Kdy dávat kaši na noc?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kaše
ahoj všichni, chtěla bych synovi začít dávat na noc kaši.Ale koukala jsem, že některé se ředí vodou /nestle/ a některé mlékem /hami/. tak nevim které raději dávat.Nebo je to jedno? Oboje jsou od ukončeného 4.měsíce.Jakou jste dávali vy?Taky to dávkování bude asi uspůsobené krmění lžičkou.Můžu dát kaše méně aby to mohl pít z flašky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
jj mas kase mlecne a nemlecne
(v kasi co se redi vodou mas uz kojenecke mliko obsazeno ![]()
ja davam Sunarku co se redi vodou (prcek je na UM tak to vyjde nastejno
a to davkovani na krabici jsem si jen precetla a pokud chci hustou kasi tak pridam vic kase a pokud chci aby ji pil z lahve tak min a nebo podle davkovani a udelat vetsi dirku na dudliku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kase do kterych se pridava voda jsou jiz s UM. Ty do kterych se pridava mleko jsou urceny predevsim rpo deti alergicke, nebot je muzes pripravit bud z MM nebo z mleka na ktere mimi nema alergii.
Ja pouzivam ty ktere se redi vodou. Hustotu samozrejmne muzes ovlivnit pridanim vody. Ja jsem mu zpocatku delala kasi ridsi, nebot jak jsme presli na jinou stravu tak mel trochu problemy s vyprazdnovanim. Ted mu ji naopak delam zase trochu hustsi, nebot jak leze po brisku tak si ho macka a vice blinka.
Pokud jsi do tedka dite nekrmila z lahve, tak ho to rozhodne neuc a radsi ho rovnou nauc na lzicku - je to daleko lepsi a mimi to v tomto veku jiz krasne zvladne a nebud mit pak problemy ho z lahve na lzicku preucovat.
Jinak ja jsem zkusila kase jak od Hami, tak od Sunarky, pak Nestle i Nutrilon a se vsemi jsem byla spokojena.
Verveve
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem začínala s rýžovou kaší nemléčnou od Nestle, kterou jsem rozmíchávala v UM, na které byl syn zvyklý. Mléčné kaše jsem začala kupovat skoro až od 2 let, protože ve většině z nich je přidaný cukr.
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
můj syn miluje mléčné - nestlé rýžovou,sunarku banánovou a sunarku kukuřičnorýžovou…návodem se taky neřídím - podle očka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, holky už to psaly. jen ti doporučuji si projít starší diskuse, je jich tu dost, na toto téma. Protože pokud kojíš dosud plně, je možné, že bude mít syn z kaše zažívací problémy, bolení břicha atd. Je nás tu spousta mamin, co tohle zažila.Takže doporučuji nejprve menši množství kaše vyzkoušet někdy během dne, aby pokud bude mít bolení, ti neprořval noc. Značky musíš vyzkoušet sama. jo a neslibuj si od toho, že by synek začal lépe spát v noci-může samozřejmě, ale většinou se děti budí v noci na kojení spíš ze zvyku a kvůli potřebě tělesného kontaktu, o hladu to moc není. Však uvidíš…:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, malej je na HA mlíku, takže mu dávám kaše nemléčné a to rýžovou od Hami, Nestlé a rýžovo-kukuřičnou od Sunarky. A chutnají mu, moc. JO a dělám je řidší do flašky, protože to do něj cpát večer lžičkou, když je unavenej a dost často mi u sosání vytuhne, mi připadá zbytečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kase
Tak u nas doma jdou mlecne kase tzv. „na odbyt“. Je to jedine jidlo u ktereho mala nikdy neprotestovala. Zkouseli jsme vsechno mozne, nejvice ale chutnaji bananova HAMI, jablecno-vanilkova HIPP a ryzova z NUTRILONU. Zatim jeste papame kasi pres „dudlik“, protoze lzicka je porad jeste „nepritel“, ale dudlik s prusekem je 1
- i kdyz udelam kasi presne podle navodu, kase bez problemu protece.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Existuje nějaká mléčná kaše rýžová bez přidaného cukru? Lékárnice mi
dnes nebyla schopná poradit. Vyčetla jsem snad na jdné, že ve složení nebyl napsán cukr, ale byl tam pro změnu vanilín ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám Nestle rýžová kaše mléčná od 4.měsíce a je tam uvedeno „bez přidaného cukru“.
Jinak dávám i jiné, zpočátku jsem automaticky dávala jen mléčné, ale né vše chce a tak si myslím, že lepší jsou nemléčné, kdy je přidáte do UM či MM, na které je dítko zvyklé. Nejlépe odzkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky, obnovuji diskuzi, chtěla bych poprosit o radu.
Syn (má 5 měsíců a něco) je v podstatě od narození na Nutrilonu a od ukončeného 4. měsíce jsme najeli na zeleninu v poledne.. Teď jsem si říkala, že bysme zkusili kaši večer. Takže první dotaz, dávat ji až jako poslední jídlo (cca 21.00), nebo předposlední (cca v 18:00)? No a další, dostala jsem kaši od kamarádky, nepoužila ji, je to mléčná kaše rýžovo-kukuřičná, Sunarka Dobrou noc, nebo tak nějak. Takže mohu mu dát mléčnou kaši od Sunaru, když papá Nutrilon?
Děkuji moc za reakce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa ja bych kasi dala v tech 6 a pak na noc mlicko, aby ho nebolelo brisko a taky bych ji udelala napoprve ridsi a jestli zacinate, tak bych napred udelala kasi radeji z toho Nutrilonu, na ktery je zvykly, takze koupila nejakou nemlecnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marfra
Děkuji a nebo koupit nějakou kaši přímo od Nutrilonu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa no to by mozna bylo uplne nejlepsi, ale zas tak bych se toho nebala, klidne kup nejakou nemlecnou od Nestle, Sunarky apod. ale udelej ji z jeho mleka (Nutrilonu). Ono ne kazdemu ta kase sedne, moje kamaradka ma rocni holcicku a tu do dneska kase zabetonovava, jinak ji nic nevadi
a jak jsem psala, udelej ji ridsi at ho neboli brisko a kdyz bude vse ok, tak po par dnech muzete zkusit tu mlecnou a hustejsi. Taky nevim jak to mate s lepkem, ale my jsme zacali rovnou kasi s lepkem (na radu doktorky) at si maly zvyka na lepek. Ale ja jsem teda kasi zacala davat od 6.mesice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit