíme operativně bez ohledu na fakt, kdo pro koho víc dělá nebo nedělá. Nejsme malý děti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
23.9.13 21:01

Dala bych prednost mamince - jestli zije s vami a vy byste odjeli, tak by byla chudak na sve narozky sama. A to by mi bylo lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.9.13 21:59

Holky děkuji za názory, hrozně se to ve mne mele. Mamka oslavu žádnou nedělá-spíš jako že si zajdem na oběd, uděláme pár jednohubek, popřejeme a v klidu společně strávíme odpoledne. V pátek mamku oslavit nemůžem bo je manžel i máma v práci a navíc bychom měli odjet už v pátek odpoledne. švagrová nic dřív neohlásila, viděla jsem že mamky narozky vycházejí na sobotu tak jsem si řekla, že je prostě oslavíme v tu sobotu.Jen jsem to neřekla manželovi(což byla chyba). Sebou ji vzít nemůžem s rodinou manžela se toleruje, ale nemusí se a rodinu švagrové vůbec nezná, navíc švagrovka je z dvojčat a tak tam budou i ze strany ty její sestry a jejího manžela. Dnes s tím manžel začal, jsem mu řekla, že teda váhám, že mi to prostě nepřijde správné(nechat mámu na její narozeniny samotnou a jít slavit jinam, někoho jiného) už byl oheň na střeše :roll: On vidí oslavu, a vepřové hody, na to, že by něco mohlo být někomu líto na to prostě nekouká(nikdy nekoukal) :? No, děkuji všem za názory, nevím jak se rozhodnu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.9.13 22:01

@Paoloska No, kdyby ten termín vyšel třeba na nějaký všední den a oslavu měla švagrová v sobotu tak to taky neřeším, prostě jedem tam a mamku bychom oslavili v neděli, tak jako tak by se oslava narozenin přesunula a je jedno jestli na sobotu nebo neděli. Ale takhle když ten den vychází přímo na tu sobotu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
24.9.13 09:16

@Uju Ono je to fakt o lidech. Ty sama víš, jestli by to maminku mrzelo. Zařiď se podle svého pocitu, ne podle našich rad, jen tak se budeš cítit dobře. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný