Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
O boze..obcas je to tu tezke…ja ti neberu jak to ma CSOB…ale nepis ze je to blbost…ja za vyber v zahranici nic neplatim.
edit: tedy platim..ale beznej poplatek za vyber z bankomatu.
Ale kašlu na Vás jak vidím, tak všechny máte ty nej informace a říkat něco nemá smysl
no jo to jsou ty starý generace co musí mít všem pravdu!
nazdar ![]()
No kartu je urcite dobre s sebou mit, pro pripad nouze, ale musi se pocitat s tim, ze s tim vyberem to mnohdy neni tak snadne (poplatky, nebo nedostatek bankomatu v miste apod.) a taky ne vsude se da platit kartou.
takze bych se vzala nejakou primerenou hotovost, ktera pokryje vicemene vse a kartu pro pripad nouze.
@Misuldy píše:
Ale kašlu na Vás jak vidím, tak všechny máte ty nej informace a říkat něco nemá smyslno jo to jsou ty starý generace co musí mít všem pravdu!
![]()
nazdar
Tak v tom případě tobě musí být minimálně 100
protože ty máš nejlepší informace o všech bankách, kdežto my jsme ty hloupé, co si dovolují tvrdit, že to některé konkrétní mají jinak…
Holt když někomu dojdou argumenty, tak se uchýlí k urážkám ![]()
@Misuldy píše:
No jo no ono je to těžký když jezdíte jen po Evropské unii
Ja myslim ze krom jedne se vsechny shodnem..proste zalezi jak jste narocni…nejaky drobny bych s sebou brala urcite…klidne i 100E kdyby ste se zasekli na letisti apod. pripadne jestli vite ze si vyberete nejaky ten vylet uz ted tak na to..jinak bych s sebou vzala kartu a resila v miste…kdyz vas to prestane bavit a budete chtit pujcit auto..tak proste vyberete dalsi stovku..nebo vic..to uz je na vas…treba taky nebudete potrebovat nic
nebo se tam muzete rozsoupnout ![]()
@pikola píše:
Zato ty budeš nějaký světoběh, když si to musíš zjišťovat v bance před dovolenou. Já to mám zdarma všudedo 2499,– za 35,–
Já jsem tam byla kvůli jiné věci, tak mě napadlo se zeptat i na tohle. Rozhodně je dobré vědět kolik to bude stát. ![]()
@Misuldy píše:
Já jsem tam byla kvůli jiné věci, tak mě napadlo se zeptat i na tohle. Rozhodně je dobré vědět kolik to bude stát.
No Holky, vy jste se tu teda rozjely
Každopádně děkuji za reakce
Vemem si sebou asi 200Euro, + 80Euro na nějaký výlet…a samozřejmě platebky s sebou, ještě se poinformujeme v bance ohledně poplatků ![]()