Kde dobře koupit zrnkovou kávu do kávovaru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7332
14.11.16 13:13

Kupujeme Laura Cofee rodinná pražírna nebo v Tchibo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
15.11.16 09:46

My kupujeme kávu z „balíren praha“. Mají i přímo eshop, ale odkaz dávat nebudu, snadno se to dá vygooglit. Dokonce nám začali tento rok balíky posílat rovnou na fakturu, platba až po doručení. Asi jsme se svými odběry už bráni za velkoobchod :-)

Oxalis nebo Tchibo považuji za špatný vtip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kikinka01
19.10.20 12:39

No nevím jestli lze splnit to, co zakladatelka diskuze požaduje, protože moc nejde dohromady levná a dobrá káva. S těmi levnými co jsem zkoušela, tak to mi absolutně nechutnalo, naprosto nevýrazná chuť a vůně to stejné.

• Citovat
  • Upravit
DrahusN
20.10.20 20:52

@Kikinka01 Souhlasím. Dříve jsem si kupovala ty levnější kávy, ale co jsem dostala od mamky na zkoušku balení kávy, co má delikomat na eshopu tak si jinou už nekupuju. To je prostě sto a jedna a upřímně sama sebe nechápu, jak jsem mohla pít ty levnější nedobré verze kávy.

• Citovat
  • Upravit
Kikinka01
23.10.20 11:22

@DrahusN To má delikomat teď něco nového? Kde je k dostání?

• Citovat
  • Upravit
DrahusN
26.10.20 18:42

@Kikinka01 Mamka ji objednává přímo ze stránek delikomatu, kde mají i eshop, taky jsem o tom nevěděla, proto jsem byla překvapená když mi to mamka řekla.

• Citovat
  • Upravit
1238
28.10.20 17:20

Kvalitní a dobrá káva začíná cenově na 1000,–Kč/kg. Z těch levnějších nedovedu spolehlivě poradit žádnou značku, ale jednou jsem ochutnala již zde zmíněnou z Tchiba a (s přihlédnutím k tomu, že šlo o levnější kategorii) se to docela dalo pít.
Do kvality taková levná káva bude mít daleko, ale můžu dát několik tipů podle čeho vybírat:

• Koukejte po robustě, nebo směsi arabicy s robustou. Čistá arabica za tuhle cenu bude příšerný svinstvo. Robusta má menší zrna, trochu zemitější chuť, má blíž k původním odrůdám kávy a bohužel se při zpracování snadno spálí. Někteří “znalci” jí pohrdají, což je ovšem škoda, protože má svá plus a rozhodně bych ji nezatracovala.
  • Prohlédněte si zrna. Měla by být všechna pokud možno stejná a stejné barvy. Ne některá světlá a některá spálená.
  • Vybírejte podle toho, k čemu ji chcete. Káva na espresso může být klidně pražená více do tmava, než káva na filtr. Pokud byste používali mocca konvičku, tak ta z dotmava pražené kávy dovede úplné zázraky. Hlavně

musí být pražená stejnoměrně, přes to vlak nejede.

• Kupujte jen tolik, kolik spotřebujete ideálně do měsíce, pak už káva vyčichá a i to málo chuti v takhle levné kávě se vám ztratí. Akce 2+1 kg zdarma se tedy spíše nevyplatí, pokud toho opravdu nespotřebováváte kila za měsíc
  • Skladujte bez přístupu vzduchu, ideálně ve vakuové nádobě. Ten rozdíl je fakt znát.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
2.11.20 19:31

Ještě doporučím kávu z DM. Je Bio, stojí 230,– za 750 g a je překvapivě dobrá. Přijde mi chutnější než třeba Tchibo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
11.11.20 16:23
@maslicka001 píše:
Ahoj holky, nemáte některá, prosím, typ, kde koupit dobrou a levnou kávu do kávovaru? Kupuju zrnkovou - značka je mi jedno, zkoušíme různé druhy. Ale teď nemůžu natrefit na žádnou akci a dát 190,– kč za pul kila mi přijde dost. Zvlášt, když je to za chvilku pryč. Kde kupujete vy a za kolik? A jste spokojeni?
My zatím neobjevili žádnou kávu co by nám nechutnala - nejsme žádní odborníci…
Já vypiju 5 káv za rok - spíš to pije manžel a návštěvy.Děkuji za typy! a krásný den :mavam:

Ahoj,

kupuju si Lavazuu, tu máme rádi jakoukoli - nejvíc tu černou Espresso. Doporučuji kupovat na netu, kde seženeš kilo okolo 300korun i méně, v obchodě většinou je kolem pětistovky.
Pak kupujeme i v pražírně, 200g kdy si vyzkoušíme a pokud se osvědčí, koupíme kilovku :-) Pražírny mám ráda, sama po ni toužím :lol: to by byl dream job… tak proč je nepodpořit, dvojnásob ted :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnettkaMalus
21.2.21 22:31

Kde mají výtečnou praženou kávu, tak je uprazeno.cz. Mám od nich degustační balíček a nebyla bych schopná říct, která je z toho výběru nej, protože všechny jsou chuťově výborné.

• Citovat
  • Upravit
Karolinka95
28.2.21 23:14

@AnettkaMalus Mají tam moc hezký výběr a zaujalo mě to, že kávu praží až podle objednávek. Je to na té chuti hodně poznat, že jde o čerstvě praženou kávu? Jakou máš vyzkoušenou jestli bych se mohla zeptat? :)

• Citovat
  • Upravit
AnettkaMalus
2.3.21 21:18

@Karolinka95 Je to poznat rozhodně na vůni a chuti taktéž ;) osobně mi nejvíc chutná Columbijská :)

• Citovat
  • Upravit
Leussika
15.3.21 12:36

Dlouho jsem hledala kávu, kde se mísí ovocná chuť se sladkou a jsem ráda, že jsem měla možnost ji vyzkoušet. Za mě je to top káva! www.uprazeno.cz/…-na-filtr-P/

• Citovat
  • Upravit
Kikinka01
22.3.21 20:41

Taky si přes upraženo objednávám kávu a opravdu jsem lepší neměla ať už šlo o jakýkoliv druh. Mají ji opravdu kvalitní a jsem ráda, že jsem tady na ten obchod s kávou narazila.

• Citovat
  • Upravit
17021
23.3.21 07:38

Ted jsem dostala darem zelenou Bio kávu z Lidlu a sice jsem ji moc nevěřila, ale FAKT moc dobrá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat