Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jaky mate tarif na volání, kolik dat a cenu? Premyslim nad změnou. Nechci ale zbytečně platit něco, co nevyužiji. Nemám přehled v tom, kolik dat se spotřebuje, kolik je dostatecne množství dat.
@Sára 1 píše:
Jaky mate tarif na volání, kolik dat a cenu? Premyslim nad změnou. Nechci ale zbytečně platit něco, co nevyužiji. Nemám přehled v tom, kolik dat se spotřebuje, kolik je dostatecne množství dat.
osobně používám neomezenku + 1,5GB dat za 265
Aktuálně jde do konce července sjednat u Vodafonu neomezenka + 3,5GB dat za 327 korun.
U O2 Family neomezenka + 10GB za 399, neomezený 10Mbitový net za 599.
Tohle použij při argumentaci, sundají ti i půlku. Rekord drží kluk, co má neomezenku + 1,5GB za 212 a neomezenku + 8GB dat za 319. S neomezeným netem se to dá uhrát pod 500.
Mrkni do nastavení mobilu, tam uvidíš celkovou spotřebu dat. Koukáš na Instáč? Honíš videa na Youtubu? Mrkni na tohle:
https://blog.gomobil.cz/…c-zere-data/
Popřemýšlej, jestli hodně voláš a posíláš SMSky, pokud nepotřebuješ neomezené volání a SMS, ber Kaktus:
100+100+6GB = 300
100+100+16GB = 400
Výhodou je, že internet je nekonečný, nespotřebované jednotky se převádí a po vyčerpání dat Kaktus jede 2Mb/s:
https://www.mujkaktus.cz/homepage
Příspěvek upraven 15.07.23 v 10:46
@Ploskutáček píše:
osobně používám neomezenku + 1,5GB dat za 265Aktuálně jde do konce července sjednat u Vodafonu neomezenka + 3,5GB dat za 327 korun.
U O2 Family neomezenka + 10GB za 399, neomezený 10Mbitový net za 599.
Tohle použij při argumentaci, sundají ti i půlku. Rekord drží kluk, co má neomezenku + 1,5GB za 212 a neomezenku + 8GB dat za 319. S neomezeným netem se to dá uhrát pod 500.
Mrkni do nastavení mobilu, tam uvidíš celkovou spotřebu dat. Koukáš na Instáč? Honíš videa na Youtubu? Mrkni na tohle:
https://blog.gomobil.cz/…c-zere-data/
Mám o2 Family. Takže nové nabídky pro mě neplatí. A tam asi vyhrozovat odchodem nepomůže.
Já mám O2 YOU 20 GB, volání, SMS neomezeně, 20 GB dat, což málokdy celé využiju. 549 Kč měsíčně. Navíc teď lze 5× za měsíc zapnout na 24 h neomezená data.
Platím za jeden mobil cca 700 Kč, jedná se o 12 GB, neomezené volání i sms. O2.
@Sára 1 píše:
Mám o2 Family. Takže nové nabídky pro mě neplatí. A tam asi vyhrozovat odchodem nepomůže.
Kolik platíš teď a za co? Zobraz OKU a řekni, že přecházíš k T-M, kde dávají 50% slevu na tarify na první tři měsíce:
https://eshop.t-mobile.cz/prejdete
Pomůže a velmi, zkus to. Pohybuju se v tom denně. Dnes už je kam jít.
@Ploskutáček píše:
Kolik platíš teď a za co? Zobraz OKU a řekni, že přecházíš k T-M, kde dávají 50% slevu na tarify na první tři měsíce: Pomůže a velmi, zkus to. Pohybuju se v tom denně. Dnes už je kam jít.
Mám pocit, že u O2 family to tak nefunguje. Ale třeba se mýlím. Já vlastně odcházet nechci.
@Sára 1 píše:
Mám pocit, že u O2 family to tak nefunguje. Ale třeba se mýlím. Já vlastně odcházet nechci.
Ono nemusíš, stačí vygenerovat OKU kód, ozvou se ti sami. Ale jak chceš.
Data mám neomezená. Ty jsem si pořídila loni v říjnu, že v práci jsem dostala skvělou novou interaktivní tabuli. Pojízdnou. A nejde tam net
. Ajťák říkal, že ani nepůjde. Protože sklepní prostor. Ani přidání wifiny to nezachrání. Takže přes hotspot v mobilu se přihlásím a pustíme si cokoli. Jinak nevím. Máme nějaký balíček přes muže. Oni mají v práci Vodafon a my jsme všichni pod jeho účtem. Platí to on. A i nevidím výpis. Děcka mají taky tarify. Teď od prvního července jim Vodafon psal, že během prázdnin mají zcela neomezená data. Jinak mají běžně limit.
@Sára 1 píše:
Tak asi nejvyssi cas, aby ses o to zacla zajimat, kdo se stara, ten ma!
Neni to zadna raketova veda, jen prestat byt lina!
@Ahep píše:
Tak asi nejvyssi cas, aby ses o to zacla zajimat, kdo se stara, ten ma!
Neni to zadna raketova veda, jen prestat byt lina!
Přesně tak, já na tohle dřív taky nevěřil, navíc spoustu lidí nebaví se handrkovat jak na tureckým trhu o slevu, ale když si o slevu neřeknete, nedají vám ji. Dva příklady:
Obě T-Mobile. Normální cena tarifů je:
neomezenka + 1GB = 510
neomezenka + 10GB = 720
Student neomezeně = 700
Momentálně mám za 279 Kč 6 GB dat a 80 minut volání.
Nejvíc využívám data, když nechci aby dcera usla v autě. Volání v takové míře ani nevyužiju…
Plus za 49 Kč si můžu dokoupit neomezená data na den, když mi data navyjdou nebo vím, že bude větší spotřeba.
A jak někdo psal, nechci se dohadovat o ceně a řešit, že mi to nesmyslně zdražují.
@Ploskutáček píše:
Přesně tak, já na tohle dřív taky nevěřil, navíc spoustu lidí nebaví se handrkovat jak na tureckým trhu o slevu, ale když si o slevu neřeknete, nedají vám ji. Dva příklady:
- maminka mé ex platila za neomezenku + 1GB dat 380 korun. Data nestačila, při pohrůžce odchodem nabídnuta neomezenka + 10GB dat za 410 korun
- její mladší dceři nestačil net (neomezenka + 10GB za 460), při pohrůžce odchodem nabídnut tarif Student neomezeně za 490, argumentace nabídkou O2 Family za 599, tatínek ale řekl, že to je za 500.
Obě T-Mobile. Normální cena tarifů je:
neomezenka + 1GB = 510
neomezenka + 10GB = 720
Student neomezeně = píše: Více
To je zlodrjska cena tarifu, nikoli normalni, to co uvadis nakonec.
Ja mam neomezene hovory+0.5GB data, sms za 1,50Kc.To vse za 199 Kc. Castky v radu nekolika set nejsem ochotna za tyto sluzby platit a nikdy platit nebudu.