Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Ivan PPZ píše:
Ještě možnost- Lidl teď prodává kapsle (trvalý sortiment), které jsou určeny do Nespressa. Kvalita naprosto v pohodě, rozdíl je v ceně (zhruba poloviční) a v balení- u Lidla je každá kapsle balené v pytlíčku a je plastovo - hliníková = není tak reprezentativní, jako originál.
Ale jsou jen 3 druhy…
Máte, prosím, zkušenost, že ty Lidl kapsle opravdu jdou do přístrojů Nespresso? A chutná Vám z nich káva, případně který Lidl druh kapslí doporučíte? Děkuji!
@Ivan PPZ píše:…A pro mě ty kapsle Lidl jsou s Nespressem srovnatelné. Resp. jde o to, že od Nespressa máme tu velikou sadu asi 20 různých druhů. Ve finále člověk zjistí, že smysl dávají tak 4 druhy. U Lidlu za mě 2 druhy.
100% náhrada to není. Ale pokud by Nespresso bylo 100%, tak Lidl (pro mě) tak 70-80%. Jenže cena je i pod 5,– Kč za kapsli, Nespresso od 10,– výš.
Lidl ale nejsou reprezentativní, jsou v zataveném sáčku (balení po 1 kapsli). Nespresso kapsle jsou i esteticky opravdu hezké a jsou k dostání i hezké zásobníky. Do firmy pro zaměstnance, nebo na doma pro sebe i Lidl, pro klienty a nebo pro návštěvy Nespresso. Takže ideélně koupit obojí a zkusit.
Nespresso- Roma je nejuniverzálnější. Pokud s mlékem, tak se ten rozdíl výrazně setře.
@Premek_Orac Teď je na ně myslím sleva a stojí pod 5 Kč, balení je po 10ti, takže moc neriskuješ, stojí za vyzkoušení. Souhlas s příspěvkem výše, ještě dodám, že mi z nich vytéká po vyhození trochu víc vody, tak musím vylévat ten zásobník na ukáplé kafe. S originálem tam bylo sucho. Mám Lungo (to je slabší kafe, ale chuť je slušná) a Ristretto. Obě jsou chuťově slušné, doma to piju. Taky nákup je o poznání jednodušší, do Lidlu stejně jezdím.
Dobry den. Mám z Lidlu kávovar Bellarom na kapsle. Používám do něj kapsle stejné značky akorát se mi teď stává že mi voda poteče kolem kapsle ale ne do hrnečku. Zvažuji koupi Nesspresa, ale chtěla bych v něm používat kapsle Bellarom. Chutnají mi a cena super. Máte někdo zkušenost jak tyto kapsle fungují v nesspresu?
@ikikinka píše:
Dobry den. Mám z Lidlu kávovar Bellarom na kapsle. Používám do něj kapsle stejné značky akorát se mi teď stává že mi voda poteče kolem kapsle ale ne do hrnečku. Zvažuji koupi Nesspresa, ale chtěla bych v něm používat kapsle Bellarom. Chutnají mi a cena super. Máte někdo zkušenost jak tyto kapsle fungují v nesspresu?
Pokud nejsou určeny pro Nespresso tak to do toho nepůjde. Kapsle do jiných kávovarů tam nejdou, ale některé značky dělají kapsle přímo na určitý typ kávovaru.
@ikikinka ty nekupuji, ae píšou na nich že jdou do nespressa tak to bude ok ![]()
@ikikinka píše:
Ano, tyto kapsle sedí do kávovaru nespresso. Jen jsem někde slyšela, že se ničí ty jehlice co propichnou tu kapsli, jelikož jsou umělohmotné…
@ikikinka dobrý den. Mám nesspresso kavovar a používám kapsle z Lidlu. Originál jsou zbytečně drahé. Ty z Lidlu mi chutnaji, sedí do přístroje.
A kavovar mám již 3 roky v provozu ve všední dny v průměru na 8 kav. A stále funguje perfektně.
Máme nespresso a to, že se na kapslích píše, že jsou určené pro tento presomat ještě bohužel opravdu neznamená, že se dají použít. dlouhodobě používáme kromě originál nespresso ještě starbucks, s jinými jsme měli problémy (případně nechutnaly). potíž je pravidelně s těmi plastovými, voda teče kolem. některé se zas mačkaly. a pro úplnost není to naším konkrétním přístrojem, máme už třetí přístroj (ne že by nevydržely, jen jsme potřebovali do kanceláře a tak). nicméně s touto konkrétní značkou, které se týká dotaz, zkušenost nemám
@pikola kapsle Bellarom jsou psané že pasují do Nesspresa, proto mě zajímal názor někoho kdo má zkušenost. Z jiné skupiny vím z recenzi že originál Kapsle Nesspresa v kávovaru bellarom protekaji bokem. Proto se ptám na opačný případ.
Děkuji za Vaši reakci
@12tuna mockrát děkuji za Vaši zprávu. Takový názor jsem chtěla slyšet. Ještě jednou děkuji