Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky přemýšlím o koupi čidla, tak kdyby měl někdo doma nějaký typ se kterým je spokojen, byla bych ráda za rady ![]()
@Slunce_Veruna ještě že jste byli tak duchapřítomní a nic vážnějšího se vám nestalo!
@Veveří píše:
Ještě, že jste měli to čidlo! A máte čidlo na oxid uhelnatý, nebo na zemní plyn?
oboje
protože já z toho měla panickou hrůzu a v baráku bylo na plyn topení, ohřev vody i vaření ![]()
Když jsem ještě bydlela u našich, tak jsem ležela ve vaně a četla jsem si. Byla jsem zavřená a zamčená zevnitř
Bylo mi tak 18 let
. Najednou jsem si připadala hrozně těžká, nemohla jsem udržet knížku, taková slabost, ale hodně silná. Bylo mi zle. Vím, že jsem se hodně ztěžka vysoukala z vany, spadla na zem a fakt z posledních sil se doplazila ke dvěřím, odemkla a vypadla nahá na chodbu. Naši přišli, táta mě odvlekl do pokoje, položili mě na zem a otevřeli okno. Myslím, že jsem měla joooo velké štěstí, že to tady teď můžu popsat
Takže čidlo rozhodně. Nevím, jestli v té době vůbec čidla byla, je to zhruba 15 let zpátky.
Karmu bych nechtěla ani za zlatý prase. A když už by teda musela bejt, tak určitě to čidlo. Ty sourozenci, to je strašná tragédie. ![]()
Dneska jsem četla diskusi u nějakýho článku a tam někdo psal, že si za to lidi většinou můžou sami. Plastovýma oknama a výkonnýma digestořema. Dřív prej musely být povinně podříznutý dveře v místnosti, kde karma byla, právě z důvodu, aby se tam plyn nehromadil.
Když jsem před třemi lety dělala rekvalif. kurz, jedný naší lektorce se v tý době otrávila kamarádka se svým synem. ![]()
Ahoj, také jsem pro koupit čidlo. Také by mě zajímalo jak jsou spolehlivá a citlivá.
Jak jsem tady četla diskuzi, vybavil se mi příběh - paní chodila do poradny pro odvykání kouření. Už nekouřila, přesto do přístroje, kam se dýchá a který měří oxid uhelnatý ve vydechovaném vzduchu nadýchala jako silný kuřák. Tak pátrali čím to může být a zjistili, že je to špatnou karmou, kterou má doma… měla velké štěstí…
Zkušenost nemám ale co zkusit klasickej zapalovač nezapalovat ho ale jen zmáčknout to tlačítko kterim se pouští ten plyn ven a přiložit.
Zplodiny z karmy jsou taky takové jakoby nakyslé… ![]()
@kafemlejnek píše:
Zkušenost nemám ale co zkusit klasickej zapalovač nezapalovat ho ale jen zmáčknout to tlačítko kterim se pouští ten plyn ven a přiložit.
Zplodiny z karmy jsou taky takové jakoby nakyslé…
v zapalovaci preci neni CO. Mam dojem, ze tam neni ani ten zemni plyn, ale nejakej benzin.
Přímo tam nebude ale možná nějaké látky které bejvaj ve zplodinách, anebo zapálittřeba ve vaně kousek novin a nad to přiložit ten detektor přece jen zplodiny z karmy nejsou jen oxid uhelnatej…
Oxid uhelnatý vzniká při NEDOKONALEM spalování, tj. třeba špatný přívod vzduchu nebo vadný odtah spalin. Zapálenýma novinama můžeš zkoušet leda tak detektor kouře. A zapalovači je tuším propan butan, rozhodně ne oxid uhelnatý ![]()
Nalezeno na cshlm.cz
při hoření různých spotřebičů na zemní plyn nebo propan-butan ( oba tyto užitkové plyny jsou primárně netoxické) ve špatně ventilovaných malých prostorách, kde při nedokonalém hoření a spalování uhlíku dochází k produkci CO (koupelny s průtokovým ohřívačem vody, kabiny řidiče v kamiónech a automobilech).
ve výfukových plynech benzínových či dieselových motorů automobilů či jiných strojů, které obsahují vysoké procento CO- v uzavřeném či nedostatečně větraném prostoru může dojít k jeho toxickému působení (garáže, výrobní haly, studny, sportovní haly, zimní stadiony, ale také rušné křižovatky velkoměst, vodní
plochy při závodech závodních člunů apod.).
nebo možná ho přiložit k výfuku u nastartovaného auta.
Hele pro všechny koho to zajímá jsem trošku googlila a objevila sprej CO přímo určený k testování detektorů. Bohužel sem neumím z tabletu vložit odkaz tak si to najděte sami. @kafemlejnek Však tam máš jasně napsané, že při nedokonalém hoření, a ten propan butan jsi chtěla dokonce testovat nezapálený
Raději nevymýšlej hokusy pokusy a kup si ten sprej ![]()
@maminka159 píše:
Našla jsem, tak vkládám odkaz, ať ostatní nemusí pátrat http://www.hlasice-detektory.cz/…ry-co-detail - je teda pěkně drahej - 590 Kč. Nevím, jak které, ale náš detektor stál taky cca pětistovku.
Tak sice to stojí skoro 600 ale tak snad ten testovací sprej není na jedno použití
Jinak detektor jako takový máme za 700.
Dobrý večer, vlastně už ráno, máme plynový kotel a detektor CO značky Solight, tady přikládám odkaz na návod http://www.energizershop.cz/…/1d31_cz.pdf . Během dnešní noci několikrát pípnul, ale žádným z těch způsobů, co jsou v návodu - ani poplach, ani vybitá baterie. Dioda bliká tak, jak má - každých zhruba 38 vteřin - takže by měl fungovat. Ale pípnul prostě zhruba 5krát během dvou hodin.. Nevíte, co by to mohlo znamenat? Preventivně jsem vyvětrala, ale nemůžu nechat otevřený balkon až do rána
Našla jsem kontakt na firmu Solight, ale pochybuju, že tam někdo bude v noci. Přemýšlím, jestli nezavolat na hasiče nebo 112, jenom se zeptat, co by to pípání mohlo znamenat, ale nechci dělat zbytečný rozruch.. Proč se takovéhle věci dějou vždycky v noci, když se člověk nemá na koho obrátit?
Jo a špatně mi zatím není, tak snad ve skutečnosti nic neuniká.. Jestli je tu někdo vzhůru, poraďte prosím. Co byste dělali? Děkuji