Kde nechat analyzovat mastičku?

14719
24.4.26 20:27

Kde nechat analyzovat mastičku?

Kamarádka bych si ráda nechala analyzovat krém, který zázračně pomáhá jejímu dítěti s ekzémem. Krém je ze zahraničí a ona nemá jistotu o složení. Ráda by věděla, jestli krém obsahuje kortikoidy. Rozbor by si nechala udělat jako samoplátce. Obrátila se na VŠCHT (laboratoř hmotnostní spektrometrie) a na SZÚ (Centrum toxikologie a zdravotní bezpečnosti na Vinohradech), ale nepochodila. Napadá vás, kde by to ještě mohla zkusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6664
24.4.26 21:03

Řekla bych, že bude rychlejší a spolehlivější pořádně prolézt internet, hlavně zahraniční zdroje, pokud to není vyloženě nějaká home-made mastička, pravděpodobně už si tu otázku někdo pokládal před ní.

Google mi vyplivl tohle, ale vůbec nevím, jestli by tohle přesně šlo a jestli by to bylo vůbec dosažitelné pro soukromou osobu a neposkytují servis jenom nějakým firmám… https://www.alsglobal.cz/analyza-leciv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21592
24.4.26 21:05

Pokud zázračně pomáhá s ekzémy, tak v sobě ty kortikoidy mít bude…
Místo pro rozbor bohužel neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
24.4.26 21:13
@nozu píše: Více

Prý pomáhá mnohem lépe než kortikoidové mastičky od doktorů. Také se jí nezdá, že by tam nebyly.

@klamonožka díky, předám info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13201
24.4.26 21:31

@Janča6 a co to je za mast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
24.4.26 21:37
@Magical-eyes píše: Více

Nevím, řekla mi skoro jen to, co píšu v úvodním příspěvku. Její dítě má šílený ekzém, kvůli němu skoro nespí, roky řeší příčinu, vyzkoušeli už snad všechno, co jde, včetně nějakých alternativních přístupů. Kortikoidové mastičky z lékárny prý zaberou tak na půl dne. A tato na 14 dní. Ale víc nevím. Snad jen, že je tuším z Řecka a je hrozně drahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
24.4.26 21:50

@Janča6 A když tím mazat přestanou, tak se ekzém zase vrátí? Tak to podle mých zkušeností přesně je s kortikoidovou mastičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15486
24.4.26 23:02
@klamonožka píše: Více

Já mám jinou zkušenost. Používala jsem na ekzémy víc kortikoidovych kremu. Pomůže mi to, někdy se to vrátí, tak použiju znovu a mám pak klid. Vím, že to není ideální, ale je pro mě lepší pár dní mazat krém s kortikoidy než dlouho zkoušet různé krémy, při kterých se ekzém zhoršuje. Jediný krém, který mi pomohl, je krém od Tiande - hadí pytlík. Taky by mě zajímalo, co konkrétně je v tom krému, když mi tak pomohl. Je původně určený na nohy a na ty mi teda vůbec nepomaha. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
25.4.26 07:12
@klamonožka píše: Více

Prý ano. Jak jsem pochopila, po jednom namazání je klid na 14 dní. Ale vrátí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1763
26.4.26 13:22

Je dost nepravděpodobné, že něco bez kortikoidů by zabralo účinněji a na delší dobu, než to, co je v sobě má. Takže je mít bude a nejspíš to bude pořádně hnusný koktejl. Docela bych se bála toho, za jakou cenu se tomu dítěti ten ekzém zlepšil. Protože něco o takové síle bude mít nevyhnutelně vedlejší účinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11767
27.4.26 21:45

Podobně zázračný krém se Česku objevoval i před dvaceti lety.
Vím, že u jedné osoby ho dali někde na rozbor.
Vzhledem k tomu, že o tomto případě není nikde zmínka, tak bych řekla, že to tak zdravotně nezávadné nebylo, jinak by to již někde používali oficiálně.
S tou osobou-maminkou a jejím dítětem jsem ležela v nemocnici na pokoji. Obě jsme byly z jiné části republiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
27.4.26 21:49

Bacha na TSW syndrom - topical steroid withdrawal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie