Kamarádství mimo školku, školu?

Anonymní
8.4.24 18:43

Kamarádství mimo školku školu ?

Zdravím maminky, zajímalo by mne kdy vaše ratolesti začali navštěvovat své kamarády, takový ten prvotní kontakt mimo školu školku. Syn má zatím tedy 3,5 ve školce je chvilku, jen by mne tedy zajímalo zda děti projevovali hrát si spolu i mimo dění ve školce. Nebo to přišlo až na základce. U nás to bylo jiné vyrůstala jsem na vesnici a už ve 4 jsem běhala s dětmi po venku. Ale jiná doba, žádný provoz a všichni se znali.
Děkuje předem za názory. 😊

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.4.24 18:45

Nemyslím tím že pustím syna ve 4 běhat samotného myslím tím třeba k jedné mamince, vždy pod dozorem. :)

• Citovat
  • Upravit
2002
8.4.24 19:12

Mí kluci mají 4 a 6 let a spíš je to tak, že hned po školce se sejdeme všechny na hřišti, nebo kdo má zrovna čas 🙂 zatím se ještě nestalo, že by někdo šel k někomu bez rodičů 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 19:17

Dcera má 4,5 roku a u kamarádek/kamarádů byla klidně i ve 2letech :-) děti ji zvou na oslavy, ona na svou oslavu taky. S maminkami a dětmi se scházíme od miminek 😊 zato u tchýně bez nás nikdy nebyla…s druhou dcerou se to budeme snažit dělat stejně, aby měla kamarádky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.24 19:37
@Anonymní píše: Více

Děkuji…
To máte super, já tady moc maminky neznám kde bydlím, a co znám tak v kontaktu nejsme jen si řekneme dobrý den nebo ahoj, pak letí zas oni do práce…nebo domu snad se to časem zlepší :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.24 19:40
@Meggiska píše: Více

To je také bezva že jdete na hřiště… Já ač chodím kde Kama hřiště u nás prázdné az na pár výjimek kdy je tam plno děti, když konci družina.
U nás má hodně lidí hřiště,, na zahradě,, a hodně málo tedy potkáváme lidi po venku :nevim:
Chtěla jsme aby syn byl více v kontaktu s dětmi má je moc rád. Tak aspoň jezdíme do většího města do takových hernicek a pod..

• Citovat
  • Upravit
3138
8.4.24 19:42

V tomhle věku ještě neměli zájem stýkat se s někým cíleně mimo školku. Taky spíš na hřišti, nebo náhodně mezi dětmi, to se kamarádili. Ale nejstarší, prostřední a teď už i nejmladší, čerstvě 4-letý, se cíleně kamarádí třeba se sousedovic dětmi, nebo dětmi známých, nebo na oslavách narozenin, kam jsou pozvaní i sourozenci. Mimo prostory domu, zahrady, max. nejbližší hřiště, je nepouštíme. Pouze nejstarší, 8 let, občas jde po škole ke spolužačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
8.4.24 19:49

No my nejdřív taky chodili sami na hřiště, pak jsme jednou potkali na hřišti kamaráda od syna a zakecali jsme se s rodiči. A po několika takových setkáních jsme si potykali. A pak se k tomu přidali další kamarádi od kluků, ale šlo to postupně. My máme výhodu, že máme hřiště kousek od školky, takže ač každá bydlíme jinde, tak na tom hřišti jsme se prostě sešly 🙂 chce to občas aktivně jít za těmi rodiči a zkusit zavést hovor 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.4.24 20:07

Moje dcera vyžadovala ostatní děti od jednoho roku, to jsme jí u toho ještě asistovali. V pěti letech běžně chodila za kamarády sama, jen jsme si s maminkami potvrzovaly příchod a odchod mobilem.

• Citovat
  • Upravit
7221
8.4.24 20:14

Od mimina se setkává s dětma. Dokonce si s jednou ve 2 letech „volá“. a obráceně. O kámoše zatím nemá nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 21:49

Zalezi na diteti. Ja jako introvert milovala knizky a imaginarni kamarady, syn je naopak socialni a porad chce nejake schuzky s kamarady, vyzaduje to uz tak od dvou let…

• Citovat
  • Upravit
18149
8.4.24 21:57

Do určitého věku ty kontakty s ostatními kamarády iniciují matky (popřípadě jiní dospělí), od určitého věku už si to dítě koriguje samo. Jiné je prostředí města a jiné na vesnici. Ve 3,5 letech to musíš iniciovat ty, to dítě se asi samo s nikým nedomluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.24 09:12

Tak my jsme se našly na kroužcích pro miminka, pak jsme se potkávaly na plavání, na cvičení…a tak od toho roka a půl až 2let, už dcera chtěla furt něco podnikat s nej kamarádkou, tak jsme se navštěvovaly, braly holky na hřiště, do herniček, chodily spolu plavat a do sokola…pak máme různé skupinky dětí a scházíme se a vymýšlíme programy pro děti 😊 dcera od nástupu do školky hned měla kamarádky ve všech třídách…tak se zkus kamarádit s maminkama synových oblíbených dětí a pozvi je!!!u nás je fajn, že máme dům s velkou zahradou, tak se sem těch dětí vejde hodně a užijí si to 😊 🏡

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin