Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, potřebovala bych poradit značku, popř. materiál atd. potřebuju koupit spacák do třeba -30 stupňů, a by se v tom dalo spát i na sněhu…hodil by se i tip na prodejnu praha a okolí…
@Krrysa Tak záleží co od spacáku požaduješ, pokud fakt -30, tak péřák a cenová kategorie tak 10tis.+ plus povětšinu roku tady v republice bude nepoužitelný.
@Krrysa Jak jsem psala na prvni strance, perovy od Rakoncaje, sezenes ho treba v Hanibalu. Ale aby bylo tech -30 v komfortu, tak pocitej s odpovidajicim rozmerem a hmotnosti. Planujes jet do Himalaji? Jinak ti totiz na prechod hor v zime staci v komfortu i vyssi teploty.
@Krrysa Treba tenhle ma komfort -26°C http://www.sirjoseph.cz/…1200-706.htm
Taky doporucuji Sir Joseph Rakoncaj, mam ho doma asi 13 let (perovy, cca ta prostredni rada, extrem asi minus 14, komfort kolem nuly). A fakt spokojenost maximalni, kdyz spim cca v 5-10 stupnich, je mi v nem teplo i ve spodnim pradle
Zkousela jsem v nem spat i venku ve snehovem zahrabu, teplota kolem minus 10, ale vydrzela jsem asi 3 hodiny a bylo mi celkem kosa, vratila jsem se do roubenky
Ale bylo to hlavne zimou odspodu, chce to dobrou izolaci (treba dve kvalitni karimatky na sebe)
Jen ze zvedavosti, kde se chystas spat?
Rakoncaj Sir Joseph…mam dlouho a je super…a v teplejsim období mi v něm vedro není…
Já nikde spát nebudu, můj manžel si o to napsal ježíškovi.. často nocuje někde u zvířat, třeba když se bahněj ovce atd… a má nějakej docela teplej, ale už teď je mu v něm zima, měl půjčenej ěnjakej, co byl do mínus třiceti, co se v něm dá spát na sněhu a ten byl preh super, ale co to bylo a nebylo, nevím.. takže potřebuju něco do českých podmínek v trochu hard core provedení
![]()
Byt tebou, jdu se poradit do nejakeho outdooroveho obchodu, treba toho Hanibala. A ujasni si, zda jezdi k tem ovcim autem nebo tahne vse na zadech a pak nejakou cenovou hladinu, kterou jsi ochotna za darek dat. Videla bych to tak na 5-7,5 tis Kc.
@Krrysa Tak zas na tohle použití nevím, zda je vhodný péřák, ten je přeci jen spíše na suchou zimu, než na hnusno lezavo ![]()
@j.a.n.i1 Ja tedy asi nejsem objektivni, protoze mam perove vse, od periny po bundu, v nicem jinem se nezahreji, ale me tedy peri hreje i vlhke. Ale sla bych se prave poradit, v techto obchodech jsou kluci, kteri vyrobky aktivne pouzivaji. Nejsou to jak prodavaci v obchode typu intersport, kteri netusi zakladni parametry sveho sortimentu.
@Cuddy to je právě za trest jít kupovat cokoliv do nějakýho sportissima nebo tak, vědí prt a stjeně půlka toho tam jsou šitky…
Ahoj, oživuji. Prosím nějaký aktuální typ na lehký spacák pro dospělého na letní spaní. Ale často u řeky, takže tam k ránu bývá zima.
Díky
@Aries6 píše: Více
se spacaky je to tak, že kočkopes neexistuje, ikdyž jsi ochotná zaplatit.
Spacáky z umělých vláken se opotřebovávají, zejména pokud je skladuješ sbalené a tak když si pořídíš lehký, který je třeba komfort do 5°C, přístí rok je do 7, pak do 10 atd… Spacák do nižších teplot je těžší, také brzy stárne, ale na ty letní teploty ti vydrží daleko déle.
A péřové spacáky mají lepší životnost, ale běda, jak je namočíš, bez sušičky jsi v loji.
Takže lehký letní spacák co hřeje kupuj jen v případě, že jsi ochotná měnit ho po dvou letech, pokud jsi tochu ekolog a neplánuješ ho nosit v batohu do 7 kg, tak si pořiď třísezonní.
My kupujem condor VI+
mmch pokud bude srovnávat třeba spacáky - všechny do -10°C (sleduj hodnotu komfort) a některé (často levnější) budou mít nižší váhu, tak ten těžší prostě hřeje víc. Není to nějakou lepší technologií nebo lepším ušitím, obvykle to prostě ošidili a kecaj. druhy dutých vláken se trochu liší stran výhřevnosti a životnosti, ne moc. samozřejmě značky, co šijí expediční vybavení, např. patison, budou lepší, ale kdyby ses pohybovala v těhto relacích, asi by ses neptala tady.