Kde kupujete spacáky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
29.11.15 17:37

Ahoj holky, potřebovala bych poradit značku, popř. materiál atd. potřebuju koupit spacák do třeba -30 stupňů, a by se v tom dalo spát i na sněhu…hodil by se i tip na prodejnu praha a okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
29.11.15 17:44

@Krrysa Tak záleží co od spacáku požaduješ, pokud fakt -30, tak péřák a cenová kategorie tak 10tis.+ plus povětšinu roku tady v republice bude nepoužitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
29.11.15 17:48

@Krrysa Jak jsem psala na prvni strance, perovy od Rakoncaje, sezenes ho treba v Hanibalu. Ale aby bylo tech -30 v komfortu, tak pocitej s odpovidajicim rozmerem a hmotnosti. Planujes jet do Himalaji? Jinak ti totiz na prechod hor v zime staci v komfortu i vyssi teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
29.11.15 17:49

@Krrysa Treba tenhle ma komfort -26°C http://www.sirjoseph.cz/…1200-706.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
29.11.15 18:11

Taky doporucuji Sir Joseph Rakoncaj, mam ho doma asi 13 let (perovy, cca ta prostredni rada, extrem asi minus 14, komfort kolem nuly). A fakt spokojenost maximalni, kdyz spim cca v 5-10 stupnich, je mi v nem teplo i ve spodnim pradle ;) Zkousela jsem v nem spat i venku ve snehovem zahrabu, teplota kolem minus 10, ale vydrzela jsem asi 3 hodiny a bylo mi celkem kosa, vratila jsem se do roubenky :oops: :lol: Ale bylo to hlavne zimou odspodu, chce to dobrou izolaci (treba dve kvalitni karimatky na sebe) ;) Jen ze zvedavosti, kde se chystas spat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
29.11.15 18:40

Rakoncaj Sir Joseph…mam dlouho a je super…a v teplejsim období mi v něm vedro není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.11.15 21:33

Já nikde spát nebudu, můj manžel si o to napsal ježíškovi.. často nocuje někde u zvířat, třeba když se bahněj ovce atd… a má nějakej docela teplej, ale už teď je mu v něm zima, měl půjčenej ěnjakej, co byl do mínus třiceti, co se v něm dá spát na sněhu a ten byl preh super, ale co to bylo a nebylo, nevím.. takže potřebuju něco do českých podmínek v trochu hard core provedení :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
29.11.15 21:39

Byt tebou, jdu se poradit do nejakeho outdooroveho obchodu, treba toho Hanibala. A ujasni si, zda jezdi k tem ovcim autem nebo tahne vse na zadech a pak nejakou cenovou hladinu, kterou jsi ochotna za darek dat. Videla bych to tak na 5-7,5 tis Kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.11.15 21:46

@Cuddy všude jede autem.. ten hanibal je pražskej obchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
29.11.15 21:47

@Krrysa ano, prazsky, ma nekolik pobocek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
29.11.15 21:52

@Krrysa Tak zas na tohle použití nevím, zda je vhodný péřák, ten je přeci jen spíše na suchou zimu, než na hnusno lezavo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
29.11.15 21:58

@j.a.n.i1 Ja tedy asi nejsem objektivni, protoze mam perove vse, od periny po bundu, v nicem jinem se nezahreji, ale me tedy peri hreje i vlhke. Ale sla bych se prave poradit, v techto obchodech jsou kluci, kteri vyrobky aktivne pouzivaji. Nejsou to jak prodavaci v obchode typu intersport, kteri netusi zakladni parametry sveho sortimentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.11.15 22:04

@Cuddy to je právě za trest jít kupovat cokoliv do nějakýho sportissima nebo tak, vědí prt a stjeně půlka toho tam jsou šitky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
17.8.25 22:29

Ahoj, oživuji. Prosím nějaký aktuální typ na lehký spacák pro dospělého na letní spaní. Ale často u řeky, takže tam k ránu bývá zima.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.8.25 09:00
@Aries6 píše: Více

se spacaky je to tak, že kočkopes neexistuje, ikdyž jsi ochotná zaplatit.
Spacáky z umělých vláken se opotřebovávají, zejména pokud je skladuješ sbalené a tak když si pořídíš lehký, který je třeba komfort do 5°C, přístí rok je do 7, pak do 10 atd… Spacák do nižších teplot je těžší, také brzy stárne, ale na ty letní teploty ti vydrží daleko déle.
A péřové spacáky mají lepší životnost, ale běda, jak je namočíš, bez sušičky jsi v loji.

Takže lehký letní spacák co hřeje kupuj jen v případě, že jsi ochotná měnit ho po dvou letech, pokud jsi tochu ekolog a neplánuješ ho nosit v batohu do 7 kg, tak si pořiď třísezonní.

My kupujem condor VI+

mmch pokud bude srovnávat třeba spacáky - všechny do -10°C (sleduj hodnotu komfort) a některé (často levnější) budou mít nižší váhu, tak ten těžší prostě hřeje víc. Není to nějakou lepší technologií nebo lepším ušitím, obvykle to prostě ošidili a kecaj. druhy dutých vláken se trochu liší stran výhřevnosti a životnosti, ne moc. samozřejmě značky, co šijí expediční vybavení, např. patison, budou lepší, ale kdyby ses pohybovala v těhto relacích, asi by ses neptala tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák