Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Koukla jsem a ten svícínek je z Ikei:)). Takový oranžový, silnější sklo, váleček malý. Vysoký cca 5cm.
Mam ty male frantisky a davam je na obraceny kelimek od cajove svicky (vyndam ji a na cisty kelimek ho dam). ![]()
Dávám františky na plechové víčko od zavařovací sklenice a to pak ještě do nějaké misky ![]()
Já je dávám na talířek obalený alobalem a vše o.k., ani esteticky to nepůsobí nijak rušivě. ![]()
Holky díky za tipy
ten alobal jaky taky supr nápad
František se zatím opaluje na víčku od okurek ![]()
Ještě jednou krásné Vánoce! ![]()
A to se od toho Františku ty kovy neohřejou natolik, aby ten kov následně popálil třeba kuchyňskou linku, stůl atd? My jsme jednou v práci zapálily svíčku v kalíšku, nechaly ji na stole a máme tam vypálené kolečko.
Lastkecka píše:
Holky, to jste mi připoměli historku z lonských vánoc, koupila jsem františky a zapálila je doma, manžel přišel z práce a povídá, co to tu tak smrdí? A já na to, že František. On začal pobíhat po bytě a kde jako mám toho Františka, že dostane
Jinak na františka máme taktéž nějaký kovový svícínek, který ještě pro jistotu dáváme na korkovou podložku, protože se bojím, že se příliš rozpálí. (talířek nám totiž pod tím svícínkem tuším rupnul, samotné sklo nebo keramika je určitě nepoužitelné).
Spíš by mě zajímalo, kde pálíte purpuru? Já jsem totiž zmlsaná z domova a z chalupy. Doma má máma plynový sporák, na něj dá nějakou litinovou plotýnku a vesele pálí františky i purpuru. Na chalupě to dáváme rovnou na kamna. Ale co s ní doma? Manžel ji sypal do plecháčku a rozpaloval na sklokeramické desce, ale není to ono, buď se to obvykle spálí hned a nebo to se to pořádně ani nerozhoří…