Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jeste se zeptam znova, ted jsem v kontaktu s kamaradem a ten mi rikal ze izoloval kocku na 6 tydnu od miminka, delal to nekdo zvas? Nebo proste od prijezdu byla kocka ( mame kocoura ) v kontaktu s miminkem? Me nasadil koliky do hlavy ze ted mam zase strach + se bojim aby nebyla mala alegricka :-/
Mame kocoura, vubec jsme ho neizolovali, jen jsme hlidali, jak se k mimcu chova a mel teda zakaz do postylky, uz kvuli chlupum. Jinak s obema prcky funfuje uplne v pohode. Většinou si jich ani nevsima, sem tam se pritulil, kdyz teda breceli, je u nich prvni, co se deje. S alergii je to naopak, casny kontakt naopak moznost alergie snizuje. Manzel alergicky neni, ja byla (ale telo uz si zvyklo, mame ho 6 let, tak na nej uz nereaguju), obe deti alergicke nejsou.
Příspěvek upraven 15.01.20 v 20:39
Ne.. podle mě i kocour si musí zvyknout na nového člena rodiny.. u dcery jsem to teda nedělala a nebudu dělat ani teď při dalším miminku, jen samozřejmě víc hlídat, aby neskočil třeba do postýlky nebo tak něco..
Alergická nebude, když bude na kočku zvyklá od začátku. A největší chyba, kterou můžeš udělat, je změnit zvířeti něco s příchodem miminka. To zvíře si to spojí. Ja sice nemám kočku, ale miminko jsem přivezla domu ke dvěma psům. Samozřejmě že v době, kdy prcek zacal lézt, atd. sem je musela korigovat, aby mu omylem nějak neublížili, ale nic jsem v jejich režimu neměnila. Zvíře se nesmí cítit miminkem odstrcene
Kocour si po příchodu z porodnice obě děti očuchal a od té doby spolu všichni fungujeme. Do postýlky nikdy nechodil.
Ne. Obě děti hned po příchodu z porodnice jsme nechali kočkou očuchat, aby věděla, kdo je tady nový. Od toho okamžiku si jich přestala všímat, prostě součást domácnosti. Zpozorněla, až když si jí začaly všímat
Ale i kdybys kočku izolovala, byt už je stejně natolik promořený alergeny, že to nepomůže.
Ne fakt nemá smysl je separovat a soužítí se zvířaty naopak alergiím může předhcázet.
Projdi tenhle článek a nenech se vynervovat lidma, co o kočkách moc nevědí, ať už je chovají a nebo ne.
Já čím víc kocoura honila, aby nevlezl někam, kde ležela malá, tak tam ze zvědavosti lezl. Když jsem ho nechala, nezajímalo ho to. Dnes za malou leze neustále, nechá se mordovat, i když nemusí, malé vůbec neublíží, jen ječí, když ho tahá.
Pokud přijde domů dítě, zvířata rozhodně neizolovat! Oni si je prohlídnou, přijmou jejich pach a bude vše OK.
Jen hlídat, aby dítě třeba nezalehli.
2 kočky a jeden kocour, žádná izolace neproběhla a malé se vyhýbají obloukem pořád, je ji rok
@Izzuel Nase kocky, mamy kocky i kocka u tchyne se detem minimalne do 4-5 let vyhybaly. Letos teda nastal zvrat a 3 ze 4 kocek jsou pri dobre nalade ochotne snest i kratke hlazeni. Ta 4. stale syci, jen co deti vidi a vyleza, pouze kdyz jsou uklizene u jidla nebi spi. ![]()
@Svistice U našich rodičů stačí i jen položená autosedačka a kocour nejde domů:-D ani za úplatek. Když má projít kolem děcka, tak se div neplazí po zdi.
Prcka jsme s naším kocourem seznámili hned jak jsme přijeli z porodnice. Nechali jsem aby si ho prohlédl a očuchal. Od té doby jsou to parťáci. Malej ted začíná lézt, takže kocour je mu neustále v patách a kontroluje ho 😊 když brečí je z toho vyplašeny a hned za ním běží. To same když se v noci vzbudí a pláče, tak kocourek hned sedí za dveřmi a mňouká. Přes den je pokojíček otevřený a nikdy ho nenapadlo vlézt do postýlky. Takže jsem jedině pro aby se miminko a domácí mazlíček ihned seznámili. ![]()
Jezis chudak kamaraduv kocourek
proc separovat, nechapu smysl?? My mame dve kocicky a pejska, a vsici jsme pohromade. Kocicky semtam k male cuchnou nebo ji oliznou, tot vse. Ale kocicka od rodicu se s ni nedavno krasne mazlila viz foto
Urcite je potreba byt pobliz a hlidat to, ale to je s miminkem potreba u vseho, ne jen u kocicek ![]()