Kam sama s dítětem a možnost výdělku

Anonymní
14.3.23 22:02

Kam sama s dítětem a možnost výdělku

Ahoj holky, je toho fakt hodně co asi budu potřebovat vypsat, kde začít…

Takže jsem mladá holka (27) a mám stejně starého přítele, byl má dětská láska a zamilovala jsem se do něho ve 12ti a byl to první člověk co mě nikdy nijak nesoudil nebo tak, proto nebylo těžké mu propadnout když jsme se znovu setkali v mých 25ti

Náš vztah nikdy nebyl ideální, protože přítel trpí depresemi a zezačátku vztahu se se mnou i často rozcházel (aby mě před sebou prý chránil) ale vždy jsme se k sobě vrátili (snažil se mě získat zpět)

Nebudu to protahovat, teď máme roční dceru a já chci od něho pryč…. Za tu dobu jsem měla možnost poznat, co je skutečně deprese a co je jeho povaha… byli časy, kdy jsem mu sama platila sezení s psychologem, nakonec si sám našel psychoterapeuta a je alespoň na lécích a já ho dostala od dvouročního užívání neurolu…

Během mého těhotenství se snažil hodně dát dohromady a zapracovat na sobě, ale nějak to zase skončilo ve starých kolejích.

Jsem ten typ holky, co to neměl doma lehké, moji rodiče se hodně hádali, našla jsem si teď psycholožku sama abych se alespoň trochu postavila na vlastní nohy, mám tendence dávat všechno a všechny před sebe a své vlastní potřeby, pracuji na tom. Rodina mi nepomůže, moji snahu odejít od partnera vidí spíš jako trucování, myslí si, že to není až tak vážné.
Příklad - muj otec během mého dětství matkou pohrdal, Babicka mi říkala že o ní říkal, že je kráva. Jindy mi mamka i přiznala, že po ní třeba hodil nádobí. Když jsem ji jednou řekla, že mi partner v jedné hluboké depresi i řekl, že uvažoval že by mě bodnul do břicha když jsem byla těhotná (bylo to to nejhorší co mi kdy řekl a nebyla to výhrůžka, byla to jeho myšlenka co ho ale hodně trápila) - tak mi mamka odpověděla, že si z toho nemám nic dělat, že muj táta jí taky jednou v depresi řekl “že ho život už nebaví”
Jako hezký, ale já nechci mít vztah jako mají moji rodiče. Nechci být s partnerem z donucení. Nejhorší na tom je, že mě kvůli tomu minimálně máma vidí jako tu špatnou a snad i jako rozvracečku naší “rodiny,, kvůli malé.
Jo, a taky kvůli malé chci odejít, nechci aby měla tohle za vzor… jsem kvůli tomu vážně tak špatná?

Jsou to i jiné věci, partner by mi asi neublížil, jednou jsem naopak já už v návalu bezmoci (ne-úplně) partnera profackovala (resp. Mu dala 2 facky)psala jsem 2× na různé stránky ohledně psychického násilí anonymně a obě stránky mi potvrdili, že ho na mě partner páchá.

O dceru se stará tak napůl, když mu to řeknu nebo když jsou na návštěvě moji rodiče, jinak je počítač svatyně všeho. Do všeho co chci ho musím nutit a prakticky za vše mě dokáže u hádky “bít” slovy že jsem nesamostatná ( a tak si snažím vše dělat sama) … a když já zaútočím zpět, jeho ego vybouchne a můžu poslouchat jak jsem neschopná, jak jsem špatná máma, jak kdybych odešla tak se to ani nepozná a o dceru by se postarala jeho máma (ano, bydlím s nim a jeho mámou které je 65) a že jsem k ničemu, že jsem nepoužitelná a že můžu být ráda že jsem s ním a že by mi jiný už nafackoval…

Mám bokem něco kolem 50k, zvažují i, že bych mohla darovat vajíčka? Také jsem objednána na plasmu, ale co dál? Přítelova mamka mi může pomoci, je to vitální paní, ale já netuším jak dál. Nevím jak vydělat, nejsem neschopná, ovládám jazyky dobře, umím jednat s lidmi ale nikde nemůžu najít nabídky práce tak abych měla i čas na malou. Myslím si, že kdybych odešla, dá se to nějak domluvit, přítelova mamka si myslím že by i spíš byla pro (byla u té hádky, kdy jsem mu nafackovala a nezastavila mě, řekla mi, že to chápe, že jeji muž byl taky takový)… samozřejmě na to ale nesázím. Myslím si, že i přítel by byl pro, ale nesázím na to, že by nezkoušel dělat naschvály… on má jako kdyby dvě tváře… a já nechci odejít s úplně holým zadkem.

Máte prosím někdo nějaké rady nebo tipy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3460
14.3.23 22:30

Holka uteč a to hned. Jinak budeš opakovat historii tvojí rodiny. A asi nechceš, aby dcera měla podobné dětství jako ty. Zkus azylak nebo nějakou organizaci ( bílý kruh apod.). Držím palce :andel: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
15.3.23 07:27

Hledej intenzivně práci, poptej se kde se dá. U zaměstnavatele, bývalých kolegů, známých, kamarádů. Pak si najdi bydlení a odstehuj se. Když by ti babička aspoň někdy pohlídala tak máš výhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 07:59

Odpověď JancaS84

@JancaS84

Babicka malou miluje (vnučku) - moje tchyně
Myslim, ze by ji pohlídala…. Ale zase nechci aby se i v tomhle opakovalo moje dětství, kdy pro me babickka byla víc než máma… nicméně když se na to dívám reálne, asi to bohužel jinak nepůjde

Par kamarádů o tom ví, ale nikdo nic moc nemá. Kamarád děla v bance, říkal ze se mi opta po nějakém HO, ale žádná zprava

Všude možné vidim nabídky, kde mi buď vůbec neodepisi (resp me preposlou skrze robota to same, co jsem psala), nebo je to za malé peníze, či si musím u zaměstnavatele nejdřív xxx věci nakoupit typu avon, nabízení léčiv apod.

Me osobně nabídky práce na práce. cz nebo LinkedIn chodí pořad, ale jsem si jistá, ze jakmile zminim dceru nebo mateřskou, zájem rychle odpadne a spis se potom ptají, zda tedy nemám někoho známého vhodného na tu a tu pozici

Včera večer jsem to hodně projizdela, napadla me proste práce na zkráceny nebo brigádu u nějakého Call Centra) ne ze by mi teklo do bot, jako jiným maminkam co píší tyhle příspěvky a nemají nic nasetreno, ale chci byt zabezpečena co nejvíce, než odejdu…

• Citovat
  • Upravit
3543
15.3.23 10:53

Jaké máš vzdělání, kde jsi pracovala předtím? Zatím můžeš zkusit třeba noční práce - přes den s malou a večer, když bude spát bude hlídat babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 11:48

Jaké mám vzdělání

@Lucie008 mám střední s maturitou, roční pomaturitní studium angličtiny a dva diplomy na korejstinu A2 a taky 9 let němčiny. Už si z Nj a Kr moc nepamatuji, ale během 2-3m bych zvládla to dohnat, všechny základy mám.

Mám od doktora zakázané dělat noční, nedělá to mému zdraví dobre.

Dělala jsem v kavárně, v hotelu, v sázkové kanceláři a v obchodě.
Co se týká brigád tak jsem dělala třeba na skladě na poště nebo hodně s dětmi (ale na nějakou péči o děti jako praktikant atd opravdu nemám papíry)

(Skrze zkušenosti z hotelu vím, ze noční nemůžu)

• Citovat
  • Upravit
3543
15.3.23 13:42
@Anonymní píše:
@Lucie008 mám střední s maturitou, roční pomaturitní studium angličtiny a dva diplomy na korejstinu A2 a taky 9 let němčiny. Už si z Nj a Kr moc nepamatuji, ale během 2-3m bych zvládla to dohnat, všechny základy mám.

Mám od doktora zakázané dělat noční, nedělá to mému zdraví dobre.

Dělala jsem v kavárně, v hotelu, v sázkové kanceláři a v obchodě.
Co se týká brigád tak jsem dělala třeba na skladě na poště nebo hodně s dětmi (ale na nějakou péči o děti jako praktikant atd opravdu nemám papíry)

(Skrze zkušenosti z hotelu vím, ze noční nemůžu)

Za mě super znalosti. Kam se hlásíš? Korejština je plus, které tě zvýhodňuje. Nejsi z Moravskoslezského kraje? Zkoušela bych administrativní pozice. Nebála bych se hlídání od babičky, pomůže ti to postavit se na vlastní nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
15.3.23 14:02
@Lucie008 píše:
Jaké máš vzdělání, kde jsi pracovala předtím? Zatím můžeš zkusit třeba noční práce - přes den s malou a večer, když bude spát bude hlídat babička.

A ona by spala kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
15.3.23 14:04
@Denisa56 píše:
A ona by spala kdy?

nikdy přece, to matky samoživitelky nemusí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 14:42

Odpověď

@Lucie008 bohužel jsem z Prahy… jinak na administrativní práce jsem se hlásila před otehotnenim, ale skoro téměř nikde to nakonec nedopadlo, asi jsem byla na pohovoru až moc nervózní…

Až jedna firma mi řekla, že sice vzali na mou pozici jiného kandidáta, ale udělala jsem dojem a zda si mohou ponechat můj životopis/data

Momentálně nic moc, dělám dotazníky, prodávám na vinted a zaregistrovala jsem se na databází hlasů, to je tak vše, na co jsem měla zatím čas (ve volném case mužu i malovat, ale nejsem žádný Picasso) na to právě mam střední s maturitou - na uměleckou školu)

Kamarád mi chce pomoci a poslal mi odkazy na školení zdarma na testera QA … ale není moc času se dívat a do hlavy mi to nejde, ačkoli peníze jsou na tom fakt slušné…

Jenže já tak nějak potřebuji peníze co nejrychleji) a většina nabídek co najdu jsou buď to na hpp a nebo jsou to falešné nabídky práce pod kterými se bude skrývat nějaká erotická linka, nebo spousta vyhozených peněz, kdy “zaměstnavatel” bude vycucávat peníze abych si kupovala produkty a pak teprve i je nabízela, nutila a prodávala..)

Našla jsem zatím právě nějakou drobnou administrativu a nebo uklízečku, to je tak vše se mi zda… a potom krátké vypomoci v hospodách

• Citovat
  • Upravit
76940
15.3.23 14:46
@Anonymní píše:
@Lucie008 bohužel jsem z Prahy… jinak na administrativní práce jsem se hlásila před otehotnenim, ale skoro téměř nikde to nakonec nedopadlo, asi jsem byla na pohovoru až moc nervózní…

Až jedna firma mi řekla, že sice vzali na mou pozici jiného kandidáta, ale udělala jsem dojem a zda si mohou ponechat můj životopis/data

Momentálně nic moc, dělám dotazníky, prodávám na vinted a zaregistrovala jsem se na databází hlasů, to je tak vše, na co jsem měla zatím čas (ve volném case mužu i malovat, ale nejsem žádný Picasso) na to právě mam střední s maturitou - na uměleckou školu)

Kamarád mi chce pomoci a poslal mi odkazy na školení zdarma na testera QA … ale není moc času se dívat a do hlavy mi to nejde, ačkoli peníze jsou na tom fakt slušné…

Jenže já tak nějak potřebuji peníze co nejrychleji) a většina nabídek co najdu jsou buď to na hpp a nebo jsou to falešné nabídky práce pod kterými se bude skrývat nějaká erotická linka, nebo spousta vyhozených peněz, kdy “zaměstnavatel” bude vycucávat peníze abych si kupovala produkty a pak teprve i je nabízela, nutila a prodávala..)

Našla jsem zatím právě nějakou drobnou administrativu a nebo uklízečku, to je tak vše se mi zda… a potom krátké vypomoci v hospodách

tak ale ta drobná administrativa by mohla být dobrý začátek, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
15.3.23 17:36

Nehledej jen v inzeratech, koukni i primo na stranky ruznych spolecnosti do sekce volna mista. Koukni i na nemocnice v Praze, hledaji i na administrativni pozice. Drzim palce, neco ti klapne, uvidis. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
15.3.23 17:39
@stinga píše:
nikdy přece, to matky samoživitelky nemusí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cert:

No asi ne. Mne tyhle rady s nocnima smenama vzdycky zarazej, jestli to dotycna mysli vazne. Jakoze matka bude v noci hakovat, rano cestou z prace si u babicky vyzvedne dite, cely den se o nej bude starat a vecer cestou do prace ho zase preda babicce. To je fakt vtipna predstava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 07:42

Autor příspěvku

@Denisa56 no ona ta rada byla myšlena dobre, ale trochu mimo, no :)

Každopádně právě má zmiňována tchyně to takhle dělala. Noční na poště nebo v mlekarne aby mohla ráno dat děti do školky a potom spala, její tělo je na to zvyklé a vyhovuje ji to, i teď v důchodu občas ještě zajde dělat noční, přijde třeba v 6 ráno a spí cca do 12ti (potom už ji to nejde) a je veselá, zdravá, čilá vše… a v 65ti

Když měla kluky, tak to asi dělala podobne, ale staral se o ne převážně tatínek a ten se prý staral, jako když se nestaral… někdo na to proste má tělo a buňky, obzvlášť pokud jede na robota práci, u které se asi nemusí moc přemýšlet, no já ne, práce v hotelu kdy jsem měla na starost 2 hotely mi fakt stačila)).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.23 07:51

Rada nehledat jen v inzeratech

@Denisa56 dekuju moc ohledně téhle rady, to me ani nenapadlo, mám už několik screenshotu vyhlídnutých prací, jen to musím domluvit tedy s tchýní abych věděla jak to vymyslet i časově.

Teď jen zjistit kolik tak lidí se hlásí na tu pozici a aby to nebyl zase podvod. Pokud to není na práce. cz / jobs a jiných webech tak jsem zjistila ze se často jedna i o podvody, nevím proč to ty lidi dělají…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí