Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den v hodinách první pomoci jsme se učili o poskytnutí první pomoci při porodu. Že se pupeční šňůra má u stát na dvou místech a potom prestřihnout uprostřed. No a zajímalo by mě kde jí mám uvázat. No nejsem si jistý jestli bych na to měl žaludek, ale napadlo mě že to mimco by mohlo po nějaké době zemřít, když bych ji neprestrihnul. A pak taky co stačí na uvázání té pupeční šňůry, aby matka nebo dítě nevykrváceli?
díky předem
@Petra Z píše:… jako kdyby se tu chystal domácí porod…
@LukasBauer a ty jdeš k nějakému porodu???
no, lze jen doporučit s dovolením tuto činnost přenechat osobě jaksi na to vyškolené, vzdělané a s praxí…
než se to učit někde po internetu, sorry, ale…
Až budeš asistovat u porodu, když pominu pravděpodobnost tohoto činu, tak zavoláš rychlou a dispečerka ti všechno řekne, i kde uvázat pupeční šňúru. ![]()
Tak pokud budeš u překotného porodu tak zavoláš záchranku a oni ti poví co máš dělat, ale podle otázky to vypadá na domácí porod co chystáš a to zavání průserem
@ka2ka píše:
Tak pokud budeš u překotného porodu tak zavoláš záchranku a oni ti poví co máš dělat, ale podle otázky to vypadá na domácí porod co chystáš a to zavání průserem
Jestli se doma chystá rodit někdo, kdo informace o porodu hledá na emiminu, tak to je průser.
Tak hlavně doufám že nebudou pak k domácímu porodu volat zdravotníky, otravovat rychlou, pak zdravotníky ještě ke všemu vysírat a nahánět po soudech jak bejvá v této sektě dobrým móresem
Řekla bych, že když je krize, tak klidně provazkem nebo tkanickou… Ale já bych to nedělala…
@Veru1987 myslim, ze domaci porody se chystaji uplne jinak, nez si asi představujete. Jestli na vas tenhle dotaz pusobi jako priprava domaciho porodu…
Asi je pan jen rad pripraven, kdyby se cokoliv stalo. Kde se vaze, nevim, ale jsem si jista, ze trva i pomerne chvili, nez dotepe a do te doby by k vam urcite stihli dorazit zdravotnici. Pripadne by vas navigovali po telefonu.
@cverunka píše:
Jestli se doma chystá rodit někdo, kdo informace o porodu hledá na emiminu, tak to je průser.
@LukasBauer píše:
Dobrý den v hodinách první pomoci jsme se učili o poskytnutí první pomoci při porodu. Že se pupeční šňůra má u stát na dvou místech a potom prestřihnout uprostřed. No a zajímalo by mě kde jí mám uvázat. No nejsem si jistý jestli bych na to měl žaludek, ale napadlo mě že to mimco by mohlo po nějaké době zemřít, když bych ji neprestrihnul. A pak taky co stačí na uvázání té pupeční šňůry, aby matka nebo dítě nevykrváceli?díky předem
Tak to vam určitě na ty prvni pomoci řekli, kde to uvázat, ne?
a Neboj, když se nachomytnes u nakyho porodu, oni ti určitě po telefonu poradi az zavoláš sanitku ![]()
jo jo chystají se „úplně jinak“
starám se o paní co po domácím porodu umřelo zcela zdravé dítě
vyhřezlej pupečník, komplikace která jde v porodnici vyřešit elegantně a zcela bezpečně a rychle
paní má deprese jak hrom, samozřejmě žádná přechytralá internetová šamanka jí s nima nepomůže… najednou…max jí řekně / krá–va / že by to dopadlo stejně
doma tuto komplikaci nevyřešíte nijak a dítě umře zcela zbytečně
jak se i zcela zbytečně stalo
idi – oti víc se k tomuto nedá
je totiž vidět že dlouho nebyla válka, že někteří neznají skutečné problémy a strach o přežití
a tak někteří exempláři rozmlsaní civilizačním blahobytem a rozežraní bezplatnou lékařskou moderní péči vymejšlej — však víte co
![]()
nemá cenu
Příspěvek upraven 15.01.20 v 21:05