Kapradina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.11.18 05:39
@Titty píše:
Tak to je nejspíš přelitá. Nejlíp se jim daří v hliněném květináči, pod kterým je miska. Zalévám 1-2 x týdně podle toho, jak je v pokoji teplo. Doma máme celkem vlhko, takže nerosím.

Než se naučíš odhadovat správné množství vody, můžeš zalévat tak, že dáš více vody, necháš protéct do misky a asi po půl hodině zbytek vody z misky vyliješ.

Jestli chceš zkusit tuhle zachránit, přesaď ji do stejně velkého hliněného květináče (nebo jen malinko většího). Při přesazování uvidíš, jestli jsou kořeny promáčené. Pokud ano, několik dní nezalévej, aby stihla vodu odpařit. Potom už zase zalévat, ať to nepřeženeš a ona neuschne.

Já tyhle kapradiny pěstuju už 20 let, nejdelší listy (celé ty šlahouny) mám asi 2 metry dlouhé. Když ji nenecháš vyschnout a neutopíš, je to docela vděčná kytka. A nádherná. :)

Moc děkuji idelam to tak jak píšes a přesadit ji mám strach teď na podzim to asi nedá ale zkusím to hliněný. Květináč kopim a do čeho přesadit do rašeliny

• Citovat
  • Upravit
11834
5.11.18 13:35
@Anonymní píše:
Moc děkuji idelam to tak jak píšes a přesadit ji mám strach teď na podzim to asi nedá ale zkusím to hliněný. Květináč kopim a do čeho přesadit do rašeliny

Tak když jde o záchranu kytky, je to vedlejší, že je podzim. Já jim dávám normální zeminu pro pokojové rostliny, ale je pravda, že trocha rašeliny by jí asi prospěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.18 15:02

Děkuji už vypadá lip

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat