Kašičky a přesnídávky u 4měsíční holčičky při kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kašičky a přesnídávky u 4 měs holčičky při kojení
Ahoj holky, když kojím ve 4 měs mám dávat i kašičky nebo přesnídávky. Které měli vaše děti nejradějí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
když kojíš, určitě bych nic takového nedávala..plně kojené děti baští příkrmy až po pul roce.buď ráda, že kojíš a ušetříš ![]()
jinak já dávám kaši vanilkovou a banánovou a přesnídávku má nejradši jahodovou.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj
obecně se doporučují příkrmy u kojených dětí od 6 měs, začíná se zeleninou, kaše nejlépe rýžové bez chuti, aby si nezvyklo mimi na něco sladkého a pak nechtělo jíst zeleninu, přesnídávky až posléze
ve 4 měs bych max dala tu rýžovou kaši na noc, ale jen trošičku, protože to staví a pak bývá zácpa a bolení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud plně kojíš je to zbytečné. já s příkrmy začala až po půl roce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak já už fakt nevím, radí mi to naše dětská doktorka. Nejdřív mi radila ať jí přikrmuji jednou denně sunarem a teď kašičky. Včera jsem ten sunar řešila v diskuzia taky to nikdo nechápal proč ho mám dávat. Sice v poslední době nepřibírá jako dřív, cca tak 200g za 14 dní a vzteká se při kojení, ale já doufám, že se to zlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak zkus tu ryzovou neochucenou, tim nic nezkazis, frkni to do lahve s MM a je to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě počkej, já teda kojila jen do třech měsíců, ale dr mi třeba na měsíci říkala ať dávám ještě nutrilon, že málo přibývá a na druhé kontrole mi zas řekla co do něj cpu, že je tlustej
podotýkám, že sem pořád jen kojila..zkus jíst něco výživného, ať máš i lepší mlíčko.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi prosim tě poraď co je tak k jídlu dobrého výživného, já se snažím jíst jen dobré věci, nic co by jí mohlo vadit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď se doporučuje i u kojených dětí začít s příkrmy trošku dřív, cituju:
Pro evropský region WHO platí doporučení, že všichni kojenci by měli být plně kojeni od narození do zhruba 6 měsíců věku a přinejmenším po dobu prvních 4 měsíců věku. U některých kojenců může vzniknout potřeba příkrmů před 6. měsícem věku, ale příkrmy by neměly být zaváděny před 4. měsícem věku. Známkou toho, že by příkrmy měly být zavedeny před 6. měsícem věku, je (při vyloučení zjevných onemocnění) nedostatečné přibírání dítěte (ověřeno dvěma nebo třemi váženími) nebo to, že dítě při neomezeném kojení projevuje známky hladu.
Důvody k časnějšímu zavedení – ne však před koncem 4. měsíce (po 16. týdnu) – jsou:
váhové neprospívání prokázané opakovaným vážením,
hlad při neomezeném kojení.
Další orientační kritéria jsou:
překročení váhy 6 000 g,
nutnost kojit nebo podávat formuli více než 8–10krát denně,
pití více než 900–1 000 ml mléka denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc ???
My zacali ochutnavat na 7 mesicich a az v 9 jsme zavedli pravidelne prikrmy ,teda ty doktorky perli
- Citovat
- Upravit
Ono zase začít výrazně pozdě po tom půl roce taky nemusí být úplně ono (zas kopíruju doporučení WHO).
Rizika pozdního zavádění příkrmů:
zpomalení růstu a podvýživa z důvodu nedostatečného příjmu energie a živin,
deficit některých stopových prvků, zejména železa a zinku, kterých je v mateřském mléce pro potřeby dítěte v pozdějším věku přirozený nedostatek,
promeškání vhodné doby pro rozvoj některých motorických schopností, jako je např. žvýkání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já uvidím jak na tom budeme v pondělí na vážení, ale proč mi teda říká takové nesmysly nevím. Když mám mlíko tak bych ráda jen kojila co to půjde. Nevíte jaká váha je tak hraniční na to aby se začalo s příkrmy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tak ty myslíš, že mám klidně dávat jednou denně sunar nebo nějakou tu kaši či přesnídávku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stará škola… dřív to tak bylo. Nad UM nic nebylo, kojení bylo v pozadí, v půl roce děcka baštily guláš se šesti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit