Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
ráda bych prodala svůj foťák, Canon, ten základní, tehdy stal 20 tisíc. Nemáte nějaké tipy, kde by stálo za to foťák zkusit prodat? Zkoušela jsem sbazar, ale chytl se jen podvodník, co po mně chtěl číslo mojí karty 😄 Hledám nějaké důvěryhodné místo, kde by foťák šel prodat slušné osobě.
Děkuji! ![]()
@Kristyna.Cerna píše:
Ahoj holky,
ráda bych prodala svůj foťák, Canon, ten základní, tehdy stal 20 tisíc. Nemáte nějaké tipy, kde by stálo za to foťák zkusit prodat? Zkoušela jsem sbazar, ale chytl se jen podvodník, co po mně chtěl číslo mojí karty 😄 Hledám nějaké důvěryhodné místo, kde by foťák šel prodat slušné osobě.
Děkuji!
To je konkrétně kdy? 3 roky zpět nebo 15?
Zkus tady zadat udaje pro predstavu o cene:
https://www.fotoskoda.cz/…ototechniky/
Samozrejme taky na tom musi vydelat, aby se ziskem prodali koncovemu zakaznikovi.
Elektroniku úspěšně prodávám na Aukru - v aukcích. Vyhoda je, že při vystavení předmětu se dá zaškrnout automaticky opakovat vystavení při neprodání, takže inzerát „nezapadne prachem“, ale neustále se obnovuje.
Nejlepsi zkusenosti mam s sbazarem. Zalezi kolik za nej chces. Budu prodavat podobny, s vadou a verim ze za 1000 bude hned pryc.
@eva1985aa Podobný?Podobný určitě nemáte, můj je digitální zrcadlovka z minulého roku. Za podobnou cenu bych ho určitě neprodavala 😀
Tak některé fotografické prodejny použité foťáky a příslušenství odkupují, pak to oservisují a prodávají dál, moc ráda takové kupuju. Moje oblíbená prodejna je Megapixel, ale dělá to určitě i Foto Škoda a další. Ale záleží, jakou máš představu o ceně, obchod si samozřejmě něco srazí, ale zas to budeš mít bez práce. Ale myslet si, že když je to skoro nový foťák, který stál 20, že ho prodáš za 18, na to bych fakt nesázela. Jakou sis nastavila cenu?
(já bych třeba takovou věc přes „anonymní“ sbazar nebo bazoš koupila jen s opravdu velmi výraznou finanční úsporou, protože bych nerada riskovala nějakou skrytou vadu, kterou může prodejce zapřít a pak se s ním budu těžko dohadovat… ty fotoobchody na to poskytují záruku, ačkoliv kratší, než na nové zboží)
@klamonožka píše:
Tak některé fotografické prodejny použité foťáky a příslušenství odkupují, pak to oservisují a prodávají dál, moc ráda takové kupuju. Moje oblíbená prodejna je Megapixel, ale dělá to určitě i Foto Škoda a další. Ale záleží, jakou máš představu o ceně, obchod si samozřejmě něco srazí, ale zas to budeš mít bez práce. Ale myslet si, že když je to skoro nový foťák, který stál 20, že ho prodáš za 18, na to bych fakt nesázela. Jakou sis nastavila cenu?(já bych třeba takovou věc přes „anonymní“ sbazar nebo bazoš koupila jen s opravdu velmi výraznou finanční úsporou, protože bych nerada riskovala nějakou skrytou vadu, kterou může prodejce zapřít a pak se s ním budu těžko dohadovat… ty fotoobchody na to poskytují záruku, ačkoliv kratší, než na nové zboží)
Nastavila jsem cenu 14 k, včetně obalu, nepouziteho stativu a paměťovky
@klamonožka píše:
Tak některé fotografické prodejny použité foťáky a příslušenství odkupují, pak to oservisují a prodávají dál, moc ráda takové kupuju. Moje oblíbená prodejna je Megapixel, ale dělá to určitě i Foto Škoda a další. Ale záleží, jakou máš představu o ceně, obchod si samozřejmě něco srazí, ale zas to budeš mít bez práce. Ale myslet si, že když je to skoro nový foťák, který stál 20, že ho prodáš za 18, na to bych fakt nesázela. Jakou sis nastavila cenu?(já bych třeba takovou věc přes „anonymní“ sbazar nebo bazoš koupila jen s opravdu velmi výraznou finanční úsporou, protože bych nerada riskovala nějakou skrytou vadu, kterou může prodejce zapřít a pak se s ním budu těžko dohadovat… ty fotoobchody na to poskytují záruku, ačkoliv kratší, než na nové zboží)
Každopádně děkuji za tip, nejspíš to udělám takto přes ten odkup