Karma a špatné vztahy s rodiči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1008
14.6.15 11:31

Anonymní Jasně, terapeut je hodně důležitá osoba a musíte si vzájemně ¨sednout¨ Než jsem se s kýmkoli do čehokoli duchovního pouštěla, vždy jsme si spolu povídali (a nic jsem neplatila!) teprve poté jsme si řekli, zda jsme si vzájemně sympatičtí a jdem do toho. :)
a ještě k tomu, jak jsi psala, že chceš řešit špatné vztahy s rodiči. Jedním z mých dřívějších problémů byl právě komplikovaný vztah s otcem. Nakonec vyšlo najevo, že v inkarnaci před tímto životem jsme byli také ve vztahu otec-dcera a ještě o dost komplikovanějším (fyzické týrání, vina, nenávist). Teď vidím, jakou cestu jsme oba ušli a stále jdeme, k dokonalosti našeho vztahu nám asi tento život ještě stačit nebude, ale jsme moudřejší oba a o tom to je. :lol: Držím pěsti na cestě seberozvoje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
14.6.15 11:43
@Anonymní píše:
Holky,
je tu někdo, kdo se věnuje karmě a podobným záležitostem? Zajímalo by mě, jak se to staví ke špatným vztahům s rodiči. Jak se zachovat, jestli to je nějaká odplata za něco z minulosti?
Dávám anonym z důvodu osobních problémů, možná později napíšu i nějaké podrobnosti, tak nechci být dohledatelná pod nickem.
Zakl.

Je jedno jestli karmická zátěž je a nebo není. V tvé otázce je to hledání důvodů smyslů/nesmyslů něčeho co se ti děje a to ti k ničemu nepomůže. Nebude ti líp. Cesta je v přijetí ostatních (se kterými máš problém), pochopení jich a opravdovém odpuštění. V přijetí sebe a odpuštění sobě. Jak už psal někdo nade mnou, (škoda že anonymně, vždyť za Boha se nemusíme stydět a zapírat ho?) víra v Boha a v Ježíše může být i pro tebe velkou pomocí, i když třeba teď se ti to nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
14.6.15 15:55
@Proto02 píše:
Je jedno jestli karmická zátěž je a nebo není. V tvé otázce je to hledání důvodů smyslů/nesmyslů něčeho co se ti děje a to ti k ničemu nepomůže. Nebude ti líp. Cesta je v přijetí ostatních (se kterými máš problém), pochopení jich a opravdovém odpuštění. V přijetí sebe a odpuštění sobě. Jak už psal někdo nade mnou, (škoda že anonymně, vždyť za Boha se nemusíme stydět a zapírat ho?) víra v Boha a v Ježíše může být i pro tebe velkou pomocí, i když třeba teď se ti to nezdá.

Ano přesně tohle je cesta, jak pochopit celé souvislosti a žít naplněný život beze strachu, či výčitek :) Je jedno zda to v co věříme nazveme Bohem, či Ježíšem, ta víra je stejně v nás uvnitř, čili naší součástí..Ta síla je v nás, stejně jakoby někdo řekl že Bůh je v nás..Tudy vede cesta.. za konstelace, terapeuty, či podobná sezení jen zbytečně vyplýtváte svou energii, peníze a ještě si navíc můžete spíše v mnoha směrech uškodit, pakliže nebudete ve stádiu přijetí toho, co by vám někdo mohl pomoci nahlédnout z vašich minulých životů…Ještě mne napadlo, že krásně je to shrnuto v představení Jaroslava Duška - Čtyři Dohody, které je také ke stažení na uložto ( doufám, že mne nikdo neukamenuje za to, že jsem to zde řekla :) ), ale na představení se nedá dostat, je dlouhodobě stááále vyprodané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
14.6.15 19:22

4 karma v datu narození…možnost setrvávání v nevyhovujících situacích a destruktivnívh vztazích
7 karma v datu narození, malé, či větší nehody, může být i citové
8 karma v datu narození je o moci, penězích, mužích

Pravý význam odpuštění…od…pustit. Ano, lze odpustit, tak jak tu prezentujete, ale zatím jsem ve svém životě nepotkala nikoho, kdo by to tak uměl. Při představě, že Vám někdo zabije dítě, tak odpustíte, ale tím, že dotyčného neuvidíte. Můžete pak prožít hezký život, po 30 letech potkáte vraha svého dítěte a máte tu bolest zpátky i z úroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
14.6.15 19:40

@Rebecca Tea odpustit znamená : Už v sobě nechci chovat bolest jako reakci na tvé jednání. A o myšlenkách a do jisté míry o pocitech rozhodujeme jen my sami, otázka je zda to děláme vědomě či nevědomě. A ano skutečně odpustit je snad ta nejtěžší věc, se kterou jsem se třeba já osobně musela vypořádat a s tím vším jde ruku v ruce odpuštění sobě samému. A jsou lidé, kteří to dokáží. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
17.6.15 20:45

Já v mnohém musím souhlasit s tím, co už tu zaznělo. Karma dokáže potrápit, je to něco, co se k nám vrací, něco co jsme provedli v minulých životech a nedokázali splatit.Ono by se špatná karma velice dobře dala vykoupit naším chováním, ale to chce velkou odvahu a odhodlání, víru a přesvědčení.

Každopádně se dá se špatnou karmou lépe žít, když se smíříme v prvé řadě sami se sebou, jsme přesvědčeni o své cestě a způsobu jakým dosáhneme svých cílů. A za druhé, když nenecháme druhé, aby do nás zasévali to negativní (ono to do sebe zaséváme sami, ale takto řečeno je mi to těžší k pochopení).Takže pokud najdeme odvahu k odpuštění druhým, pokud dokážeme do našeho života přinést a přijmout skutečnou a pravou lásku (myslím ten cit ne osobu) a pokud dokážeme odpustit sobě samým své chyby (což je mimochodem skutečně to nejtěžší) tak se nám povede i onu karmu trochu zmírnit. Ovšem je to běh na dlouhou trať ne jednorázová záležitost. A proces odpouštění jedné osobě může trvat různě dlouho a je velmi emotivní, ale ten pocit potéstojí zato :kytka:

Takže jediné co mohu poradit, pracuj na sobě, změň, co cítíš, že je špatně. Je dobře, že nad tím přemýšlíš, ale najdi i odvahu k tomu jednat, uvidíš, že se ti mnohé podaří a bude líp. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.21 22:49
@Anonymní píše:
Děkuji všem.
Jde o to, že otec má zřejmě narcistickou poruchu osobnosti (nikde samozřejmě nebyl, ale vše sedí) a jen ten, kdo si tohle v blízkém okolí zažil, ten pochopí, jaké peklo pro své bližní takový člověk umí připravit. Mě by zajímalo, jak se s tím člověk má poprat z karmického pohledu. Že to je jakási forma trestu snad chápu, jen mě zajímá, jak se s tím poprat s ohledem na svoje děti, protože já bych si nepřála, aby se jednou dostaly do situace, kdy by řešily takové vztahy v rodině, jaké máme teď my :(

Jak jsi to vyřešila? Vím, že je příspěvek starý, ale moc mě to zajímá. Má matka má tu samou poruchu a je to peklo. Kdo to nezažil, nemůže to pochopit a nepředstaví si to ani ve snu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat