Každodenní mytí vlasů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2727
4.11.14 13:50
@anairda píše:
@Boudová
Zkus tuhé přírodní šampony. http://utrililii.blogspot.cz/…hem-tem.htmlDříve jsem měla vlasy mastné jako ty už druhý den, teď mi stačí mýt každý třetí den.

zkoušela jsem a vůůůbec mi to nepomohlo :nevim: na mojí hustotu vlasů to asi dělaný není :? já než tam ten šampon napatlala aby se s tím daly ty vlasy umýt, kvetla jsem :mrgreen: a vlasy jsme po tom měla strašně drsný, špatně se mi rozčesávaly :nevim:

Příspěvek upraven 04.11.14 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
4.11.14 13:54

Já si myju vlasy každý den už 16 let. Kvalitu vlasů mám asi normální, mám je dlouhé do půlky zad. Fénuju výjimečně nebo jen chvíli (kvůli nedostatku času). Ráda bych si myla vlasy aspoň obden, ale než trávit den s podmaštěnými vlasy prosypanými suchým šamponem, splihlými a trochu mastnými, radši si je umyju. Když jsem chodila někam na delší noční akci (teď nikam na noc nechodím, protože mám malé dítě), myla jsem si vlasy i před odchodem, tedy celkem potom dvakrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
4.11.14 13:54

Já mám delší mikádo, ale suchý šampon mi nevyhovoval vůbec. Hlavu jsem měla pořád stejně mastnou jako před umytím, nešlo to rozčesat. Ani chlapovi. Ale myju tím vlasy dětem, a mají je krásné, a hezky voní. :palec:

Hlava se mi mastí dost, ale ted mi docela vyhovuje šampon Syos, pánský :oops: :mrgreen:, na mastný vlasy, myju ob den, a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
4.11.14 13:56

@Boudová Já si teď v těhotenství taky neustále myju vlasy…a to před těhu jsem měla úplně opačný problém, byly tak suché, že jsem si do nich mazala indulonu, aby vypadaly alespoň maličko k světu.
Teď jsou naopak mastné, včetně pleti na obličeji…a na zbytku těla mám ekzém.
Tak doufám, že se to po porodu dá zase do kupy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.11.14 13:59

Já si myju vlasy denně. Občas se zadaří obden, ale to se ten druhý den už cítím blbě a je vidět, že už mám ty vlasy mastnější a není to zkrátka ono. Na jaře jsem šla po 13 letech z dlouhých vlasů nakrátko a umývám to stále stejně. Fénuju x-krát do týdne. Zhoršení kvality vlasů nevidím, spíš naopak. Po ostříhání se mi zlepšily, změnu potřebovaly. Mám celkově i mastnější obličej, takže to bude asi spíš tím. Zakladatelko, kolik si dáváš šamponu? Prý za mastnotu může i množství šamponu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
4.11.14 13:59

@Boudová myju ob den, ale mít krátké vlasy, myla bych asi denně, protože druhý den už si můžu hlavu udrbat. Méně se mi mastí, když si nechám udělat blond melír a vlasy jsou u kořínků trochu vysušené tím peroxidem, to pak vydrží 3 dny. Ale jak mám odrost cca 2 měsíce, jsem zpátky u mytí ob den. Muž má děsný vlasy, ten myje denně. Ani dlouhodobé snížení frekvence mytí mu nepomohla, aby se vlasy přestaly mastit. Z přípravků vyzkoušel kde co, ale pokud byl vůbec nějaký efekt, tak jen krátkodobý. Podle mě je nesmysl, že čím míň myješ, tím míň se mastí.
Co se týká kvality…moje maminky myje vlasy v podstatě denně už od puberty. Vlasy má stále stejné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
4.11.14 14:01

Mám vlasy do půli zad.
Myju jednou za 3 dny, vydrží mi oka až 5 dní. Ale nepoužívám žádné hřebeny. Dcera má vlasy vlnité pod zadek a jakmile se častěji češe, má je mastné furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
4.11.14 14:04

Ahoj. Tak já si myju vlasy opravdu každý den a dělám to tak určitě už deset let minimálně. Sice se mi vlasy tak šíleně nemastí, ale druhý den vždycky už cítím že to není ono, tak to myju zkrátka každý den. Vlasy z toho zničený určitě nemám. Mám je dost dlouhé a husté. Myju šamponem head and shoulders, většinou nefenuju. Občas dám nějaký kondicionér, tak jednou za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
4.11.14 14:04

já-dcera

:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
4.11.14 14:05

Ahoj, já si taky myju vlasy každý den, už přes 15 let. Nefoukám je, nechám uschnout volně, délku vlasů mám asi 35 - 40cm. Prostě hned ráno 1. činnost - sprcha. Kvalita vlasů je OK, jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
4.11.14 14:05

@Fima Já si nemyslim, že to souvisí s používáním šamponu atd.. mám totiž mastný i záda a ruce, prostě jsem mastný typ. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.14 14:07

Jé, to je potěšující vědět, že nejsem jediná, co si vlasy musí mýt denně :-) Mám jemné vlasy, kdybych si je denně ráno neumyla, tak bych se necítila dobře. Fénuju vlažným vzduchem, krátkodobě, používám speciální šampon od kadeřnice, balzám na vlasy, trochu pěnového tužidla a nakonec lak na vlasy - vlasy mám dle kadeřnice zdravé, ale bohužel moc jemné :- (

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
4.11.14 14:07

Jo jo, když mám čerství melír, tak ty první dva týdny stačí mýt obden. To je tak jediný co na to pomůže.

@marrlinka píše:
@Boudová myju ob den, ale mít krátké vlasy, myla bych asi denně, protože druhý den už si můžu hlavu udrbat. Méně se mi mastí, když si nechám udělat blond melír a vlasy jsou u kořínků trochu vysušené tím peroxidem, to pak vydrží 3 dny. Ale jak mám odrost cca 2 měsíce, jsem zpátky u mytí ob den. Muž má děsný vlasy, ten myje denně. Ani dlouhodobé snížení frekvence mytí mu nepomohla, aby se vlasy přestaly mastit. Z přípravků vyzkoušel kde co, ale pokud byl vůbec nějaký efekt, tak jen krátkodobý. Podle mě je nesmysl, že čím míň myješ, tím míň se mastí.
Co se týká kvality…moje maminky myje vlasy v podstatě denně už od puberty. Vlasy má stále stejné :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
4.11.14 14:08
@betuska.bathory píše:
Jé, to je potěšující vědět, že nejsem jediná, co si vlasy musí mýt denně :-) Mám jemné vlasy, kdybych si je denně ráno neumyla, tak bych se necítila dobře. Fénuju vlažným vzduchem, krátkodobě, používám speciální šampon od kadeřnice, balzám na vlasy, trochu pěnového tužidla a nakonec lak na vlasy - vlasy mám dle kadeřnice zdravé, ale bohužel moc jemné :- (

Taky jsem ráda, že je nás tolik. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
4.11.14 14:08

Meju si vlasy tak dvakrat do tydne, nemastej se mi. Ale dlooouho trvalo, nez jsem prisla na to, co jim vyhovuje. Zkousela jsem ruzny sampony, masky, pece a tak. Sampony za me jedine Loreal a Gliss Kur, kondicioner od Syoss - ackoli mi kadernice rikala, jaka je to srajda, jejich kondicioner mi fakt vyhovuje, mam po nem vlasy krasne hebky. Masky a peci vubec uz nepouzivam, jen ochranu pred teplem a nekdy do konecku trochu kremu na telo. A asi tak dvakrat do mesice kokosovy olej na cely vlasy - ale to nemusi kazdymu vyhovovat a na mastny vlasy bych to radsi nezkousela. Ja mam spis opacnej problem, nez mastnotu, noo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí