Karma - otrava oxidem uhelnatým

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2570
25.4.14 20:08

Taky přemýšlím o koupi čidla, tak kdyby měl někdo doma nějaký typ se kterým je spokojen, byla bych ráda za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
25.4.14 20:13

@Slunce_Veruna ještě že jste byli tak duchapřítomní a nic vážnějšího se vám nestalo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.4.14 20:26
@Veveří píše:
Ještě, že jste měli to čidlo! A máte čidlo na oxid uhelnatý, nebo na zemní plyn?

oboje :mrgreen: protože já z toho měla panickou hrůzu a v baráku bylo na plyn topení, ohřev vody i vaření ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
25.4.14 20:35

Když jsem ještě bydlela u našich, tak jsem ležela ve vaně a četla jsem si. Byla jsem zavřená a zamčená zevnitř :zed: Bylo mi tak 18 let :think:. Najednou jsem si připadala hrozně těžká, nemohla jsem udržet knížku, taková slabost, ale hodně silná. Bylo mi zle. Vím, že jsem se hodně ztěžka vysoukala z vany, spadla na zem a fakt z posledních sil se doplazila ke dvěřím, odemkla a vypadla nahá na chodbu. Naši přišli, táta mě odvlekl do pokoje, položili mě na zem a otevřeli okno. Myslím, že jsem měla joooo velké štěstí, že to tady teď můžu popsat :? Takže čidlo rozhodně. Nevím, jestli v té době vůbec čidla byla, je to zhruba 15 let zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
25.4.14 20:54

Karmu bych nechtěla ani za zlatý prase. A když už by teda musela bejt, tak určitě to čidlo. Ty sourozenci, to je strašná tragédie. :,(
Dneska jsem četla diskusi u nějakýho článku a tam někdo psal, že si za to lidi většinou můžou sami. Plastovýma oknama a výkonnýma digestořema. Dřív prej musely být povinně podříznutý dveře v místnosti, kde karma byla, právě z důvodu, aby se tam plyn nehromadil.
Když jsem před třemi lety dělala rekvalif. kurz, jedný naší lektorce se v tý době otrávila kamarádka se svým synem. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
25.4.14 20:56

Ahoj, také jsem pro koupit čidlo. Také by mě zajímalo jak jsou spolehlivá a citlivá.
Jak jsem tady četla diskuzi, vybavil se mi příběh - paní chodila do poradny pro odvykání kouření. Už nekouřila, přesto do přístroje, kam se dýchá a který měří oxid uhelnatý ve vydechovaném vzduchu nadýchala jako silný kuřák. Tak pátrali čím to může být a zjistili, že je to špatnou karmou, kterou má doma… měla velké štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
26.4.14 14:58

Zkušenost nemám ale co zkusit klasickej zapalovač nezapalovat ho ale jen zmáčknout to tlačítko kterim se pouští ten plyn ven a přiložit.
Zplodiny z karmy jsou taky takové jakoby nakyslé… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.4.14 19:02
@kafemlejnek píše:
Zkušenost nemám ale co zkusit klasickej zapalovač nezapalovat ho ale jen zmáčknout to tlačítko kterim se pouští ten plyn ven a přiložit.
Zplodiny z karmy jsou taky takové jakoby nakyslé… :nevim:

v zapalovaci preci neni CO. Mam dojem, ze tam neni ani ten zemni plyn, ale nejakej benzin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
27.4.14 09:05

Přímo tam nebude ale možná nějaké látky které bejvaj ve zplodinách, anebo zapálittřeba ve vaně kousek novin a nad to přiložit ten detektor přece jen zplodiny z karmy nejsou jen oxid uhelnatej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
27.4.14 09:30

@kafemlejnek

Oxid uhelnatý vzniká při NEDOKONALEM spalování, tj. třeba špatný přívod vzduchu nebo vadný odtah spalin. Zapálenýma novinama můžeš zkoušet leda tak detektor kouře. A zapalovači je tuším propan butan, rozhodně ne oxid uhelnatý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
27.4.14 12:27

Nalezeno na cshlm.cz

při hoření různých spotřebičů na zemní plyn nebo propan-butan ( oba tyto užitkové plyny jsou primárně netoxické) ve špatně ventilovaných malých prostorách, kde při nedokonalém hoření a spalování uhlíku dochází k produkci CO (koupelny s průtokovým ohřívačem vody, kabiny řidiče v kamiónech a automobilech).
ve výfukových plynech benzínových či dieselových motorů automobilů či jiných strojů, které obsahují vysoké procento CO- v uzavřeném či nedostatečně větraném prostoru může dojít k jeho toxickému působení (garáže, výrobní haly, studny, sportovní haly, zimní stadiony, ale také rušné křižovatky velkoměst, vodní
plochy při závodech závodních člunů apod.).

nebo možná ho přiložit k výfuku u nastartovaného auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
27.4.14 12:53

Hele pro všechny koho to zajímá jsem trošku googlila a objevila sprej CO přímo určený k testování detektorů. Bohužel sem neumím z tabletu vložit odkaz tak si to najděte sami. @kafemlejnek Však tam máš jasně napsané, že při nedokonalém hoření, a ten propan butan jsi chtěla dokonce testovat nezapálený :nevim: Raději nevymýšlej hokusy pokusy a kup si ten sprej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
27.4.14 12:56

Jo ten sprej je zn. detectagas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
27.4.14 18:19
@maminka159 píše:
Našla jsem, tak vkládám odkaz, ať ostatní nemusí pátrat http://www.hlasice-detektory.cz/…ry-co-detail - je teda pěkně drahej - 590 Kč. Nevím, jak které, ale náš detektor stál taky cca pětistovku.

Tak sice to stojí skoro 600 ale tak snad ten testovací sprej není na jedno použití :nevim: Jinak detektor jako takový máme za 700.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8920
17.2.16 04:24

Dobrý večer, vlastně už ráno, máme plynový kotel a detektor CO značky Solight, tady přikládám odkaz na návod http://www.energizershop.cz/…/1d31_cz.pdf . Během dnešní noci několikrát pípnul, ale žádným z těch způsobů, co jsou v návodu - ani poplach, ani vybitá baterie. Dioda bliká tak, jak má - každých zhruba 38 vteřin - takže by měl fungovat. Ale pípnul prostě zhruba 5krát během dvou hodin.. Nevíte, co by to mohlo znamenat? Preventivně jsem vyvětrala, ale nemůžu nechat otevřený balkon až do rána :-( Našla jsem kontakt na firmu Solight, ale pochybuju, že tam někdo bude v noci. Přemýšlím, jestli nezavolat na hasiče nebo 112, jenom se zeptat, co by to pípání mohlo znamenat, ale nechci dělat zbytečný rozruch.. Proč se takovéhle věci dějou vždycky v noci, když se člověk nemá na koho obrátit? :-( Jo a špatně mi zatím není, tak snad ve skutečnosti nic neuniká.. Jestli je tu někdo vzhůru, poraďte prosím. Co byste dělali? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný