Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Píšu za svou sestřenici, která je nespokojená s učitelkou angličtiny. ta učí její dceru a učila už minulý rok. Není spokojena s výukou ani výsledky své dcery - tedy, že toho málo umí, ve škole se vše řeší zábavnou formou, ale znalosti jsou mizivé. Nyní se dopátrala k informaci, že tato učitelka ani nemá požadované vzdělání. Kde může poslat stížnost - kromě vedení školy?
Zkusila bych se obrátit na školský úřad. Dneska je to tuším v rámci kraje, tak to bude nějaké příslušné oddělení krajského úřadu.
@truelly
nezna se s jinymi rodici, ze by to zkusili podat hromadne? urcite by to melo vetsi vahu.
@Terulisekk ne nechodí…Proč, taky máte stejný problém? Můžeš k tomu něco více napsat?
@Terulisekk
bohuzel mi prijde, ze tahle situace je stejna tak na polovine skol ![]()
Tak nejdřív bych se šla podívat na hodinu…na to má nárok…třeba 3krát
pak bych šla za vedením školy+přizvala tu učitelku
a až pak bych řešila stížnost někam výš…
Pokud je problém opravdu v paní učitelce, a ne v dítěti, tak se začíná u vedení školy. Ale nejprve by bylo rozumné promluvit si s dotyčnou učitelkou a slyšet pravdu z druhé strany. Každá škola má určité osnovy, i když teď už se to jmenuje jinak, a těch se drží - tzn. že je stanoveno, co děti musejí umět.
@Ali-Ali píše:
@Terulisekk
bohuzel mi prijde, ze tahle situace je stejna tak na polovine skol
To že se děti málo naučí, nebo že učí tolik nekvalifikovaných?
@Petra Z právo na to určitě má, ale otázka je, jak bude paní učitelka reagovat. Aby to pak neodnesla ta malá, když bude vědět, kdo si konkrétně stěžoval.
Určitě bych se spíš domluvila s ostatními rodiči, aby to byla hromadná stížnost a ne názor jednotlivce.
@truelly píše:
Nedavno se tu resilo, ze na skole uci Ing. a nema pedagogiku. K vyuce postaci mit udelano pedagogicke minimum, to dnes nabizi snad kazda skola paralelne k oboru, ktery je studovan. Jak vis, ze tato ucitelka nema kvalifikaci?
Zkusila bych se nejdříve, než cokoli podniknu, zeptat i ostatních rodičů. Problém opravdu nemusí být jen na straně učitelky.
Záleží také na tom, jak staré dítě to je… Na prvním stupni ZŠ mají děti získat k cizímu jazyku vztah, naposlouchat jinou melodii, naučit se pár nejdůležitějších frází, slovíček a s gramatikou se začít seznamovat… Pokud se tohle neodbude, bude mít pak na čem stavět později, ono to sice někdy vypadá jako hraní, ale je to důležitá fáze, kterou většina z nás při učení jazyka neprošla a taky hodně z nás pořádně cizí jazyk neumí, včetně mě i přes to, že státnice mám. Taky je otázka, jestli je škola schopna sehnat aprobovaného člověka, ti se totiž do škol moc nehrnou.
@truelly píše:
ze se nic nenauci hlavne. deti mych pribuznych a znamych maji vsechny stejny problem - nekolik let anglictiny a nejsou schopne dat dohromady vetu o trech slovech…
o kvalifikaci si ovsem taky nedelam iluze.
@truelly .. ale.. na střední škole v Březnici učí (nevím zda i teď ale mě učila před pár lety) jedna učitelka.. a učí angličtinu a přitom je to ruštinářka.. anglicky není schopná naučit, není schopná vysvětlit a připravuje se z hodiny na hodinu- nedokáže odpovědět když se člověk dotáže na něco ohledně angličtiny..
@Ali-Ali ano ano..taky mi to tak příjde..:/
@Petra Z jakmile je někdo na hodině, tak hodina najednou probíhá úplně jinak..vlastní zkušenost..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.