Kapradina

Anonymní
31.10.18 20:22

Kapradina

Ahoj holky asi to jsem nepatří ale nevím co stim a manžel mě asi roztrhne potřebuji poradit. Manžel mě koupil kapradinu je to velká kytka koupil mi ji před týdnem. A dnes jsem jsem vysavala a odsunula jsem ji a ona sama zkoro celá opadala. V tu dobu jsem dostala šok byla draha a ona mi vydrží týden a to jsem ji dala do pólo stínu a jsem ji zalevala jak píši jen občas makla jsem do prosterd kapradiny a tam byly úplně suché listy ale přijde mi divné že by tak rychle zeschla to snad ani nejde neprelivala jsem ji a ani jsem ji nenechala uschnout. Půjde nějak zachránit. Nebo už je na cestě do popelnice?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
528
31.10.18 20:29

To zní, že je kaput :( Ale to bych musela vidět, dej sem foto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.10.18 20:30

A nekupoval ji manžel náhodou ve dnech, kdy byla opravdu zima? Ona taky mohla zmrznout po cestě z obchodu. Nevím, jestli bys ji tak zabila za týden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.18 20:58

Kámoška mi teď napsala že ji nesmím zalevat jen zřídka a rosit. No chladno nebilo ale byla be slevě stála 500kc i to se mi zdálo moc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.18 21:03

Tady je

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.18 21:04

Taky miprijde že už byla nacnuta

• Citovat
  • Upravit
528
31.10.18 21:19

Ještě vypadá, že by mohla přežít.. Nezalévej jí, dej jí někam, kde je teplo a 1× týdně orosit, nebo sprchu (ne studenou ani příliš teplou vodu), nesmí stát ve vodě jinak ti bude hnít, ale suchá taky ne :) komplikovaná kytka, ale když si najdete k sobě cestu, snad přežije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
31.10.18 21:31

Jo, tak ta mi taky chcípla…

To jsi asi nechtěla slyšet, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
31.10.18 21:47

Mě taky chcipla, ale u mě přežije jen velmi odolná květena :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11834
31.10.18 21:55

V čem ji máš? Hliněný nebo plastový květináč? A pod ním miska, nebo je květináč schovaný v ozdobném obalu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
31.10.18 21:57

Je, tu mám doma a zije snad už 10 let. Žádnou extra péči nedostává, jen je ve stínu a cca jednou týdně ji zaliju. V životě jsem ji nerosila. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.18 22:10

Je v plastovém kvetinaci ma misku je ve stínu ale za ten týden co ji mám sem ji zalila asi třikrát a dost nechtěla jsem aby uschla a to byla chyba kámoška psala rosita zalít jen zřídka zkusím to co pise modravlocka a Meily diky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.18 22:13

Jednou týdně rosit a jednou za měsíc zalít. Holky nevitr co do tmavého pokoje jakou kytku

• Citovat
  • Upravit
11834
31.10.18 22:40

Tak to je nejspíš přelitá. Nejlíp se jim daří v hliněném květináči, pod kterým je miska. Zalévám 1-2 x týdně podle toho, jak je v pokoji teplo. Doma máme celkem vlhko, takže nerosím.

Než se naučíš odhadovat správné množství vody, můžeš zalévat tak, že dáš více vody, necháš protéct do misky a asi po půl hodině zbytek vody z misky vyliješ.

Jestli chceš zkusit tuhle zachránit, přesaď ji do stejně velkého hliněného květináče (nebo jen malinko většího). Při přesazování uvidíš, jestli jsou kořeny promáčené. Pokud ano, několik dní nezalévej, aby stihla vodu odpařit. Potom už zase zalévat, ať to nepřeženeš a ona neuschne.

Já tyhle kapradiny pěstuju už 20 let, nejdelší listy (celé ty šlahouny) mám asi 2 metry dlouhé. Když ji nenecháš vyschnout a neutopíš, je to docela vděčná kytka. A nádherná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11834
31.10.18 22:40
@Anonymní píše:
Jednou týdně rosit a jednou za měsíc zalít. Holky nevitr co do tmavého pokoje jakou kytku

Néé, to by nestačilo. Zalívat aspoň jednou týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí