Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky,
chtěla bych se zeptat kde prodáváte použité věci oblečení, botičky, kočárky, sedačky a tak. Začíná se mi to nějak hromadit, další dítě neplánujem, tak bych to postupně ráda prodala
Máte nějaké tipy kde? Zatím jsem to zkusila tady, na mimibazaru a bazos. Dík za další tipy ![]()
A co detske burzy, co poradaji treba materska centra? To si maminky rovnou prohlidnou a nemusis nic balit, fotit, posilat…a maminky to maji o postovny levnejsi
@mikky skvělí na tohle jsou skupiny na FB kde si najdeš bazárek v místě bydliště tudíž je možný os. odběr ![]()
Nosim to do azyloveho domu, kde to mamink potrebuji. Me je trapne chtit penize za pouzite veci po 2 detech, nevim proc. Navic nemam nervy ani chut vse fotit a vypisovat. Takze neprodavam, rozdavam.
@Ter85 píše:
Nosim to do azyloveho domu, kde to mamink potrebuji. Me je trapne chtit penize za pouzite veci po 2 detech, nevim proc. Navic nemam nervy ani chut vse fotit a vypisovat. Takze neprodavam, rozdavam.
Potřebují, tomu se dnes jen směju..Z praxe vím, že právě ty maminy, které by měly být teoreticky nejpotřebnější, nad vším ohrnují noc, chtěly by jen čisté a nejlépe super moderní věcičky, pokud je tam dírka, jsou líné si to zašít..
Dětské domovy, tam to nemá smysl, tam taky nevezmou leccos, většinou mají svoje sponzory a děti mají taky pěkné a moderní oblečení.
Taky mě nebaví fotit, balit, posílat a platit za poštovné pomalu víc než za koupenou/prodanou věc, takže přes jeden místní bazárek, co už je jen na lítačku, tak dávám kamarádce, která např. hodně jezdí na chatu nebo žije na vesnici, kde to děti ještě užijí.
Azylové domy jsou povinny často vzít všechno nebo všechno aspoň trochu nositelné(záleží na vnitřních předpisech)..Ale pokud jsi nikdy nepoznala podobnou práci, tak nevíš, co se s Tvým oblečením, které tam v dobré vůli daruješ, doopravdy stane. Často je vyhozeno, protože ho nikdo nechce.
Používám FB bazárek z našeho města
Jak už tu někdo psal, odpadá balení a lítání na poštu ![]()
@Jana206 Máš bohužel pravdu, jen to málokdo ví. Protože známá pracuje v dětském domově, byla jsem se tam podívat a zírala jsem. Veškeré vybavení a věci nové, krásné, mnohem hezčí, než mají moje děti. Ty děti tam nepotřebují hromady věcí, mají je od sponzorů, jezdí k moři, na školky v přírodě apod., potřebují právě ty rodiče a lásku:-( Omlouvám se zakladatelce, je to mimo téma.
Něco se mi daří prodat na MMB, něco věnuji kamarádkám a známým s mladšími dětmi. Je s tím spousta práce, ale protože jsem nevyhazovací typ a ráda se o věci dobře starám, dělá mi vždy radost, když to může sloužit dál.
Mně se nějak nedaří najít na Facebooku tu správnou skupinu, zadala jsem do vyhledávače bazar a místo, kde bydlím, a nic mi nevyjelo ![]()
@poppaea mám stejný dotaz, mají ty FCB bazárky nějaké „unifikované jméno“, podle čeho hledat???
Dovolím si doporučit místní Bazar - dětské věci zde mizí rychle, když jsou za dobrou cenu. ![]()
Monika
@zuzkasim Přesně tak, materiálně jsou ty děti často zabezpečeny daleko lépe, než děti z běžné rodiny, ale chybí jim ta láska, rodinný život, pocit, že k někomu patří.
Dětské domovy většinou oblečení a hračky ani neberou, nebo to musí být fakt super kousky, azyláky berou, ale stejně to končí často v kontejneru, protože ani tyto maminky nechtějí „hadry“ po někom.
@Jana206 píše:
Potřebují, tomu se dnes jen směju..Z praxe vím, že právě ty maminy, které by měly být teoreticky nejpotřebnější, nad vším ohrnují noc, chtěly by jen čisté a nejlépe super moderní věcičky, pokud je tam dírka, jsou líné si to zašít..
Dětské domovy, tam to nemá smysl, tam taky nevezmou leccos, většinou mají svoje sponzory a děti mají taky pěkné a moderní oblečení.Taky mě nebaví fotit, balit, posílat a platit za poštovné pomalu víc než za koupenou/prodanou věc, takže přes jeden místní bazárek, co už je jen na lítačku, tak dávám kamarádce, která např. hodně jezdí na chatu nebo žije na vesnici, kde to děti ještě užijí.
Azylové domy jsou povinny často vzít všechno nebo všechno aspoň trochu nositelné(záleží na vnitřních předpisech)..Ale pokud jsi nikdy nepoznala podobnou práci, tak nevíš, co se s Tvým oblečením, které tam v dobré vůli daruješ, doopravdy stane. Často je vyhozeno, protože ho nikdo nechce.
Tak vzhledem k tomu, ze delam tam i dobrovolnickou praci, mam i vcelku dobry prehled, kam ty veci jdou. Bud si je rozdeli maminky v azylovem dome (zalezi, jestli se trefime a jsou tam zrovna deti se stejnou velikosti) nebo to jde maminkam, ktere jsou v tizive zivotni situaci a spolupracuji s charitou-jsou tam 2 socialni pracovnice a vzdycky vedi, co je kde potreba. Vetsinou tam davam veci na zaklade pozadavku-do azylaku se nastehuje maminka s miminkem, tehotna…proste charita vypise, co potrebuji a pokud to doma mam ladem, tak jim to tam dam. Davam tam i veci do domacnosti, vytridene nadobi atd-to vse shaneji. Navic tam chodim, tak vidim, jestli ty veci jsou upotrebene.
Ja tedy derave veci nikomu nenabizim ani nedavam, vse zasiji nebo opravim. Nedovedu si predstavit, ze nekomu davam teplaky s dirama na kolenou. Veci opravuji, pokud to jde, hned jak maji defekt-tak jednou tydne zasedam ke stroji a zasivam, co je potreba.
Věci udávám na místním FB bazárku. Ale maminky jsou vybíravé a chtěly by všechno za hubičku a poštovné se taky nikomu platit nechce. Značkové oblečení v super stavu udám tak za 40 kč max, punčocháče bez výrazných žmolků, direk nebo vydřených kolen za 20 kč atd…
@Ter85 Tak já nemyslím zrovna tepláky s dírami na kolenou, ty rovnou vyhazuju, stejně tak legínky, které se prodřou, nezašívám, holky to po sobě nedědí, nedávám dál..Ale nějaká drobná dírečka ve švu na bodyčku, upadnutý knoflík, to by maminka z azyláku nemusela být líná vzít jehlu do rukou a zašít to.
Taky mám praxi a mám pořád okruh známých, kteří pracují v azylových domech pro matky s dětmi a bohužel, často to tak je - není to moderní, je tam dírka, tak to nechci.
O dětských domovech nemluvím, tam je to kategorie sama o sobě, jak už jsem nejen já psala, mají své sponzory a materiálně jsou zabezpečeni často líp než děti z běžné rodiny, chybí bohužel jiné věci, které se darovat nedají.
Já nešiju, na stroji už vůbec ne, sem tam zašiju nějakou dírku(ve švu třeba) na oblečení, které je jinak ještě chvíli nositelné, ale kdybych chtěla oblečení darovat do azylového domu, tak jim to vše opravovat nebudu. Je to možná blbé, ale myslím si, že by maminka v takové situaci měla počítat, že se jí do rukou nedostanou prvotřídní luxusní věcičky..A měla by být ráda za to, co je, ale není to tak.
Co se týče mě, tak spíš teoretizuju, protože mám 3 děti, po synovi prodávám(hezké, nezničené, neroztrhané) a dcery po sobě dědí..