Kamarádka a vysvědčení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.6.20 07:52
@Janli píše:
Zaměstnavatel si udělá kopii vysvědčení a pošle ji na danou školu s žádostí o ověření, zda ho škola skutečně vydala. Neptá se na studenta, ale na pravost vysvědčení a to škola může ověřit bez problému.

Aha, tak to chápu…to ji musím vymluvit…ať to vysvědčení raději vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.6.20 07:57
@Nikitka1990 píše:
Aha, tak to chápu…to ji musím vymluvit…ať to vysvědčení raději vyhodí.

Jestli chce dávat falešný vysvědčení v bankovní společnosti, tak je vyloženě tupá. Vzhledem k tomu, že tady ukládá maturitu zákon, se pravost ověřuje a postihy jsou dost tvrdý. Bez podmínky z toho nevyvázne. Ať není líná a maturitu si dodělá. To zas takový problém není…

• Citovat
  • Upravit
24.6.20 07:58
@Janli píše:
Jestli chce dávat falešný vysvědčení v bankovní společnosti, tak je vyloženě tupá. Vzhledem k tomu, že tady ukládá maturitu zákon, se pravost ověřuje a postihy jsou dost tvrdý. Bez podmínky z toho nevyvázne. Ať není líná a maturitu si dodělá. To zas takový problém není…

Máš pravdu, já ji to taky říkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
24.6.20 08:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
24.6.20 08:12

Ty jo, taky znám jeden případ falešnéhoo vysvedčení, ale na ten se teda nepřišlo…nervy bych na to ale neměla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
24.6.20 08:14

A však co, kamarádku jsi upozornila, že to není správné, tak je to její život, ne? Nebo že by to nebyl kamarádčin problém, ale tvůj? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.20 08:19
@matkabagristy píše:
@Nikitka1990
https://www.policie.cz/…padelek.aspx
https://www.policie.cz/…padelek.aspx
https://www.idnes.cz/…a-zpravy_woj

Tady toto jsem také četla…a kamarádce přeposílála, s tím ať se na to vysere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.20 08:20
@Nell2 píše:
A však co, kamarádku jsi upozornila, že to není správné, tak je to její život, ne? Nebo že by to nebyl kamarádčin problém, ale tvůj? :lol:

Můj ne, mě by taková práce nebavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
24.6.20 08:21

Tak zrovna v bance tyto věci dost prověřují. 8) To bude pěknej průšvih.

• Citovat
  • Upravit
6363
24.6.20 08:24

Tady už byla jedna uživatelka, která si dle svých slov, zfalšovala doklad o studiu (mám dojem VŠ) a pracuje v zahraničí. Nemůže si to vynachválit. S tímto postupem nesouhlasím. Není to správné. Když se někdo se základní školou vypracuje a zaměstnavatel je srozuměn s tím, že nemá maturitu, tak proč ne. Podvádět ne. Zvlášť v bankovnictví bych měla obavu, že člověk s takovým morálním základem, bude mít blízko k nějakému podvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15877
24.6.20 08:30
@Hořec píše:
Tady už byla jedna uživatelka, která si dle svých slov, zfalšovala doklad o studiu (mám dojem VŠ) a pracuje v zahraničí. Nemůže si to vynachválit. S tímto postupem nesouhlasím. Není to správné. Když se někdo se základní školou vypracuje a zaměstnavatel je srozuměn s tím, že nemá maturitu, tak proč ne. Podvádět ne. Zvlášť v bankovnictví bych měla obavu, že člověk s takovým morálním základem, bude mít blízko k nějakému podvodu.

Jo, teď jsem si vzpomněl na jednu kačenu, která mávala zahraničním VŠ titulem. Zaměstnavatel požádal o nostrifikaci a zjistilo se, že se jedná o padělek. Hezká ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.20 08:33
@Zumpa píše:
Jo, teď jsem si vzpomněl na jednu kačenu, která mávala zahraničním VŠ titulem. Zaměstnavatel požádal o nostrifikaci a zjistilo se, že se jedná o padělek. Hezká ostuda.

Aha no ty vole, to fakt nestojí za to…a nostrifikace to je co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
24.6.20 08:38

Hele zrovna v bance bych si to teda nelajzla. Nehledě na to, že ve většině výběrových řízení požadují úředně ověřené doklady nebo originály.
Nebo ona snad má v ruce tak dokonalý falzum, že ho může vydávat za originál?
Jak bylo psáno výše, instituce, tím spíš bankovní, můžou žádat o potvrzení pravosti. Další věc je to, že personální pracovník dané banky měl v ruce nejspíš už stovky takových dokumentů, takže dokáže odhalit leccos i bez spolupráce se školou. Pak stačí podezření a už se to veze.

Prostě průšvih nad průšvih, navíc padělání takových úředních listin je trestný čin, takže ještě popotahování s policajtama. Kamarádce vyřiď, že je to teda pěkně blbej nápad, tohleto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
24.6.20 08:39
@Nikitka1990 píše:
Aha no ty vole, to fakt nestojí za to…a nostrifikace to je co??

https://www.msmt.cz/…nostrifikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.20 08:43
@Mar__tanka1983 píše:
Hele zrovna v bance bych si to teda nelajzla. Nehledě na to, že ve většině výběrových řízení požadují úředně ověřené doklady nebo originály.
Nebo ona snad má v ruce tak dokonalý falzum, že ho může vydávat za originál?
Jak bylo psáno výše, instituce, tím spíš bankovní, můžou žádat o potvrzení pravosti. Další věc je to, že personální pracovník dané banky měl v ruce nejspíš už stovky takových dokumentů, takže dokáže odhalit leccos i bez spolupráce se školou. Pak stačí podezření a už se to veze.Prostě průšvih nad průšvih, navíc padělání takových úředních listin je trestný čin, takže ještě popotahování s policajtama. Kamarádce vyřiď, že je to teda pěkně blbej nápad, tohleto…

Ja jí to řekla, ať tam neleze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat