Kávovar ano či ne, poradíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lenka_Hal Leni a umí i café latté. Dočetla jsem se jen o capuccinu. A čištění se provádí jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coleta píše:
@Lenka_Hal Leni a umí i café latté. Dočetla jsem se jen o capuccinu. A čištění se provádí jak?
Cisteni jednou za cas delal otec, takze presne nevim…ale nestezoval si. ![]()
Dela oboje:
https://www.youtube.com/watch?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud kavovar nebudes pouzivat alespon 5× denne, tak je to podle me zbytecna investice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lalaland699 píše:
Pokud kavovar nebudes pouzivat alespon 5× denne, tak je to podle me zbytecna investice
Napodobne, mne to prijde taky jako vyhozeny penize na jedno kafe denne…
- Citovat
- Upravit
@Coleta De'Longhi můžu jen doporučit, opravdu hodně vydrží. Sama ho mám sice jen rok, ale příbuzní ho už několik let kromě provozu doma využívají i několikrát ročně na trzích a pořád funguje perfektně. Rozhodně to chce automat s tou nádržkou na mléko, ručně to neudělá takovou hezkou pěnu. Konkrétně mám model ECAM 25.462 a umí několik druhů kávy a u každé se dá přednastavit množství, sám se čistí a i odvápnění je víceméně automatické, jen je potřeba v průběhu procesu dolívat vodu. Ani bych neřekla, že je to zbytečná investice, i když nebude mít takový provoz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám DeLonghi Eletta Cappuccino Top, umí všechno, co potřebuješ. Cena kolem 20.000. Byl to dárek, sama bych si ho asi nekoupila kvůli ceně, protože kafe piju z rodiny jen já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kapslový fakt ne…
Jinak já jsem koupila DeLonghi Magnifica z druhé ruky z půjčovny kávovarů, takže mě stál 3 tisíce a byla to koupě století
Funguje perfektně, ale mléčná pěna se tam připravuje takovou tryskou, která se pak musí samozřejmě umývat, takže se nám do toho nikdy nechce a spíš si uvaříme kávu a nalijeme do něj mléko či smetanu a nešleháme ji… Ale každopádně DeLonghi je dobrá volba. V práci máme Juru, ten je ještě o fous lepší (např je tišší), ale ten je zas ještě o cenovou třídu jinde.
Takže také doporučuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coleta píše:
@Petkaelik Děkuji, já prostě nemám ke kapslím důvěru resp. pokud chci kávu,tak opravdu dobrou kávu a ne kapsle. Já pro sebe chci primárně capiccino a café latté. Nicméně děkuji za info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meo @klamonožka Holky,díky moc za typy. Prosím, kde je ta půjčovna kávovarů. Nebo nevíte o nějakém veletrhu kávovarů v ČR:-) Ještě jsem se chtěla zeptat ty např. 25.462 je novější a tedy lepší než typ 23.528.
Jinak díky i ostatním, ale diskuse neměla sloužit k tomu, aby jste mi schválily koupi, resp. sdělovali od kolika káv se mi kávovar vyplatí. Občas tady opravdu koukám ![]()
Nicméně budu ráda za další typy, postřehy,názory a zkušenosti s kávovary. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě zaujal tento https://www.svycarskekavovary.cz/…shop/jura-d6
máte zkušenosti?
@klamonožka Můžu poprosit, máš s ním (nebo jiným typem) zkušenost? A je lepší než de longhi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juru ma soused, mne u toho desne vadi na muj vkus dost hlucne cisteni…
- Citovat
- Upravit
@Coleta píše:
@Meo @klamonožka Holky,díky moc za typy. Prosím, kde je ta půjčovna kávovarů.
Tyjo, bylo to někde na Břevnově, ale už si nevzpomenu, co to přesně bylo, už je to tak 3 roky. Já jsem to našla klasicky na inzerát na sbazaru, pak jsem teprve zjistila, že je to z půjčovny kávovarů. Ale tak jestli jsi ochotná investovat do nového, tak je to určitě menší risk, přes inzerát je to vždycky trochu loterie.
Ale já mám tedy dobré zkušenosti.
Nebo se prodávají repasované, na ty obvykle dávají nějakou záruku (půl roku?), ale jak kdo chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka Já bych si třeba koupila nějaký z výstavy. Nicméně pokud neseženu,tak koupím nový resp. chtěla jsem nový má to být dárek pro manžela. A ten Jura je v porovnání s de longhi jaký. Zajedu se na Juru podívat do obchodu.
@Hanka1 Děkuji, to je dobré vědět
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coleta píše:
Ještě mě zaujal tento https://www.svycarskekavovary.cz/…shop/jura-d6máte zkušenosti?
@klamonožka Můžu poprosit, máš s ním (nebo jiným typem) zkušenost? A je lepší než de longhi?
No, ten Jura, kterého máme v práci, je znatelně vyšší třída, než DeLonghi Magnifica, ale nevím, kolik stál, nicméně vsadím se, že hodně. Ale nevím, jaký je to typ. Má dotykový displej, kde se dá nastavit přesná síla a objem kafe, mele výrazně potišeji, než ten DeLonghi a i vypadá tak nějak luxusněji. Ale mléko taky šlehá přes trysku, nemá na něj nádobku. A to kafe, které z něj teče, mi přijde srovnatelné, ne-li stejné, jako z mého DeLonghi (používáme v práci stejná zrníčka, jako si kupuju domů). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale obecně si myslím, že ta značka Jura je považovaná za jednu z těch nejlepších v této kategorii kávovarů. Takže jestli jsi do něj ochotná investovat, tak proč ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit