Každé ráno stejná situace, syn ADHD porucha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lolink
18.1.19 08:43

Mela jsem stejnou diagnozu. Muj syn to ma asi taky. Vim, ze mi pripravila uceni a ja si ho rano vyndala. Nechavala jsem tasku ve skole, protoze mi prislo zbytecny to druhej den nosit zase zpatky… Bylo toho hodne, porad neco. :D Mama si se mnou nevedela rady, tak rvala a bila me vareckou. Casem mi to bylo jedno. Na rev jsem si zvykla a biti pomohlo jen ji. Jediny, kdo na me platil, byl deda. Mel se mnou ohromnou trpelivost a dost si se mnou povidal a mych zasecich a vykyvech. Porad dokola. Do dnes je deda muj clovek. Chce to vlidnost a trpelivost. Mne to preslo na stredni. Soustredenost se hodne zlepsila uz koncem zakladky. On to nedela schvalne a nemysli to zle. Proste ma svuj svet.

• Citovat
  • Upravit
26870
18.1.19 08:44
@Petula306 píše:
Proč mám pocit, že dnes má každé dítě PAS, ADHD nebo něco podobného? Neříkám, že to je tento případ, ale nechtějí tím matky něco omlouvat? Zapomenutý lístek se stane, ale takový boj každé ráno v tomhle věku? Mě by teda asi už rodiče zmalovali zadek, že bych si nesedla. Ono všechno ty postupy poslední doby jsou hrozně sluníčkové. U nás se prostě poslouchat muselo. To dítě se musí učit zodpovědnosti a dochvilnost a schopnost uspořádat si čas je důležitá. Bude přece jednou taky chodit do práce. Já mohu jen napsat svůj názor, ale poradím těžko, protože tuhle extra sluníčkovou výchovu a neustálé diagnózy neuznávám.

Ucitelky ti reknou, ze kazde dite ma v posudku z PPP, ze je ADHD. Ma to i nas syn, i kdyz se u neho zadne ADHD neprojevuje. V PPP jsme byli jen kvuli skolni zralosti, protoze je narozeny 30.8.

Otazkou je, zda je dite skutecne ADHD nebo je jen „raubir“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
@Petula306 píše:
Jasný. Je to smutné. Jenže dnes má diagnózu snad 8 dětí z 10. Stačí mi tady ty dotazy typu - má tolik měsíců a nemluví, má tolik měsíců a nemá oční kontakt..a hned rada letět k odborníkovi. Je zlobivé, neposlouchá, letí se pro diagnózu.

Ne ty máš pocit že dnes má diagnózu 8 z 10 ale těch postiženych se rodí víc a navíc,dnes umí lékaři diagnostikovat různá postižení.
Každé 60 dítě v se rodí s autismem,DMO,atrofie,ADHD,muskulární degenerace,..těch postižení je tolik že sama vím jen 10%…
Máš dojem že takové dítě si to snad vymyslí? :roll:
Myslíš že pro rodiče by bylo snazší mít zdravé dítě? Že doktoři dávají diagnózu jen pro radost?
Ty se asi v tomhle světě nepohybujes co? Protože takovou kravinu bys nemohla ani vyslovit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Victoria1988

@Petula306
Přesně tak!!!! Určitě existují postižené děti ,ale aby rodiče se bali dítěte, když něco rozbije aby přispěchali a koupili mu hned vše nové, aby se malých decek ptali co chtějí jist,ty to uverila a děcko řeklo fuj už chci něco jiného a tys mu řekla zlaticko,tak co by sis dalo a ty to udělala a zase to nechtělo a tys to brala jako ok,tak to není žádné adhd ale totální selhání výchovy.
Takové dítě jsem zažila já, taky měl prý adhd,ale to určitě nebyla pravda. Proste to byl jen 11 lety rozmazleny spratek,kterého jsem hodinu a půl tahala z postele,prosila pomalu na kolenou ,přetahovala se o deku atd.
Moje nejhorší životní zkušenost s dětmi, kdyby to bylo me dítě,tak bych ho srovnala do latě raz dva.

• Citovat
  • Upravit
3585
18.1.19 08:45

Zvláštní, že u otce tohleto funguje a syn na svou nemoc jaksi zapomíná. Jsou to záhady prostě.

nenaskočila mi citace, takže reaguji na tohle: :)

Vážení…já mám postižené dítě, znám i díky tomu děti s ADHD a je to neurologické postižení. To dítě potřebuje jiný styl výchovy, ale né ho nahatého dávat za dveře a nebo ho mlátit a ječet. To prostě nepomůže.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.1.19 08:46
@Malike píše:
Ale to dítě má ADHD,vždy bude prakticky mimo a výrazná pravidla na něj nefungují..neumí se soustředit.
To dítě má druh postižení a nefunguje vše jak u klasického dítěte…

souhlasim. Ja jako dite ADHD mela, dostalo se mi vyrazne klasicke ceske vychovy, ktera absolutne nikam nevedla. Rozhodne nevedla k tomu, ze bych se naraz dokazala soustredit.

Ovsem musim taky souhlasit i s ostatnima maminkama, ze kdyz funguje pristup otce: „vysoupnout ven pred dvere a pak se oblika“, tak bych to delala taky takto. Ja bych se s ni taky nemazlila, zbytek sveta taky nezajima, zda ma ADHD nebo ne. On se musi s tim naucit fungovat a ne ocekavat, ze stale nekdo bude na nej brat ohled a neco resit za nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
18.1.19 08:48
@Regina Hero píše:
co má ADHD společného s autismem? Jako že každé dítě, které má napsánu diagnozu ADHD, je autista? Nepřeháníš to trochu?

To byla odpověď na to že dnes má každý PAS ADHD..takže zrovna u PAS jsem se dost zarazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.1.19 08:49

Souhlasím s tím, ze pokud manžel rána zvládá a ty ne, tak to nebude zas tak moc diagnozou jako tím, ze te ma dítě mnohem víc na háku. Nevím, jestli ma můj bratr nějakou diagnózu nebo ne, ale rána u nás byla podobná. A tak jsem nad nim proste stala a rikala - fusky, trencle, tričko - a on si to postupně oblékal. Kdybych odchazela, byl by schopnej znovu vlezt do pelechu. Sice mne to stvalo, ale aspoň jsme se vykopali do školy včas. A ty papírky apod - to mu přece můžeš dat rovnou do kapsy sama. Proste eliminovat ty výbušné situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
18.1.19 08:50

@Bebinka29 bud uplne v klidu. Kazdy nekdy bouchne. Je potreba, jak uz zaznelo od asi jedineho cloveka co ma zkusenost, mit dana pravidla a byt nekompromisni. Musi nest nasledky, tak jak jde na to muz. Vymyslete treba novy ranni rezim. Dohodnete se oba s manzelem v kolik bude budicek, v kolik snidane, zaradte tam treba i 10-15min kdy se koukne na pohadku, tim bude mit pocit ze se muze i valet… s listeckem to bylo dobre. Kdyz svuj seznam s nakupem clovek zapomene, taky si nevzpomene v obchode na vse a potresta se ze mu neco bude chybet. Do ranniho rezimu bych zakomponovala i moznost odmeny. Kdyz bude vcas nachystany tak pri odchodu bud dat treba nejake lizatko( bez cukru) nebo mu slibit odpoledni program, pripadne prave moznost jit sam domu.
Vyhla bych se tomu, nedohlizet na dite jak tady nekteri radi. Z pozice ucitelky vim, ze takove deti jsou jako utrzene z retezu. V pate tride by jste uz tuplem nevedeli co s nim. Nemluve o problemech ve skole. Proc by mel dodrzovat pravidla ve skole, kdyz doma by nemusel?. Bez dohledu uz takto mali nenosi pomucky, svaciny a je jim skola nekde… jejich prioritou byvaji kamaradi, zabava, pohyb.
Hlavne! Musite mit s manzelem stejna pravidla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.1.19 08:55
@Bebinka29 píše:
@Prudence mohu poprosit název té skupinky? děkuji moc
Právě kdo nezažil… on je jinak užasný a šikovný kluk. Moc dobrý ve sportu, chytrý, ale toto je prostě šílenost. Když jsem se jednou ptala proč tatky poslouchá a obleče se atd a u mě to neplatí, tak jeho odpověd byla , že tatka spíchá do práce. On je ráno vodí do družiny. Když je vedu já do práce nejdu, chodím na směny. Takže tak.

Skupina se jmenuje „Děti s PAS,ADHD,EPI atd.“. Přesuň se tam, tady to nemá smysl, když si čtu některé příspěvky, je mi z toho dost smutno. Opravdu, kdo nezažil, nepochopí, tyhle děti jsou prostě jiné. Mimochodem moc mi pomohla knížka Poruchy pozornosti v dětství a dospělost od amerického psychiatra E.M. Hallowella, doporučuju přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.19 08:55

K predeslym prispevkum - ano, ono to zni vesele, kazde dite nema rado vstavani… :) Kazde potrebuje nastavit hranice a mit urcity rad. Je to sama diagnoza v dnesni dobe, netusim na kolik zneuzitelna pro deti, ktere jsou opravdu nevychovane, ale naproti tomu je neskutecne, opravdu neskutecne narocne vychovavat dite, co tu diagnozu ma opravnene…
Btw.aby byl pohled z obou stran. Mam adhd, bez papiru, bez diagnozy v detstvi. A vite co mi urcite nepomohlo? Rezani vareckou kdyz jsem neposlouchala, nadavky a krik a nastavovani hranic silou… za to ty probrecene a strachy proklepane noci nestaly… a stejne me to nezmenilo :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.19 08:59

Já to chápu. Mám doma podobné dítě. Jen o rok mladší a bez diagnózy - tu budu potřebovat asi brzy já. Ono je sice hezké tady číst, že dítě má nést důsledky svých činu. Ale teď si představte, že je ráno, dítě má ještě normálně spolupracujícího sourozence, který nechce přijít pozdě. Vy potřebujete odvést oba do školy a ještě přijít včas do práce. Jedno dítě už stojí u dveří a jeci, že to nestihne, druhé stále v posteli. Opravdu byste ho vystrcili přede dveře v pyžamu a odvlekly ho tak do školy? 8o Nebo ho nechaly samotného celý den doma a druhý den mu napsaly omluvenku, že odmítl vstávat? Přiznávám, že i mě občas po ránu nervy teda pretecou. Naštěstí se u nás toto stává cca 1×tydne.Mit to každý den, asi si to jdu hodit. A ano, s tatínkem me dítě funguje také tochu jinak. Ale je to o tom, že jako chlap má větší autoritu. Protože maminka je u nás více na mazlení, na řešení všech bolistek…a protože k ní má dítě většinou blíže než k otci, také si k ní více dovolí (nebo to alespoň zkouší).
Roztrhany papírek do družiny už je trochu moc, to se dalo řešit v klidu. Osobně bych ho dítěti sama uklidila do aktovky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Třeba synovec má také ADHD. Vypozorovali jsme, že on potřebuje řád, autoritu. Jasné, rychlé instrukce, povely. Nejraději má chlapy, kteří se s ním „nemažou“ a neřeší zbytečnosti. Ty všude vyhledává a udělá všechno, co se po něm žádá např. trenér, učitel, strejda. My ženy k tomu nemáme moc dispozice k takovému chování. ;) S učitelkami mívá většinou problémy, zvláště s těmi, které všechno moc řeší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Jsem ADHD a doporučuju pro vás všechny psychologa, který vám pomůže. Křičením a plácáním nic nevyřešíte, nefunguje to. Což určitě sama vidíš. Je to pro rodiče náročný a syn bude vždycky trochu jiný, ale dá se s tim fungovat. Psycholog vám poradí jak s ním pracovat, jak s ním mluvit a jak ho úkolovat, aby bylo v jeho silách to splnit. On je nejspíš nešťastnej úplně stejně jako ty, ale je dítě a ten první krok je na tobě. Držím palce… fakt prosím vyhledejte pomoc.. semnou to nikdo neřešil a nesu si to dodnes (seš lajdák, flákač, špindíra, …)

• Citovat
  • Upravit
lolink
18.1.19 09:06
@Anonymní píše:
Já to chápu. Mám doma podobné dítě. Jen o rok mladší a bez diagnózy - tu budu potřebovat asi brzy já. Ono je sice hezké tady číst, že dítě má nést důsledky svých činu. Ale teď si představte, že je ráno, dítě má ještě normálně spolupracujícího sourozence, který nechce přijít pozdě. Vy potřebujete odvést oba do školy a ještě přijít včas do práce. Jedno dítě už stojí u dveří a jeci, že to nestihne, druhé stále v posteli. Opravdu byste ho vystrcili přede dveře v pyžamu a odvlekly ho tak do školy? 8o Nebo ho nechaly samotného celý den doma a druhý den mu napsaly omluvenku, že odmítl vstávat? Přiznávám, že i mě občas po ránu nervy teda pretecou. Naštěstí se u nás toto stává cca 1×tydne.Mit to každý den, asi si to jdu hodit. A ano, s tatínkem me dítě funguje také tochu jinak. Ale je to o tom, že jako chlap má větší autoritu. Protože maminka je u nás více na mazlení, na řešení všech bolistek…a protože k ní má dítě většinou blíže než k otci, také si k ní více dovolí (nebo to alespoň zkouší).
Roztrhany papírek do družiny už je trochu moc, to se dalo řešit v klidu. Osobně bych ho dítěti sama uklidila do aktovky.

Presne tak. By me zajimalo, zda by to tu ty matky nebraly jako ponizeni, kdyby je nekdo vystrcil za dvere jen proto, ze jim chystani na veceri s partnerem trva ne 5 minut, ale hodinu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML