Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tohle jsme taky mívali a říkali jsme že „malému začíná jeho hodinka“.Ovšem nebyla ta hodinka, ale cca 4 hodiny, vždy od 20:00 do 00:00…Časem to přešlo, tak po 14-ti dnech po měsíci? Už nevím…Mohlo mu být tak kolem měsíce…
Presne jak psaly holky. Miminko se snazi spotrebovat energii, kterou za ten den nevydalo a take zpracovava podnety za cely den.
My mame nekdy i vecerni 3 hodinku, kdyz pres den spinka vic, anebo jdeme na navstevu.
Měly jsme něco podobného, zničeho nic začala malá večer brečet (a to byla napapaná, přebalená a ležela mi v náruči) a tak jsme zkusili zavést večerní rituál (cičení, koupání, masáž) a ono to funguje!!! po masáži ji nakojim a do dvaceti minut je tuhá ![]()
Zatím ale chodíme spát docela pozdě okolo půl desátý, protože to mě i malé vyhouje, no a pak vydrží spinkat i do osmi
Sice to praktikujem necelý týden, ale zatím super!
Malá tohle poslední dobou mívá, taky někdy i přes den.
Přijde mi, že je to prostě tím, že je rozhozená, přes den se toho dělo moc nového a ona je z toho vyděšená. Třeba jsme někde byli autem, nespala v kočárku, tak koukala kolem - změna světla, auta.. pro malé dítě jsou to strašné šoky. A někdy je prostě jenom přetažená, chtěla by spinkat a nemůže usnout.
Většinou si ji vezmu k sobě na pohovku, přitisknu ji k sobě, nás obě zakryju dekou, dělám takové to „šš..šš..“, hladím po tvářičce nebo držím za ručku a ona se za chvilku uklidní a usne.
Je hrozné poslouchat, jak brečí, ale pořád lepší než když křičela bolestí, když ji chytalo bříško. Takhle člověk aspoň ví, že jí nic nebolí..
Ahoj holky. Chtěla bych obnovit tuto diskusi
Chtěla bych se podělit o mou zkušenost s každodenním večerním pláčem. Naší malé holčičce jsou 4 měsíce a pár dnů. Přesně po šestinedělí začala plakat při ukládání do postýlky a vždy jsem uspávala cca hodinu. Vždy v 7 koupání, papání a pak do hajan. Do 2,5 měsíců vždy tu hodinku plakala. Mysleli jsme si, že to bude kolikou. I doktorka nám to říkala. Vyzkoušeli jsme úplně všechno a nic nepomohlo. Ve 2,5 měsících to přestalo a když jsem jí uložila tak do cca čtvrt hodky usnula. Takže paráda
až do minulého týdne jsem se mohla spolehnout že usne bez problémů. Teď se to opakuje
nevím co se mohlo stát. Máte někdo podobnou zkušenost? Napadlo mě, že by to mohly být zoubky, ale to by plakala i přes den… ![]()
@Danííík U nás bylo do 3 měsíců večerní usínání samostatné a v pohodě, od tří měsíců peklo. Nakonec z toho vylezlo, že má hlad. Je jí 4,5 měsíce, začala jsem na večer dávat kašičky a je to o 90% lepší.
@missmiri my jsme vždy po jídle když ukládám a dávám kaši z flašky, takže napapaná je…
no nevím co by to mohlo být. Také jí trvá dýl odříhnutí po té kaši. Kolikrát se stane, že brečí e si potřebuje ještě jednou odříhnout.
@Danííík No my zase poslední týden bojujeme přes den. Nechce spát, max 20 minut v kočárku…a to spala i 3 hodiny po obědě!!!
Ale je možné, že je trápí už zoubky, malá si pořád něco do pusinky strká a drhne s tím po dásních.
@missmiri To naše malá taky, má tam pořád ručičky. To my spíme od 3 měsíce přes den po půl hodinách. Vždy je hodinu-hodinu a půl vzhůru a pak půl hoďky spánek a takhle až do večera… ![]()
@Danííík Tak to by mě fakt kleplo…ale poslední tři dny jí neuspím doma přes den vůbec, takže taky ![]()
@missmiri. Tak to máme skoro stejně staré
nám bude 5 měsíců 3.9. Dnes usnula úplně v pohodě… Nevím co to má za období.
@Danííík Já jsem jí po kojení dala ještě 60 ml Nutrilonu a taky usnula do 10 minut sama.