Kde vzít peníze a nekrást?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27929
27.7.16 08:47
@Burj Chalifa píše:
bydlenkovská mimibazarovská estetika.To je nechutný kýč. Úplně se mi udělalo zle od žaludku. :poblion:

Ja som si skôr predstavila ten prach na tom :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
27.7.16 08:57
@BukajAktobos píše:
Dluhy vůbec nesouvisí s tím, jak se ten či onen chová zodpovědně v ekonomické oblasti. Mít dluh není nic špatného.

Ak je to dlh na bývanie, nie som z rodiny aby som dostala bývanie zadarmo ani nežijem v oblasti kde sa dá na bývanie zarobiť či ušetriť za pár mesiacov takže je to aj nevyhnutnosť. Radšej budem splácať hypo ako niekomu prenájom. Ale brala sa pôžička na dom a z toho sa ešte urobila kuchyňa a kúpeľňa. Rok sme mali v jedálni záhradný nábytok kým sa našetrilo na nový stôl a stoličky, stena do obývačky sa tiež kupovala po roku a gauč máme z inzerátu starší a slúži dobre. Neviem, mne to neprekážalo že nemáme všetko nové a hneď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
27.7.16 08:58

Makat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.16 11:10
@BukajAktobos píše:
Dluhy vůbec nesouvisí s tím, jak se ten či onen chová zodpovědně v ekonomické oblasti. Mít dluh není nic špatného.

Tak záleží, dluh na co konkrétně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
27.7.16 12:51

@Ivan PPZ takže lepší platit nájem a až přijde ta krize a pronajímatel mi zvedne nájem, tak půjdu pod most, protože jsem mu za těch např. 10let nacpala 750litrů a teď z toho nemám nic? :nevim: To ta půjčka na vzdělání je ještě riskantnější než hypo-školu nezvládnu a budu mít dluh a neseženu ani práci, abych mohla splácet a jdu zase pod ten most :nevim: To že se zadlužim na bydlení neznamená, že si žiju nad poměry, ale že žiju a potřebuju střechu nad hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.7.16 15:54
@Ivan PPZ píše:
A co je dobrého na tom mít dluh? Protože když mám dluh, tak jsem si pořídil něco, na co nemám. Žiji si tím „nad poměry“. Že nám banky a média a další tlačí do hlavy, že dluhy jsou normální a v pořádku- to pořád neznamená, že je to OK. Pak ještě klasický argument- hypotéka na vlastní bydlení. Podobné- nemám na to si koupit nemovitost za své, tak proč by mělo být správné si ji pořizovat? Dokud je na tom ekonomika přijatelně, tak se nic moc neděje. Ale ekonomika se pohybuje v cyklech a slabší období prostě přijde. Co nastane potom je celkem jasné. Co je obecně uzáváno jako „solidní“ dluh, tak to je za vzdělání. Půjčím si na dobrou školu a až budu vydělávat, tak to vrátím. Problém je v tom, že tímto způsobem prostě rostou ceny a třeba v USA se situace dostala do tak šílené situace, že školné je skoro na nesmyslné výši. Student by normálně šel na méně prestižní školu, na kterou „má“. Ale díky půjčce jde i na hodně drahou školu. Aktuálně je u těch studentských půjček velký problém se splácením. Pak se stane, že v USA je už běžné, že studentky si na studia vydělávají jako společnice. Svým způsobem obchod s masem různé barvy.
:potlesk: :potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
27.7.16 19:04
@latunka01 píše:
@Ivan PPZ takže lepší platit nájem a až přijde ta krize a pronajímatel mi zvedne nájem, tak půjdu pod most, protože jsem mu za těch např. 10let nacpala 750litrů a teď z toho nemám nic? :nevim:

Já netvrdím, že jen ten můj názor je správný. Ale snažím se ukázat problém i z druhé strany. Že platíte za 10 let 750 tKč není přece špatně. V aktuálních cenách za 30 let zaplatíte 2,25 mega- to je cena nedrahé nemovitosti (v závislosti na místě). Ale do té nemovitosti jste s nějvětší pravděpodobností nemusela dát žádnou velkou částku- nová okna, dveře .. případně střecha, zateplení (dle nemovitosti). Takže tyhle peníze vám zbyly a těžko by se vám přihodilo, že nezvládnete splácet hypo. Až přijde krize, tak vám nájem zvedne jen někdo „divný“. Až totiž bude krize, tak lidi budou mít problémy se splácením hypo, banky přestanou dávat tak pěkné sazby, tak ani nebude tolik nových hypo. Co to asi udělá s cenou nemovitostí? Nahoru určitě nepůjde. Bude přetlak na trhu a bude se daleko méně prodávat (a kupovat). A když to majitel těžko prodá za OK cenu, tak raději počká a bude pronajímat. Počet nájemních bytů vzroste. Navíc lidi budou mít menší příjmy. Tady opravdu nebude prostor pro zvyšování nájmů…

@latunka01 píše: To že se zadlužim na bydlení neznamená, že si žiju nad poměry, ale že žiju a potřebuju střechu nad hlavou.

A proč vám přijde normální, že při „nedostatečných“ příjmech pořizujete nemovitost? Normální je bydlet v nájmu, pokud nemám peníze na koupi. Všude kolem nás vlastní nemovitost daleko menší % lidí, než v ČR. V EU, USA- všude je to výrazně méně- od 40%-60%. V ČR je cca 80% vlastníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.7.16 19:07
@Ivan PPZ píše:
A proč vám přijde normální, že při „nedostatečných“ příjmech pořizujete nemovitost? Normální je bydlet v nájmu, pokud nemám peníze na koupi. Všude kolem nás vlastní nemovitost daleko menší % lidí, než v ČR. V EU, USA- všude je to výrazně méně- od 40%-60%. V ČR je cca 80% vlastníků.

Ivane, mezi vlastníky, doufám, nepočítáš hypotékáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.7.16 19:10
@Ivan PPZ píše:

POŘÁD NECHÁPU PROČ MÁM PLATIT NÁJEM CIZÍMU DO KAPSY KDYŽ MŮŽU STEJNOU ČÁSTKOU SPLÁCET svoje? pardon za caps..
pokud se dostanu do neschopnosti splácet banka mi nemovitost zabaví = nemám nic, ok, ale jsem na tom stejně, jako když jsem to platila pronajímateli - taky nemám nic.. a ani naději že jednou budu mít své a bude základ třeba pro děti
opravdu nechápu to, co tu prosazuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
27.7.16 19:11

@Ivan PPZ a aký je pomer medzi sumou prenájmu a výplatou? U nás na prenájom padne 13 až polovica výplaty, to už radšej dám na hypo, výde to lacnejšie a je to investícia do svojho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.7.16 19:14
@jdukolem píše:
POŘÁD NECHÁPU PROČ MÁM PLATIT NÁJEM CIZÍMU DO KAPSY KDYŽ MŮŽU STEJNOU ČÁSTKOU SPLÁCET svoje? pardon za caps..
pokud se dostanu do neschopnosti splácet banka mi nemovitost zabaví = nemám nic, ok, ale jsem na tom stejně, jako když jsem to platila pronajímateli - taky nemám nic.. a ani naději že jednou budu mít své a bude základ třeba pro děti

to je jedna stránka věci, jen jeden argument. Druhý pohled ale je, zda splátkami nejedu nadoraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
27.7.16 19:15
@jdukolem píše:

Přesně tak, taky to nechápu. Takže budu celý život žít po podnájmech, protože si z učitelského platu rozhodně na nemovitost neušetřím. Nebo budu stejně dlouho platit hypotéku a budu mít vlastní dům, který po sobě třeba dětem zanechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.7.16 19:18
@Burj Chalifa píše:
to je jedna stránka věci, jen jeden argument. Druhý pohled ale je, zda splátkami nejedu nadoraz.

jo to jo ale to můžu i s nájmem… pokud nebudu skromná.. prostě bych viděla že pořád se mi vyplatí splátka v rozsahu nájmu na jaký mám.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.7.16 19:20
@hanka.br. píše:
Přesně tak, taky to nechápu. Takže budu celý život žít po podnájmech, protože si z učitelského platu rozhodně na nemovitost neušetřím. Nebo budu stejně dlouho platit hypotéku a budu mít vlastní dům, který po sobě třeba dětem zanechám.

třeba nám to bude vysvětleno :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.7.16 19:23
@jdukolem píše:
jo to jo ale to můžu i s nájmem… pokud nebudu skromná.. prostě bych viděla že pořád se mi vyplatí splátka v rozsahu nájmu na jaký mám.. :think:

to souhlasím, ano. Ale chce to mít nejen na splátku, ale mít i peníze pro sichr, kdyby se něco potentovalo. V nájmu můžeš jít do levnějšího, menšího, hypotéka takto pružná není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat