Kamarád mi dluží skoro 70 tisíc, nesplácí a nemáme smlouvu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19790
23.12.16 09:08
@MMMach píše:
Dobrý den,
Mám problém a potřebuji radu, než půjdu k právníkovi…
Za svého kamaráda jsem zaplatila nějaký dluh, něco co se týkalo nepřímo i mě. To ale není podstatné. …
Děkuji za jakoukoli radu…

Je to podstatné, pokud chceš rozumnou radu a pokud navíc o tom zaplacení nemáš smlouvu.

Když se to týkalo, nepřímo i tebe, tak musíš napsat, co to bylo za dluh, jak se tě to týkalo a proč jsi to zaplatila. Rada by mohla vyjít z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
23.12.16 09:11
@berry4 píše:
@MMMach ústní dohoda není žádná dohoda.
Jedině, že by uznal dluh a podepsal ti ho.

Ale je. Jen je horší důkazní situace. Jenže zakladatelka nepíše, že to zaplatila po dohodě s ním.

Takže záleží na tom, co to bylo za dluh. Pokud to byl jasný dluh, který neplatil a ve kterém například ona figurovala jako ručitel, tak to po něm má šanci vymáhat - důkazy asi má.

Ale pokud bude někdo tvrdit, že mu dlužím 70 táců, já to popírám, protože mu nedlužím, on se na někoho obrátí a někdo mu těch 70 táců vysolí, tak to těžko pak bude vymáhat po mně, že?

Podstatné je to, o čem zakladatelka píše, že to není podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
23.12.16 11:40
@MMMach píše:
Ptám se, co teď? Je ústní dohoda také dohoda?

Je, ale blbě se dokazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.6.18 08:04

Já to mám podobně, až na to že jsem půjčila peníze matce a to za zády jejího manžela. Jenže se to dozvěděl ten její manžel a matka mi napsala, že se mnou končí at jdu do pr… at nepočítám, že mi ty peníze vrátí. Nechápu..Takže pro dobrotu na žebrotu. Už je to rok a neviděla jsem ani korunu a myslím, že ty peníze už nikdy neuvidím. Nikdy už nikomu nepůjčím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel