kam s detmi kdyz prsi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Caboverde
10.5.19 07:18

Asi bych nechodila čerstvě po nemoci do uzavřených prostor, ale ven do přírody. Kamkoliv, dcera je ještě malá. Neříkej mi, že ji nezabaví obyčejná procházka, během které by mohla sbírat kytky, klacíky, kameny. To baví i moji skoro šestiletou. A to je jinak celkem náročná cestovatelka, ale sbírání jakýchkoli přírodnin miluje.

• Citovat
  • Upravit
6623
10.5.19 07:50

Já beru svoje ven I při nemoci (pokud to není nic vážného, teploty, rýma podle mě není nemoc) a když prší tak nepromokavý hadry, holínky a skaceme všechny v kaluzich, brodime se potokem. Byt doma by zabilo jak mě, tak holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 08:00
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Máte tip co dělat se 4 letou slečnou po nemoci, když pořád prší? Má ještě rýmu. Byla nemocná celou zimu od konce listopadu do konce dubna. :? Nemáme auto a jsme z OV. Já jsem těhotná a nechci ji brát moc mezi větší množství dětí, už jsme měli letos nemocí až nad hlavu :roll: Jsme tady 2. rokem a zatím nemáme žádné známé s dětma. Doma pořád kreslíme, vaříme, hrajeme hry a vyrábíme už půl roku, tak to chce změnu. Taky jak furt sedím doma, mám už 16 kg nahoře ve 22. tt :cert:

Zkusila bych zapatrat po nějakých (skolkových) hrách na internetu, nějakých, které rozvíjejí nějaké dovednosti a udělat si den něco jako ve školce (s programem). Pokud by venku vyloženě hodně nepršelo, pak bych šla na chvíli ven (na nohy holínky), malá by neměla zůstávat v takové izolaci, protože návrat do školky pak může být hotová katastrofa, bude jako magnet na nemoci :( Na internetu je spoustu hezkých her k dohledání, každý den lze naplánovat různé hry :)

• Citovat
  • Upravit
31291
10.5.19 08:28

Já, když je hnusně a nechci do „hracích domů“ a podobných míst s hodně dětmi, tak objíždím návštěvy ;)
Vždycky se najde nějaká babička nebo tetička, na jejíž návštěvu v běžným provozu není čas 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 09:18

Holky díky, ale opět jsme doma. Teď jsme se vrátily od doktorky a zase to malé sedá do dutin, takže nemáme moc chodit ven. Už se z toho asi zblázním :-( Zpočátku jsem si myslela, že se z toho nemůžeme dostat proto, že jsem jí nedala dostatečný čas na rekonvalescenci a právě jsme chodili ven třeba už 3.-4. den po odeznění příznaků nebo dobrání antibiotik. Teď jsme vylezly ven všeho všudy jednou - právě před barák do těch louží - kdy měla ještě trochu rýmu. A hned jí to sedlo do dutin. A to jí vždycky na hlavu narazím teplou čepici. Už aby bylo hezky :jazyk:
Neznáte nějaké dobré vitaminy na podporu imunity? Bereme Imunoglukan a vitamin C, při kašli jitrocelový sirup. Furt dokola máme rýmu, kašel, škrábání v krku, ucho, dutiny a tak se to točí půl roku. Mezi tím teda měla neštovice, 5. nemoc a spálovou angínu :cert: Ve školce byla naposledy v listopadu a jsem zvědavá, jestli do prázdnin ještě půjde. Doufám, že jo, protože máme doma díky neustálému vyrábění a tvoření neustále binec a zatím nic připraveno pro mimčo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.19 09:20

@Mar__tanka1983 No jo, ale my máme příbuzné 100 km a víc daleko a nemáme auto :-/ Kdyby byla zdravá, tak určitě vlakem - to je vždycky parádní zážitek. Ale takhle, když furt prší a ona je zahleněná, je to na nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.19 09:35

@Caboverde Představ si, že tu naši tohle vůbec nebere. Ona celkově nechodí ráda ven a namotivovat ji je sakra těžké i za hezkého počasí. Bydlíme teda na sídlišti a nic moc v okolí není co se týče přírody.

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
10.5.19 10:52
@Anonymní píše:
@Caboverde Představ si, že tu naši tohle vůbec nebere. Ona celkově nechodí ráda ven a namotivovat ji je sakra těžké i za hezkého počasí. Bydlíme teda na sídlišti a nic moc v okolí není co se týče přírody.

Tak když všechno v podstatě neguješ, není ti pomoci. Děláš z dítěte skleníkovou květinku, a následně se divíš, že jí neustále hapruje zdraví. Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
18304
10.5.19 11:09
@Anonymní píše:
Holky díky, ale opět jsme doma. Teď jsme se vrátily od doktorky a zase to malé sedá do dutin, takže nemáme moc chodit ven. Už se z toho asi zblázním :-( Zpočátku jsem si myslela, že se z toho nemůžeme dostat proto, že jsem jí nedala dostatečný čas na rekonvalescenci a právě jsme chodili ven třeba už 3.-4. den po odeznění příznaků nebo dobrání antibiotik. Teď jsme vylezly ven všeho všudy jednou - právě před barák do těch louží - kdy měla ještě trochu rýmu. A hned jí to sedlo do dutin. A to jí vždycky na hlavu narazím teplou čepici. Už aby bylo hezky :jazyk:
Neznáte nějaké dobré vitaminy na podporu imunity? Bereme Imunoglukan a vitamin C, při kašli jitrocelový sirup. Furt dokola máme rýmu, kašel, škrábání v krku, ucho, dutiny a tak se to točí půl roku. Mezi tím teda měla neštovice, 5. nemoc a spálovou angínu :cert: Ve školce byla naposledy v listopadu a jsem zvědavá, jestli do prázdnin ještě půjde. Doufám, že jo, protože máme doma díky neustálému vyrábění a tvoření neustále binec a zatím nic připraveno pro mimčo :mrgreen:

Nám pomohlo začít od střev, protože tam sídlí, jak se říká, polovina imunity.
Takže celá rodina pijeme combuchu a dětem dávám ráno tabletku probiotik (mám od Walmarku lactobacily s fruktooligosacharidy) - dají se tobolky i otevřít a obsah vysypat, třeba do jídla. Dále Hlívu ústřičnou s rakytníkovým olejem, Terezia company. Dospělí 2 tbl. denně, děti jednu, opět lze kapsle otevřít a vysypat do jídla. Vitamin C z čerstvé jarní zeleniny a divokých jedlých bylin, příp. z koupených doplňků acerolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
10.5.19 11:12

Jinak moje holky onemocní, když opravdu nastydnou, ale i v opačném případě, když se přehřejí. A ani to není pravidlem, záleží na stavu imunity. Jen jsem chtěla říct, že oblékat moc je stejné zlo jako oblékat hodně málo. I když kamarádky dcery jsou teda super otužilé, kam se na ně hrabem, jedna z holek přišla minulý týden v sandálkách naboso a v tričku s krátkým rukávem, to jsem valila oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 11:28

@Caboverde Ale já jsem naopak psala, že jsem jí brala dřív ven hodně. Sama jsem typ, že nejsem ráda moc doma a když to aspoň trochu jde, tak jdem alespoň na pár desítek minut ven. Jenomže tuhle zimu nám tahle strategie moc nevyšla :-/

• Citovat
  • Upravit
53518
10.5.19 12:28
@Anonymní píše:

Nechala bych dítě pořádně vyšetřit. Tohle není normální. Syn se mnou dohaduje, kdy už ven půjdeme a pak licitujeme o době odchodu domů. Běžně se dětem zvenku moc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.5.19 12:29
@Caboverde píše:
Nepsala náhodou, že je z Ostravy, to jim bude výstava v Rohlíku dost k prdu. Navíc, co jsem koukala, tak moc lákavě nevypadá. My byli loni na ČT dětem, ta ještě celkem ušla.

Pendolíno jezdí i do Ostravy :jazyk: My tam byli už 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
10.5.19 13:46
@Russet píše:
Pendolíno jezdí i do Ostravy :jazyk: My tam byli už 2×.

Jasně, beru to, ale asi budeš jiná kategorie rodiče. Mně je zápecnictví osobně dost proti srsti.

• Citovat
  • Upravit
53518
10.5.19 15:21
@Caboverde píše:
Jasně, beru to, ale asi budeš jiná kategorie rodiče. Mně je zápecnictví osobně dost proti srsti.

Tak zápecnictví pěstuju jen v případě únavy. Jinak pořád někde jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.