Kde koupit byt hned nebo počkat

Anonymní
8.8.21 17:36

kde koupit byt hned nebo počkat

Ahoj, už jsem tu řešila. Zvažuji kde a zda ted vůbec koupit byt, nebo počkat až ceny půjdou dolů nepatrně, v což moc nevěřím, protože bytů je nedostatek, k tomu jsou zatím výhodné hypotéky a tak je skupují investoři, nikdo není schopný odhadnout jak se bude dále situace vyvíjet, všechno jsou to jen spekulace, logicky tento stav nemůže trvat donekonečna, myslím tím jak v současné době lidi blázní a realitky toho zneužívají a byty nabízí v aukcích. U jedné prohlídky byt přeplatili až o 500tisíc. Pocházím z 2 největšího města, tudíž i v okolních vesnicích jsou byty drahé. Hypotéku bych si brát nechtěla, nějakých 200tisíc mne nespasí, pokud bych chtěla koupit byt s dobrou dostupností sem do práce a na víc si netroufám, ani by mi možná nepůjčili, když jsem na vše sama.
Zvažovala jsem tedy koupi bytu od developera nového Svitavy, tam mi to vychází nejlevněji, ale je to daleko, práci bych musela najít v místě a rodina by to za mnou měla hodinu cesty vlakem, celkem je tam mrtvo. Příp. o pár km blíž o něco menší byt nový také, ale městys práce snad doufám ve vedlejší vesnici.Nebo dál hledat přes realitky a stresovat se, zda ceny neporostou opět, což se děje.. dnes je na 1 byt klidně i 30zájemců a já na to ani nemám čas, když jsem v práci na 3 směny. Případně počkat zda se něco nezmění a lidi už tak nebudou bláznit, bohužel zatím to tak nevypadá a také se může stát, že inflací ceny bytů porostou, aspon ty nové mají už za pár dní, proto se musím co nejdříve rozhodnout zda toho jít či ne. Chci byt na bydlení ne investici a mám omezené množství. Dívám se i ve městech jako je Znojmo, Břeclav, ale i tam už je solidní byt 2kk,2+1 kolem 3 milionů, na to bych měla, ale už ne s provizí a třeba 300tisíc dalších navíc. Horší je, že ani nevím který směr je lepší, znám to jen v Brně. Nemate někdo zkušenost, odkud třeba jste, nebo to znáte směr Břeclav, Znojmo, příp opačný Boskovice, Svitavy atp? CO BYSTE PORADILI JAK NALOŽIT?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
8.8.21 18:45

Nedávno nějaký expert říkal, že počkat tak 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
8.8.21 19:03
@Anonymní píše:
Ahoj, už jsem tu řešila. Zvažuji kde a zda ted vůbec koupit byt, nebo počkat až ceny půjdou dolů nepatrně, v což moc nevěřím, protože bytů je nedostatek, k tomu jsou zatím výhodné hypotéky a tak je skupují investoři, nikdo není schopný odhadnout jak se bude dále situace vyvíjet, všechno jsou to jen spekulace, logicky tento stav nemůže trvat donekonečna, myslím tím jak v současné době lidi blázní a realitky toho zneužívají a byty nabízí v aukcích. U jedné prohlídky byt přeplatili až o 500tisíc. Pocházím z 2 největšího města, tudíž i v okolních vesnicích jsou byty drahé. Hypotéku bych si brát nechtěla, nějakých 200tisíc mne nespasí, pokud bych chtěla koupit byt s dobrou dostupností sem do práce a na víc si netroufám, ani by mi možná nepůjčili, když jsem na vše sama.
Zvažovala jsem tedy koupi bytu od developera nového Svitavy, tam mi to vychází nejlevněji, ale je to daleko, práci bych musela najít v místě a rodina by to za mnou měla hodinu cesty vlakem, celkem je tam mrtvo. Příp. o pár km blíž o něco menší byt nový také, ale městys práce snad doufám ve vedlejší vesnici.Nebo dál hledat přes realitky a stresovat se, zda ceny neporostou opět, což se děje.. dnes je na 1 byt klidně i 30zájemců a já na to ani nemám čas, když jsem v práci na 3 směny. Případně počkat zda se něco nezmění a lidi už tak nebudou bláznit, bohužel zatím to tak nevypadá a také se může stát, že inflací ceny bytů porostou, aspon ty nové mají už za pár dní, proto se musím co nejdříve rozhodnout zda toho jít či ne. Chci byt na bydlení ne investici a mám omezené množství. Dívám se i ve městech jako je Znojmo, Břeclav, ale i tam už je solidní byt 2kk,2+1 kolem 3 milionů, na to bych měla, ale už ne s provizí a třeba 300tisíc dalších navíc. Horší je, že ani nevím který směr je lepší, znám to jen v Brně. Nemate někdo zkušenost, odkud třeba jste, nebo to znáte směr Břeclav, Znojmo, příp opačný Boskovice, Svitavy atp? CO BYSTE PORADILI JAK NALOŽIT?

Myslím, že se tu nic nového nedozviš. Je to tak, jak popisuješ a myslím, že to téměř nikdo nečekal. Takže jak to bude, neví zas nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
8.8.21 21:13

Boskovice a obecne sever od Brna je tragedie co se dojizdeni tyce ( z Boskovic dokonce nejizdi ani primy vlak- musi se pres Skalici a autem to je dobre peklicko ( smer Lipuvka, Kurim porad ucpane), bydlela tam mama a naštěstí je zpět v Brne… Nedokazu poradit stran vyvoje ceny bytu/hypotek, ale kdyz uz tak bych se koukala smerem jih( jihovychod) Bucovice, Slavkov a pod -celkem ok, kdyz jede D1 ( coz ted moc neni, pravda😁) ale i vlaky- Vyskov napr. je na trase rychliku na Ostravu a Bohumin, takze se spojeni taky da…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
8.8.21 23:33

Osobně si myslím, že není nač čekat. Byty nezlevi a hypotéky zdraží. Ale nekupovala bych byt, ze kterého nemám radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
9.8.21 13:22

Bohužel ta doba je tak divná, že ti nikdo neporadí, nedá se nic předvídat. Je to mazec, já to sleduji jen ze zvědavosti, kdybych byla před tvým rozhodnutím, tak asi v panice koupím, protože to furt roste… Ale za dva roky to může být zase jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.21 20:03

kde koupit byt hned nebo počkat

@Speku píše:
Boskovice a obecne sever od Brna je tragedie co se dojizdeni tyce ( z Boskovic dokonce nejizdi ani primy vlak- musi se pres Skalici a autem to je dobre peklicko ( smer Lipuvka, Kurim porad ucpane), bydlela tam mama a naštěstí je zpět v Brne… Nedokazu poradit stran vyvoje ceny bytu/hypotek, ale kdyz uz tak bych se koukala smerem jih( jihovychod) Bucovice, Slavkov a pod -celkem ok, kdyz jede D1 ( coz ted moc neni, pravda😁) ale i vlaky- Vyskov napr. je na trase rychliku na Ostravu a Bohumin, takze se spojeni taky da…

Já vím, že se přesedá ve Skalici, myskela jsem to tak, že bych bydlela vedle ve vesnici, bus je tam do 10minut, ale musela bych najít práci v Boskovicích obchody tam jsou i nějaké fabriky, nevím jestli berou.Na dojíždění do Brna to není to je mi jasné. Nebo vzít nový byt ve Svitavách větší, Svitavy jsou ještě dál, ale rychlíkem tam jste za hodinu přímo, kdyby za mnou chtěla rodina, nebo já do Brna. Práci bych musela mít tam. Ještě zvažuji Břeclav, ale to bych taky musela být zaměstnaná tam a koupit panelákový byt, nebo nový je taky rozdíl, akrát dilema Svitavy či panelák Břeclav, nemusí mi vyjít je přes realitku opět. Bučovice VYŠKOV, TAK TAM BOHUŽEL JE TO UŽ DRAHÉ, NA BYTY TAM NEMÁM.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max