Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj ja davala Lefax obema detem a super. Je to sirup s pumpickou a davala sem dle potreby nejlepe pred jidem jo a muzes ho uzivat i ty… ![]()
@lili8 Ne jsou to vysypávací kapsličky a rozpouštím je v UM
jinak holky co kojili tak si odstříkali MM a rozpustili MM s Laktobacílky na lžicce a stříkačkou dali mimču.. ![]()
Tak já jsem nakonec probírala tuto situaci s dětskou doktorkou a po probrání mé stravy jsme se dostaly až k tématu délky kojení a když jsem jí řekla, že ho v posledním týdnu kojím nejméně půl hodiny a že má furt hlad, tak se pomalu zhrozila a doporučila mi, abych kojila max. 15-20 min. a abych u toho vytsřídala obě prsa. Že je to bolení pravděpodobně způsobené tím, že on se napije tzv. hladového mlíka, kterého nezasytí. Může se stát, že mléko během prvích měsíců (nejčastěji během šestinedělí) není ještě tak vydatné jak by bylo potřeba a že to bude taky s největší pravděpodobností můj případ… Ve zkratce on se přepije toho mléka které ho nezasytí, má ho plné břicho a pak je to jak u dospělých když se přejí a je jim pak špatně. Takže od té doby kojím 10 min z každého prsu, mezi tím nechám odříhnout a je klid s bolením.
Jen se pak ještě budu domlouvat zítra s doktorkou ohledně případného dokrmu… zatím to vypadá, že mu to stačí, ale někdy se může stát v budoucnu, že mu to stačit nebude…
Pak jsem s ní rozebírala účinné látky v kapkách:
Tak snad vám to nějak pomůže, pokud by jste řešily stejné problémy jako já =)
Já mám také 3 měsíční, ale dcerku a dostaly jsme kapičky SabSimplex a docela pomáhali, než jsme přišly nato v jakej pravej čas je dát, protože hysterické scény a vrtění měla vyloženě v noci, vždy okolo 21 to začínalo
Ale někdo řiká, že jsou tyhle kapičky jenom pro holčičky, ale kamarádka je dala synovy a hned prní noc spal jak nemluvně. My jsme ještě používali polštářek z DM, ktreý je napuštěný levandulí a nahřeješ ho jenom v mikrovlce a většinou do 10 minut byl klid, ten doporučuji všem ![]()
@Šmouli88 já mám syna 3 týdny. Můžu se zeptat, kdy jsi kapičky dávala? Kolik kapek, jak často a po jídle, nebo mezi jídlem? Nějak to nemůžu vychytat, poprvé se mi zdálo, že mu to zabralo a teď nic
. Děkuju moc.
Obrnit se velkou trpělivostí. U prvního syna nepomohlo nic a u druhého byl přecitlivělí na nějakou složku, které obsahovaly všechny kapky. řešila jsem to vždy rektální rourkou. Co se týká probiotik zkus jiné, ale zabírá to třeba po týdnu, ale i déle. Nemusí pomáhat vlbec, ale nejsou na škodu. Nahřívat, masírovatatd. a jak říkám hlavně trpělivost až se bude víc hýbat, tak to bude snažší.
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, tak to už tady možná bylo… Nám celkem pomohla mastička Pupík a kapičky Biopron. Dřív jsme měli Bio Gaiu, ale ta je dost drahá a navíc se musí pořád uchovávat v chladu, což v jedné lékárně nedodrželi (zjistila jsem dodatečně)a kapičky nám byli k ničemu
Pak nám jinde poradili Biopron, který si namíchám až doma a mám tak záruku správného skladování. V dobách nejhoršího trápení jsem ještě kromě Pupíku a Biopronu dávala před každým kojením Espumisan, já pila fenykl střídavě s čajem pro kojící matky, nahřívala bříško, masírovala, cvičila nožičkami a dávala rektální rourku. Dokupy to docela fungovalo
Jen varuji u rektální rourky- před zavedením důkladně zkontrolovat úhel vyústění rourky, pořádně podložit a zlehka zakrýt. Jednou jsem to neudělala a jen taktak jsem nebyla hnědě kropenatá, jak uvolněným podtlakem vylétly nejen prdíky… ![]()
@lili8 Záleží v kolik to tak synovy začíná. U nás fakt začínala okolo 21, takže je dostala okolo osmé s jídlem. Ideální je před jídlem, aby je hezky zapil. A aspoň tu půl hoďku než to začíná, ale to si musíš asi sama vyčasovat. Doktorka nám řekla, že máme dávat 10 kapiček, ale to moc nepomáhalo. Tak jsem jeli podle krabičky kde je 15 kapek a když to nepomůže tak za 3 hod. znovu. To docela pomáhalo. Ale jistota bylo dát 20 kapék a to snad nezačala ani beřet jenom se kroutit, tak jsme položily na bříško ještě ten polštářek a do deseti minut usla i s polštářkem na bříšku ![]()
@kaczuska píše:
Pak jsem s ní rozebírala účinné látky v kapkách:
- laktobacily od Swissu jsou stejné jako Bio Gaia (Bio Gaia je jen drahá cca 700 Kč)
- Espumisan, Infacol a Emulips je stejná účinná látka
Tak snad vám to nějak pomůže, pokud by jste řešily stejné problémy jako já =)
Jen pro upřesnění- BioGaia a laktobacilky od Swissu NENÍ totéž! Sice obojí jsou Lactobaccillus, ale jiný druh!!! Proto některým mimčům zabírá to a jiným ono. Zrovna tak Biopron a BioGaia- není totéž, jen podobné. Hlavně, že vždycky něco pomáhá. ![]()
Ahoj, nam Espumisan take nepomahal. Pak jsem nasadila Sab Simplex a spokojenost! Davam pred kojenim 5-8 kapek a prcek krasne prdikuje bez boleni ![]()
Aha no mě to tak říkala doktorka… Malému dávám Bio Gaiu přes 4 týdny a nevím teda jestli zabraly nebo ne… Jak dlouho se doporučuje je brát?
Ahoj, nečetla jsem vše, ale já mám doma měsíčního chlapečka a i když ho občas prdíky trápí, není to nic hroznýho, ještě jsme nemuseli sáhnout po žádných kapičkách..Ťuk, ťuk..
To, c dělám je, že 3× denně piju fenyklový čaj, dost se hlídám v jídle ( žádný knedlíky, žádné pečivo, kořeněný jídla a podobně ) No a snažím se, když je malej vzhůru ho trochu protáhnout, sám si zakope nožičkama, nebo si ho vezmu preventivně do klubíčka, nebo ho položím na bříško ( to ale jen když jsem u něj ) Zatím to funguje..jinak, když nás to už občas přepadne, tak teplý obklad na bříško, cvičení, masáž bříška..
Mám 7týdenního chlapečka a z prdíků jsem se málem zbláznila, ve 3 týdnu nám doktorka doporučila sub simplex a fakt nám pomohl… doktorka říkala, že se tyhle kapky „nevsákávaj“ do těla, že na sebe jen navážou vzduch a „odcházej“ s prdíkama, že nemám mít strach, že do něho cpu chemii a že dávkování není omezený, že můžeme dávat třeba 10 kapek 10krát denně a tak dávám 10 kapek s každým jídlem (nekojím) a vždycky, když se malej budí, tak ho necháme tak 10 minut kopat a to sou rány
krásně se vyprdí a ještě při přebalování ho nechám tak 10 minut bez pleny a cvičíme nožičkama a je to o 90% lepší než-li bez kapek a bez cvičení a že mimina brečej, když prdinkaj je vcelku normální, ono je to prý zas až tak nebolí, ale spíš se leknou co se to tam dole děje ![]()
Psalas mi zprávu na mail…nemůžu se tam dostat…ohledně kapiček na prdíky…napiš mi tvůj mail, pokud tě to zaujalo-kotlik6
Mám super 100%přírodní, dostupne, kapičky na prdíky, zabírají okamžitě a pravidelnou stolici, klidne napiš na mail, pošlu více info,