Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A je to tu zase. Do Vánoc zbývá už jen pár dní a mě to zase začíná tak krásně šimrat u srdíčka.
Přestože mi v únoru bude už jednatřicet let, Štědrý den a vůbec Vánoce jako takové prožívám a těším se na ně stále jako malá holka.
I to Štědrodenní ráno, to probuzení je stejně jiné a voňavé, jako to bylo v dětství.
Na Štědrý den jezdíme k našim a proto si to všechno asi dokážu tak krásně užívat. Však také celých 12 let vyžaduju, aby se vše odehrávalo tradičně, jako když jsme s bráchou byli malí. A mámě se opravdu daří dělat stejnou atmosféru jako tenkrát.
Naštěstí.
A jak to máte s Vánocemi vy? A jak vaše děti?
Jeee to je krásný
My to sice máme trošku jinak, ale stejně se na Vánoce těším, asi trochu míň, než když jsem byla malá, protože teď už mám i spoustu povinností a starostí, ale je to krásný čas. Je fajn, že to tvoje mamka zvládla takhle zachovat, tak ti přeju krásný a ničím nerušený VÁNOCE se vším všudy ![]()
Krisťa81 píše: … Však také celých 12 let vyžaduju, aby se vše odehrávalo tradičně, jako když jsme s bráchou byli malí. A mámě se opravdu daří dělat stejnou atmosféru jako tenkrát.Naštěstí.
Podle mě je v tomto ta největší síla, v tom že se to opakuje stále stejně, člověka to propojuje s těma předchozíma Vánocema a tím je to umocněné. Já už u našich neslavím, ale snažím se to ve stejném duchu přenést domů. Atmosféru podtrhuje třeba i pouštění stále stejné desky ke štědrovečerní večeři. Jen mi to chlapi trošku narušují, páč z toho nejsou tak odvázaní jako já a zrovna ta moje oblíbená deska se jim moc nelíbí.
Ale oni si zvyknou! Já bez toho nemůžu bejt… ![]()
Jo a každé Vánoce brečím/slzím. Letos to určitě nebude jiné, až pod stromečkem uvidíme s manželem oba naše kluky. Jak jsem racionální a spíš jdu na věci hlavou, tak toto mě teda dostává.
![]()
já prožívám vánoce taky tak. Všechny tradice a je to pro mě i rodinu krásný a kouzelný den. Starší dcera ještě věří na ježíška / 7,5 let/, ale už začíná pochybovat, protože jí to děcka vykecaly
.
Mě to letos ani nepříjde.Už 2 roky bylím jinde,loni jsem byla u mamky,a bylo to krásné,ale letos budu jen s přítelem,a není to ono.Prostě doma je doma.
Krisťa81 píše:
A je to tu zase. Do Vánoc zbývá už jen pár dní a mě to zase začíná tak krásně šimrat u srdíčka.Přestože mi v únoru bude už jednatřicet let, Štědrý den a vůbec Vánoce jako takové prožívám a těším se na ně stále jako malá holka.
I to Štědrodenní ráno, to probuzení je stejně jiné a voňavé, jako to bylo v dětství.
Na Štědrý den jezdíme k našim a proto si to všechno asi dokážu tak krásně užívat. Však také celých 12 let vyžaduju, aby se vše odehrávalo tradičně, jako když jsme s bráchou byli malí. A mámě se opravdu daří dělat stejnou atmosféru jako tenkrát.Naštěstí.
Ahoj,tak se ještě 3× vyspinkáme a je to tu!!!!!
Vánoce prožívám hodně podobně jako Ty,jako malí jsme měli vánoce super a také se snažím,aby to tak mely i moje děti. Jsou to zkrátka nejkrásnější svátky roku!!!
Ještě k tomu na dnešek u nás napadl sníh,tak je to dokonalé!!! Ještě,aby vydržel. ![]()
tak já se letos taky tolik netěším
Manžel nechce jet k našim ani na oběd a to mě strašně mrzí. Štědrý den bez nich mě vůbec neláká. Bude tam u nich i brácha a babička s dědou, jenom já ne.
Manžel si představuje Štědrý den tak, že on si ho žije u pohádek a já u plotny. Na to se fakt netěším ![]()
I my,pořád stejně, jako za dětství, vstaneme, snídáme vánočku a kakao, manžel mi to kazí, chce čaj
Pak odjíždíme lyžovat, letos ne, jsem před porodem, a rodina drží basu, ale nejkrásnější štědrý den je na sjezdovce, klid, sníh, ticho a pár nadšenců s naprosto neuvěřitelnou náladou, po cestě zpět na hřbitov zapálit svíčky, na betlém do kostela......
miluju Vánoce a Štědrý den. U nás leží sníh a zatím mrzne, snad vydrží ![]()
Tak my budeme letos poprvé ve třech
Na oběd budeme doma a večer jdeme k mojí mamce. Myslím, že letos naposledy. Od příštího roku se oslava přesune k nám. Potřebujeme nové zvyky a tradice.
Bohužel Vánoce už tolik jako dřív neprožívám, ale doufám, že se to díky prckovi zase otočí.
Já se taky těším, z téhle vánoční dětinskosti člověk nevyroste snad ani v důchodu ![]()
Ale také budeme letos prvně trávit Vánoce ve třech, tak jsem zvědavá, jaké to bude ![]()
Těším se moc…
A cítím to podobně jako ty, i když na štědrej den budeme jen sami s manželem a dětma (ale tak to chceme). Že k tomu jsou i povinnosti, mi nevadí, to nadšení prcka ze stromečku, z dárků a tak, mi za to prostě stojí. Jen mě mrzí, že je to v podstatě jen jeden den a pak zase rok čekat
![]()
Taky se moc tesim, letos podruhe jako mama, ktera bude delat radost detem, loni z toho nemeli rozum, k veceri meli kojeni.. ale letos se tesim az budou koukat na svetylka a leskle papiry.. Ma to ted jeste vetsi vyznam nez prechozi roky, kdy jsme byli jen dva..
Ja se take tesim
.Naopak ja jako mala jsem vanoce rada nemela a ted,co si je uz 12let delam sama ve sve domacnostni jsou mnohem krasnejsi a dokazu si je uzivat,tradice jsem si zavedla sve a snazim se je delat krasne predevsim pro deti-a tim je krasne i mne
.
Starsi syn skoro 7,5 let na Jeziska veri ![]()
Už 27 let prožívám Vánoce tradičně-stejně, se skvělou atmosférou. Od 23. máme tu pravou náladu, užíváme si pohodu u mých rodičů, atmosféra je prostě skvělá. A já se každý rok, teď už i s manželem, teším jak malá. Dříve „ducha“ Vánoc dělal dědeček, teď to po něm převzali moji rodiče. Čím více lidí u s tolu, tím lépe. Rekord byl myslím 13, nejeméně nás bylo 5. Teď se konečně začínáme zase rozrůstat.
Já se taky strááášně těším
a letos dvojnásob, protože už z toho bude malej něco mít, loni mu byly tři týdny a já byla ráda, že žiju
tak si to musíme letos vynahradit ![]()