Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat jakou máte zkušenost s kašičkama na noc.Naše Anička dříve po Nutrilonu spinkala celou noc cca od 3 měsíců.Na 4 měsíci jsem jí začala dávat kašičku Od Nutrilonu na noc a začala se mi budit dvakrát za noc hlady.Teď jsem jí zkusila dát opět Nutrilon 210ml se dvěma odměrkama kaše a spala zase celou noc.Její 6 měsíců.Díky za názory a zkušenosti
A nebudi se ti treba zizni? Jinak me nic nenapada. Ja zadneho hladovce doma nemam, takze jsme zavedli kasicky jen aby mi trochu pribrala na vaze. Hlady se mi rozhodne nebudi, ale jsme asi vyjimka. Terik
Ahojky, našemu malému je skoro 8 měsíců a je stále většinu času kojený, ale kašičku jsem začala dávát až v 6. měsíci, zpočátku jsme dělali poloviční dávku a teď už celou, tak 120ml.Dostává ji večer, jenomže bych řekla, že ho moc nezasytí, protože ho hodinku na to musím dokojit. V noci se mi nebudil od 3 měsíce, ale teď opět začíná a myslím, že má jen žízeň protože mu dám napít z prsa, on si maličko cucne a spinká dál. Teď se mi takhle vzbudí tak 2× za noc........pa pa ![]()
Ahojky,
my jsme taky byli na Nutrilonu a máme doma pěkného jedlíka. Napíšu naši zkušenost: naše malá spinkala celou noc do 3,5 měsíce, do té doby pila Nutrilon přesně 5× denně (vyžadovala to tak sama). Najednou mi ale začala pít 220 ml a začala se budit 2× za noc a nešla utišit jinak než jídlem, čímž by se dávky Nutrilonu zvýšily na 7 denně! Dětská sestra řekla, že to jsou příliš velké dávky mléka, a že máme večer dát kašičku. Zpočátku jsme jí přidávali do mléka „půl napůl“, ale z lahve to tahala hrozně pomalu, takže jsem ji naučila na lžičku. Kašička ji asi na tři týdny zasytila opět na celou noc, potom se zase začala budit. Doktorka tedy řekla, abychom přikrmovali i přes den. A tak jsme dávali v poledne zeleninku někdy s troškou rozvařené rozmixované rýže. Zároveń jsme přešli také na Nutrilon 2. Od té doby se zase spinkalo celou noc.
Můžeš taky zkusit dávat kašičku v poledne, místo na noc. Nebo dát v poledne kaši a večer jí přidej ty dvě odměrky do mléka, jak jsi psala.
Neboj se přikrmovat, uměle živené děti jsou na tom většinou jinak než kojené - ty klidně vydrží do půl roka jen na mateřském mléku. Naše holčička by na něm ale nevydržela, to vím, pila by neskutečné dávky mléka a hodněkrát denně, to je lepší dát tuhou stravu. Prozkoumej jídelníček od Hami (je na jejich stránkách přístupný, a nebo ti ho klidně oni pošlou domů zdarma i s jedním příkrmem). Nám to podle toho vyhovuje.
mějte se a ať zase brzo krásně spinkáte.
Jo a zkus přes den i dětské čajíčky, spousta je jich od 4. měsíce (čajánek, Hipp - mají různé druhy).
Ahoj holky nedá mi to,abych také nenapsala.To naše malá je kojená od narození ted je jí 7.m a tak měsíc už jí přikrmuju ,zelenince moc nedá na tu se tváří jako bubák,ale přesnídávky a ovoce to má docela ráda je sice pravda ,že toho zatím moc nesní ,tu skleničku má tak na dvě svačinky,ale aspon něco.A navečer jí dělám kašičku od Sunaru ted máme banánovou a spapá tak 60-120ml jak kdy a stejně jí musím dokojit ,ale pak spí tak dvě a půl h. bez koja,ale nejvíc se stejně budí k ránu to mám takový pocit ,že kojím snad v kuse ,ale věřte mi,že mi to vůbec nepřijde má prostě žízen tak jí dám
![]()
S pozdravem Eliška a Elinka 7m
Ahoj.
Natálka byla donedávna plně kojená a v noci se mi budila několikrát.
Teď už jsme začali s příkrmy.
Vždycky v osm hodin jí dám nějakou ovcnou kašičku od Hippu,sní tak 160ml,vydrží jí to asi dvě hodiny a pak jí dám 100ml naředěné ovocné šťávičky a pak mi vydrží spát až tak do 9 hodin,takže paráda
.
Jiřka a Natálka 6m ![]()
ahoj holky,
mě malá,dnes roční,spala celou noc do půl roka.pak se začala budit na jídlo,kaše nepomohly.moje dr. mi řekla,že kojené děti to často dělají,nemají prý hlad,ale chtějí být u maminky.po našich zkušenostech tomu celkem věřím.dnes moje malá jí 3-4× přes den a v noci a dopoledne kojím.nechávám to na ní..
luka
Tak nám ta naše holčina spí celou noc a k večeři dostává 250ml mléka. Je po koupání tak hotová, že sedět s kaší - to bych do ní nic nedostala a nesplnila tak nutnou dávku mléka denně. Mléko k snídani a k večeři nám vyhovuje. Před tím večerním mlíkem má ale odpoledne velkou kaši, tak to beru tak, že má časnou a pozdnější večeři ![]()
Po řídké kaši na noc se mi budila s bolením bříška.. tak jsme zrušili, kaši dáme odpolko a na noc jen mlíčko a spinká celou noc od 4 měsíců doteď - za týden je jí rok.. musím zaklepat… ať ten zázrak nezaženu ![]()
E.
Diky za rady,dneska jsem jí zkusila dát znova na noc Nutrilon.K obědu má zelenino-masový příkrm a toho taky zbaští požehnaně.Kaši jí začnu spíš dávat jako pozdně-odpolední svačinku.Taky se mi zdá,že po Nutrilonu teď spí podstatně klidněji.Ještě jednou díky