Kaše s lepkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1790
10.7.13 14:15

Marfra: ahoj, my dávali kvůli alergii kaši bez pšenič. lepku, je to silný alergen, tak kdyby malej začal mít třeba ekzém, nebo začervenání kolem pusinky, tak vysaď pšeničné kašičky a neboj se dávat rýžové, kukuřičné, pohankové, na trhu je velký výběr. Já nekupovala akorát od Sunarky, ty jsou zbytečně přeslazené. Ale jinak budou určitě všechny malinkýmu šmakovat a bude krásně spinkat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
10.7.13 14:28

Ahoj. O speciálních na prdíky tedy nevím, ale kupovala jsem v DM jejich značku a byly výborné. A s tím lepkem bych byla opatrná-v 6 měsících se mi to zdá brzy. Začala bych kukuřicí, pohankou a tak. Právě v tom DM mají bezlepkových výběr. A jestli špatně kaká, tak mu zkus dávat ovocný štávičky - švestkový jsou na to supr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
10.7.13 14:37
@marfra píše:
Ahoj holky, dnes nam doktorka rekla, ze od 6.mesice mame zacit davat kasi na noc S LEPKEM! Muzete mi nejake doporucit, se kteryma mate dobre zkusenosti? Dodam jeste, ze i kdyz ma maly 5 mesicu, mame porad problemy s prdikama, tuhou stolici apod. Tak jestli existuje i nejaka kase tady na ty problemy :nevim: Diky!

Pokud máte problém s tuhou stolicí, tak bych zkusila od hipp ovesnou celozrnnou. Oves obsahuje méně lepku než pšenice. Navíc ovesná kaše se doporučuje na změkčení stolice. Akorát ta kaše je nemléčná, jde vlastně jen o oves, takže se míchá buď s MM nebo UM. Do kaše bych i klidně přidala trochu povařených sušených švestek. Kupuju nesířené sušené švestky v DM, povařím, rozmixuju a rozetřu na pečící papír ve vrstvě asi 1 cm a nechám zmrznout. Dá se to krásně krájet i po zmrznutí a rozpustit do kaše. Švestky pomáhají regulovat stolici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
10.7.13 14:41

@Ijaa diky moc! zrovna se na ni divam na netu ;)

@Minutet doktorka nam prave rekla, ze lepek se ma zacit zkouset mezi 5-6 mesicem, takze zacneme v 6.mesici kasi na noc :nevim: ale driv nez do neho zacnu cpat s lepkem, tak mam koupenou Sinlac a zkusim ji

@Mjau mam doma pohankovou, uvidime jestli bude smakovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
10.7.13 14:42

@marfra Já na ni narazila v Kauflandu. Nám ji taky doporučila doktorka, protože ho všechny ostatní kaše ucpávají, ale tahle ho zase projmula, tak uvidíš. Každopádně ji vyzkoušej nejdříve dát dopoledne a v menší dávce, ať vidíš reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí