Kávovar ano či ne, poradíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2506
21.2.19 13:27

@Lenka_Hal Leni a umí i café latté. Dočetla jsem se jen o capuccinu. A čištění se provádí jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
21.2.19 13:37
@Coleta píše:
@Lenka_Hal Leni a umí i café latté. Dočetla jsem se jen o capuccinu. A čištění se provádí jak?

Cisteni jednou za cas delal otec, takze presne nevim…ale nestezoval si. :D
Dela oboje:
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.19 14:31

Pokud kavovar nebudes pouzivat alespon 5× denne, tak je to podle me zbytecna investice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.2.19 16:17
@lalaland699 píše:
Pokud kavovar nebudes pouzivat alespon 5× denne, tak je to podle me zbytecna investice :nevim:

Napodobne, mne to prijde taky jako vyhozeny penize na jedno kafe denne…

• Citovat
  • Upravit
Meo
26
21.2.19 17:35

@Coleta De'Longhi můžu jen doporučit, opravdu hodně vydrží. Sama ho mám sice jen rok, ale příbuzní ho už několik let kromě provozu doma využívají i několikrát ročně na trzích a pořád funguje perfektně. Rozhodně to chce automat s tou nádržkou na mléko, ručně to neudělá takovou hezkou pěnu. Konkrétně mám model ECAM 25.462 a umí několik druhů kávy a u každé se dá přednastavit množství, sám se čistí a i odvápnění je víceméně automatické, jen je potřeba v průběhu procesu dolívat vodu. Ani bych neřekla, že je to zbytečná investice, i když nebude mít takový provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
21.2.19 17:46

Já mám DeLonghi Eletta Cappuccino Top, umí všechno, co potřebuješ. Cena kolem 20.000. Byl to dárek, sama bych si ho asi nekoupila kvůli ceně, protože kafe piju z rodiny jen já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6671
21.2.19 17:55

Kapslový fakt ne…
Jinak já jsem koupila DeLonghi Magnifica z druhé ruky z půjčovny kávovarů, takže mě stál 3 tisíce a byla to koupě století :D Funguje perfektně, ale mléčná pěna se tam připravuje takovou tryskou, která se pak musí samozřejmě umývat, takže se nám do toho nikdy nechce a spíš si uvaříme kávu a nalijeme do něj mléko či smetanu a nešleháme ji… Ale každopádně DeLonghi je dobrá volba. V práci máme Juru, ten je ještě o fous lepší (např je tišší), ale ten je zas ještě o cenovou třídu jinde.

Takže také doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6671
21.2.19 17:59
@Coleta píše:
@Petkaelik Děkuji, já prostě nemám ke kapslím důvěru resp. pokud chci kávu,tak opravdu dobrou kávu a ne kapsle. Já pro sebe chci primárně capiccino a café latté. Nicméně děkuji za info.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
21.2.19 18:23

@Meo @klamonožka Holky,díky moc za typy. Prosím, kde je ta půjčovna kávovarů. Nebo nevíte o nějakém veletrhu kávovarů v ČR:-) Ještě jsem se chtěla zeptat ty např. 25.462 je novější a tedy lepší než typ 23.528.

Jinak díky i ostatním, ale diskuse neměla sloužit k tomu, aby jste mi schválily koupi, resp. sdělovali od kolika káv se mi kávovar vyplatí. Občas tady opravdu koukám 8o

Nicméně budu ráda za další typy, postřehy,názory a zkušenosti s kávovary. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
21.2.19 18:32

Ještě mě zaujal tento https://www.svycarskekavovary.cz/…shop/jura-d6

máte zkušenosti?

@klamonožka Můžu poprosit, máš s ním (nebo jiným typem) zkušenost? A je lepší než de longhi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.2.19 18:37

Juru ma soused, mne u toho desne vadi na muj vkus dost hlucne cisteni…

• Citovat
  • Upravit
6671
21.2.19 18:37
@Coleta píše:
@Meo @klamonožka Holky,díky moc za typy. Prosím, kde je ta půjčovna kávovarů.

Tyjo, bylo to někde na Břevnově, ale už si nevzpomenu, co to přesně bylo, už je to tak 3 roky. Já jsem to našla klasicky na inzerát na sbazaru, pak jsem teprve zjistila, že je to z půjčovny kávovarů. Ale tak jestli jsi ochotná investovat do nového, tak je to určitě menší risk, přes inzerát je to vždycky trochu loterie. :nevim: Ale já mám tedy dobré zkušenosti.
Nebo se prodávají repasované, na ty obvykle dávají nějakou záruku (půl roku?), ale jak kdo chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
21.2.19 18:42

@klamonožka Já bych si třeba koupila nějaký z výstavy. Nicméně pokud neseženu,tak koupím nový resp. chtěla jsem nový má to být dárek pro manžela. A ten Jura je v porovnání s de longhi jaký. Zajedu se na Juru podívat do obchodu.
@Hanka1 Děkuji, to je dobré vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6671
21.2.19 18:44
@Coleta píše:
Ještě mě zaujal tento https://www.svycarskekavovary.cz/…shop/jura-d6

máte zkušenosti?

@klamonožka Můžu poprosit, máš s ním (nebo jiným typem) zkušenost? A je lepší než de longhi?

No, ten Jura, kterého máme v práci, je znatelně vyšší třída, než DeLonghi Magnifica, ale nevím, kolik stál, nicméně vsadím se, že hodně. Ale nevím, jaký je to typ. Má dotykový displej, kde se dá nastavit přesná síla a objem kafe, mele výrazně potišeji, než ten DeLonghi a i vypadá tak nějak luxusněji. Ale mléko taky šlehá přes trysku, nemá na něj nádobku. A to kafe, které z něj teče, mi přijde srovnatelné, ne-li stejné, jako z mého DeLonghi (používáme v práci stejná zrníčka, jako si kupuju domů). :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6671
21.2.19 18:46

Ale obecně si myslím, že ta značka Jura je považovaná za jednu z těch nejlepších v této kategorii kávovarů. Takže jestli jsi do něj ochotná investovat, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí