Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mohu se zeptat, jak jste dlouho brali Metypret? Nejdéle? nebo Prednison?
A kombinovali jste někdy léčbu např. s injekcemi Dexamedu? Díky moc za info
já jsem měla Metypred více než rok (včetně těhotenství) a jeden čas jsem k němu měla i Dexamed. brala jsem 4mg/d + 1× týdně dexamed a vyšlo to…držím palce.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mohu se zeptat, jak jste dlouho brali Metypret? Nejdéle? nebo Prednison?
A kombinovali jste někdy léčbu např. s injekcemi Dexamedu? Díky moc za info
Já jsem měla metypred 3/4 roku, 3 tabletky denně, díky němu jsem otěhotněla, pak bohužel potrat, ale to nebylo imunitou. Teď mi dala KM automaticky dexamed
Metypred asi 5-6 mesicu během tehu-ale nekombinovala jsem s nicim co pises ![]()
@Bea1979 píše:
Já jsem měla metypred 3/4 roku, 3 tabletky denně, díky němu jsem otěhotněla, pak bohužel potrat, ale to nebylo imunitou. Teď mi dala KM automaticky dexamed
Já už mám dexamed od srpnaca doufám že v červnu ket vyjde!!!
mě tsky metypred pomohl otěhotnět ale bohužel pak i ohss a iminita v háji… takže stalo co se stalo…
Jinak doufám že v červnu to s dexamedem vyjde
Ahoj holky… tak dnes doberu v poledne posední utrogestan a zítra 15 den po ET udělám kontrolní test… to už bude výsleden na 100% moc všem přeji krásný den já se zítra ozvu…
a jinak v sobotu jdu na další kurz šití a pak si stroj beru opravený domu jupíííííí… opatrujte se
a Všem vám děkuji za vaše krásné psaní a podporu ![]()
@joha79 píše:
Ahoj holky… tak dnes doberu v poledne posední utrogestan a zítra 15 den po ET udělám kontrolní test… to už bude výsleden na 100% moc všem přeji krásný den já se zítra ozvu…
a jinak v sobotu jdu na další kurz šití a pak si stroj beru opravený domu jupíííííí… opatrujte sea Všem vám děkuji za vaše krásné psaní a podporu
@estrela Ahoj díky a jak jsi to snášela? Já jsem se na tuhle kombinaci ptala u odborníka a říkal mi, že to není dobře. Nebála jsi se rizika? To jsi měla takhle napsané od KM? díky moc za info.
@Anonymní píše:
@estrela Ahoj díky a jak jsi to snášela? Já jsem se na tuhle kombinaci ptala u odborníka a říkal mi, že to není dobře. Nebála jsi se rizika? To jsi měla takhle napsané od KM? díky moc za info.
si myslim, ze KM je dost odbornik- jen tak by ji primarkou neudelali… ![]()
@Bea1979 Ahoj, a jaké jsi měla hodnoty Alfy jestli se můžu zeptat, když jsi měla 3 pilule denně?
@Papia ale tam nikde není psáno jestli to bylo od ní. proto jsem se ptala
@Anonymní píše:
ano, měla jsem to od KM. Žádné kortikoidy nejsou dobře, tak jako třeba jiné prášky. Dexamed není po celou dobu, jen jako krytí do srdeční akce, takže souběžně jsem to měla cca pět měsíců (před těhu+do cca osmého týdne). Snášela jsem to slušně, jen v den dexamedu jsem usínala snad i za pochodu. Jenže to má každý jinak, někdo spí někdo ponocuje. Alfu jsem na začátku měla bez pár desetinek 80.
@Anonymní píše:
@Bea1979 Ahoj, a jaké jsi měla hodnoty Alfy jestli se můžu zeptat, když jsi měla 3 pilule denně?
Já měla alfu v pořádku, metypred jsem měla kvůli protilátkám na annexin V
Jezisi taky nekdo pisete z mobilu??? Co je to za nove zobrazeni? Se v tom nemuzu zorientovat.