Na Štědrý den jako malá :o)

465
21.12.11 00:01

Na Štědrý den ... jako malá. :o)

A je to tu zase. Do Vánoc zbývá už jen pár dní a mě to zase začíná tak krásně šimrat u srdíčka. :lol: Přestože mi v únoru bude už jednatřicet let, Štědrý den a vůbec Vánoce jako takové prožívám a těším se na ně stále jako malá holka.
I to Štědrodenní ráno, to probuzení je stejně jiné a voňavé, jako to bylo v dětství.
Na Štědrý den jezdíme k našim a proto si to všechno asi dokážu tak krásně užívat. Však také celých 12 let vyžaduju, aby se vše odehrávalo tradičně, jako když jsme s bráchou byli malí. A mámě se opravdu daří dělat stejnou atmosféru jako tenkrát. ;) Naštěstí.
A jak to máte s Vánocemi vy? A jak vaše děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
861
21.12.11 00:10

Jeee to je krásný :-) My to sice máme trošku jinak, ale stejně se na Vánoce těším, asi trochu míň, než když jsem byla malá, protože teď už mám i spoustu povinností a starostí, ale je to krásný čas. Je fajn, že to tvoje mamka zvládla takhle zachovat, tak ti přeju krásný a ničím nerušený VÁNOCE se vším všudy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.12.11 00:24
Krisťa81 píše: … Však také celých 12 let vyžaduju, aby se vše odehrávalo tradičně, jako když jsme s bráchou byli malí. A mámě se opravdu daří dělat stejnou atmosféru jako tenkrát. ;) Naštěstí.
A jak to máte s Vánocemi vy? A jak vaše děti?

Podle mě je v tomto ta největší síla, v tom že se to opakuje stále stejně, člověka to propojuje s těma předchozíma Vánocema a tím je to umocněné. Já už u našich neslavím, ale snažím se to ve stejném duchu přenést domů. Atmosféru podtrhuje třeba i pouštění stále stejné desky ke štědrovečerní večeři. Jen mi to chlapi trošku narušují, páč z toho nejsou tak odvázaní jako já a zrovna ta moje oblíbená deska se jim moc nelíbí. :nevim: Ale oni si zvyknou! Já bez toho nemůžu bejt… :lol:

Jo a každé Vánoce brečím/slzím. Letos to určitě nebude jiné, až pod stromečkem uvidíme s manželem oba naše kluky. Jak jsem racionální a spíš jdu na věci hlavou, tak toto mě teda dostává. :jazyk: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
21.12.11 07:12

já prožívám vánoce taky tak. Všechny tradice a je to pro mě i rodinu krásný a kouzelný den. Starší dcera ještě věří na ježíška / 7,5 let/, ale už začíná pochybovat, protože jí to děcka vykecaly :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
21.12.11 07:27

Mě to letos ani nepříjde.Už 2 roky bylím jinde,loni jsem byla u mamky,a bylo to krásné,ale letos budu jen s přítelem,a není to ono.Prostě doma je doma.

• Citovat
  • Upravit
Rozárková
21.12.11 07:38
Krisťa81 píše:
A je to tu zase. Do Vánoc zbývá už jen pár dní a mě to zase začíná tak krásně šimrat u srdíčka. :lol: Přestože mi v únoru bude už jednatřicet let, Štědrý den a vůbec Vánoce jako takové prožívám a těším se na ně stále jako malá holka.
I to Štědrodenní ráno, to probuzení je stejně jiné a voňavé, jako to bylo v dětství.
Na Štědrý den jezdíme k našim a proto si to všechno asi dokážu tak krásně užívat. Však také celých 12 let vyžaduju, aby se vše odehrávalo tradičně, jako když jsme s bráchou byli malí. A mámě se opravdu daří dělat stejnou atmosféru jako tenkrát. ;) Naštěstí.
A jak to máte s Vánocemi vy? A jak vaše děti?

Ahoj,tak se ještě 3× vyspinkáme a je to tu!!!!!
Vánoce prožívám hodně podobně jako Ty,jako malí jsme měli vánoce super a také se snažím,aby to tak mely i moje děti. Jsou to zkrátka nejkrásnější svátky roku!!!
Ještě k tomu na dnešek u nás napadl sníh,tak je to dokonalé!!! Ještě,aby vydržel. 8o

• Citovat
  • Upravit
17630
21.12.11 08:05

tak já se letos taky tolik netěším :( Manžel nechce jet k našim ani na oběd a to mě strašně mrzí. Štědrý den bez nich mě vůbec neláká. Bude tam u nich i brácha a babička s dědou, jenom já ne.
Manžel si představuje Štědrý den tak, že on si ho žije u pohádek a já u plotny. Na to se fakt netěším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.12.11 08:22

I my,pořád stejně, jako za dětství, vstaneme, snídáme vánočku a kakao, manžel mi to kazí, chce čaj :cert: :lol: Pak odjíždíme lyžovat, letos ne, jsem před porodem, a rodina drží basu, ale nejkrásnější štědrý den je na sjezdovce, klid, sníh, ticho a pár nadšenců s naprosto neuvěřitelnou náladou, po cestě zpět na hřbitov zapálit svíčky, na betlém do kostela...... :lol: :lol: :lol: miluju Vánoce a Štědrý den. U nás leží sníh a zatím mrzne, snad vydrží :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.12.11 08:30

Tak my budeme letos poprvé ve třech :srdce: Na oběd budeme doma a večer jdeme k mojí mamce. Myslím, že letos naposledy. Od příštího roku se oslava přesune k nám. Potřebujeme nové zvyky a tradice.
Bohužel Vánoce už tolik jako dřív neprožívám, ale doufám, že se to díky prckovi zase otočí.

• Citovat
  • Upravit
6096
21.12.11 08:50

Já se taky těším, z téhle vánoční dětinskosti člověk nevyroste snad ani v důchodu :lol:
Ale také budeme letos prvně trávit Vánoce ve třech, tak jsem zvědavá, jaké to bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.12.11 09:01

Těším se moc… :oops: A cítím to podobně jako ty, i když na štědrej den budeme jen sami s manželem a dětma (ale tak to chceme). Že k tomu jsou i povinnosti, mi nevadí, to nadšení prcka ze stromečku, z dárků a tak, mi za to prostě stojí. Jen mě mrzí, že je to v podstatě jen jeden den a pak zase rok čekat :,( :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
21.12.11 09:05

Taky se moc tesim, letos podruhe jako mama, ktera bude delat radost detem, loni z toho nemeli rozum, k veceri meli kojeni.. ale letos se tesim az budou koukat na svetylka a leskle papiry.. Ma to ted jeste vetsi vyznam nez prechozi roky, kdy jsme byli jen dva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
21.12.11 09:06

Ja se take tesim :potlesk: .Naopak ja jako mala jsem vanoce rada nemela a ted,co si je uz 12let delam sama ve sve domacnostni jsou mnohem krasnejsi a dokazu si je uzivat,tradice jsem si zavedla sve a snazim se je delat krasne predevsim pro deti-a tim je krasne i mne :palec: .
Starsi syn skoro 7,5 let na Jeziska veri :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
21.12.11 09:09

Už 27 let prožívám Vánoce tradičně-stejně, se skvělou atmosférou. Od 23. máme tu pravou náladu, užíváme si pohodu u mých rodičů, atmosféra je prostě skvělá. A já se každý rok, teď už i s manželem, teším jak malá. Dříve „ducha“ Vánoc dělal dědeček, teď to po něm převzali moji rodiče. Čím více lidí u s tolu, tím lépe. Rekord byl myslím 13, nejeméně nás bylo 5. Teď se konečně začínáme zase rozrůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
21.12.11 09:10

Já se taky strááášně těším :dance: :dance: :dance: a letos dvojnásob, protože už z toho bude malej něco mít, loni mu byly tři týdny a já byla ráda, že žiju :lol: tak si to musíme letos vynahradit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný