Kde tvrdne břicho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17010
25.7.12 08:03

Mě tvrdne všude, úplně celý, od 18.tt, no teď o víkendu jsem po dietní chybě se zvracením a průjmem a tvrdnutím břicha skončila v porodnici u rodičů (byli jsme tam naposledy před porodem), nic jsem neudržela a fakt už nedokázala poznat, jestli se třeba neotvírám… no malá je OK, zatím držím, dali mě dokupy infuzema, a dneska už mi zase „břicho jenom tvrdne“, na to už jsem zvyklá, je fakt celý jak šutr… ale povolí a nějak zvlášť moc to nebolí…
je fakt, že mi tvrdlo i v prvním těhotenství, taky nějak od 21.tt, až do konce…

Ale porod jsem teda poznala :mrgreen:, to bolelo jinak a hlavně jsem měla křížové bolesti - to byla chuťovka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
25.7.12 08:17

Mně teda bříško tvrdlo od pupíku dolů a bylo mi to sakra nepříjemné, hlavně když mi tvrdlo ve 24tt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
25.7.12 08:50

Tvrdnutí břicha je poměrně nepříjemná věc a může bejt i dost bolestivá. Pokud je do 35 tt, tak může bejt i nebezpečná pro dítě, proto se nasazuje magnésko, aby ty stahy povolily. A od 36 tt už se to neřeší, protože dítě je „donošené“ a už se může narodit… Pro někoho to může být prkotina, ale známá taky nepoznala, že jí tvrdne břicho a jednou v noci se jí rozjel porod ve 25 tt. Mimi to nepřežilo a ještě dostala v nemocnici sprda, že když jí tvrdlo břicho, tak to měla řešit… Ale jak to mohla řešit, když to nepoznala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.12 08:55

Zakl.
no já prostě řeším vše. asi se nudím ale to snad brzy skončí :mrgreen: podle počtu diskuzí na toto téma si nemyslím, že by to byla prkotina, která nikoho nezajímá.
jelikož jsem již 36tt tak to neřeším ale zajímalo mě jak to cítí ostatní a zda i přez ten špek dole to břicho ztvrdne.

• Citovat
  • Upravit
13770
25.7.12 09:18
@Petrajan píše:
Já to cítila kolem pupíku a tenkrát jako prvorodička jsem si myslela, že se miminko otáčí a nahrbilo se. Ještě jsem se tomu smála. No a pak jsem zjistila, že mi tvrdlo břicho :roll: Teď už to vím :oops:

Ajee, to jsem si taky myslela, do teď. Takže to je tvrdnutí břicha? Ach jo. No nemám to teda často ale přece jen :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
25.7.12 09:46
@panenka87 píše:
Ajee, to jsem si taky myslela, do teď. Takže to je tvrdnutí břicha? Ach jo. No nemám to teda často ale přece jen :cert:

No ono je rozdíl, když děloha tvrdne když je miminko malé, a když je velké a „boulí“ se uvnitř… mě (36.tt) když ztvrdne, tak celé a když si osahám dělohu po břiše, je tvrdá všude a navíc se mi většinou chce čurat i když mám prázdný močák… no a když se boulí, tak je to tvrdé většinou na jedné straně, ale záleží kde a jakým způsobem to prcek provozuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
25.7.12 09:49

@veveruskaa No já si někdy tak ležím a nejednou cítím to nepříjemné tvrdnutí a koukám na bříško a jedna jeho polovina je vyvýšená a taková tuhá. Tak jsem jsem si myslela, že to je mimi. Ale jak čtu, tak asi ne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
25.7.12 11:00

Ahoj, mě trvdne břicho hodně často, mockrát za den. A je to jak kdy. Někdy ztvrdne dole, ale vetšinou na bocích, udělají se mi tam takové hrboly a hodně to táhne. Za chvilku to povolí a prcek se zase normálně hýbe. Ptala jsem se na to doktora a ten řekl, že je všechno v pořádku, jen že mám být co nejvíc v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
25.7.12 11:57
@panenka87 píše:
@veveruskaa No já si někdy tak ležím a nejednou cítím to nepříjemné tvrdnutí a koukám na bříško a jedna jeho polovina je vyvýšená a taková tuhá. Tak jsem jsem si myslela, že to je mimi. Ale jak čtu, tak asi ne :cert:

jasnwě, ale ve 21.tt je děloha ještě relativně malá, takže může být jen na polovině břicha, i když ti ztvrdne celá, jako u takového malého mimina - cca 400g to fakt ještě nepoznáš, jestli se boulí a tvrdne jen tam kde se boulí, nebo celá děloha ;), proto se dává magnézko, takže klid, polohu příjemnou pro tebe a event. magnézko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
25.7.12 13:27

@panenka87 presne to taky resim jak to poznam a mam to taky tak ze jsem myslela ze se bouli mimi, takze me trvdne bricho. aha :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
25.7.12 15:08
@veveruskaa píše:
jasnwě, ale ve 21.tt je děloha ještě relativně malá, takže může být jen na polovině břicha, i když ti ztvrdne celá, jako u takového malého mimina - cca 400g to fakt ještě nepoznáš, jestli se boulí a tvrdne jen tam kde se boulí, nebo celá děloha ;), proto se dává magnézko, takže klid, polohu příjemnou pro tebe a event. magnézko ;)

však jsem tam měla hrbolek jen na jedné polovině :)
No ale jinak nemám to ještě tak hrozný, asi jak některé holky, tak si ještě nemůžu stěžovat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.7.12 15:17

No k tomu tvrdnuti, ono to byva taky dost casto uplne normalni a neni treba se hned ladovat magneziem a nikoho to neohrozuje. Rika se tak do deseti tvrdnuti za den je norma, pak bych to uz nejak resila, nebo kdyz znicehoz nic zacne bricho tvrnout nejak moc - nekdy to je treba ze zacpy, me se tak ohlasil zanet mocaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí