Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
kvetinko: noooo, mi by zas až tak nechyběl
já mam ty dva večery klídek, jen pro sebe aspoň, popravdě spíš manža nechce abysme byli v čr s dětma už ted, ale až by šla malá do školy a to nechci zase já, tak furt přemýšlím
Caty píše:
Renco: My šli původně na rok, max 2 do Vídně, jak říkal manžel a už jsme pryč 5 let
Tak záleží, jestli jste šťastní. Vím, zvykneš si na cokoliv. Ale my jsme v rodině hodně vázaní na sebe a nevidět je dlouho by mi asi hodně chybělo
RencaVlkova: Právě že mi chybí, tak hodně jezdíme Ikdyž manžel mi furt řiká, že už nemůžu být vázaná a závislá, ale jsem
no
jestli je manžel stejně od rána do večera v práci, tak to bych se radsi přestěhovala blíž k ostani rodine, babičky, tety…Sice je pěkne večer vedle sebe usínat a ráno se probouzet, alejestli máš být potom celou dobu sama v cizím prostředí, tak je to na nic. Aspon pokud můžu soudit podle sebe, jak už jsem psala manžel je taky často pryč, ale já mám zby tek rodiny a kamarádů u sebe a můžo k nim kdykoli se mi zachce. A manžel aspon spěchá domů a nikde se netoulá ![]()
Já bych dala přednost Slovensku a rodině pohromadě, klasickému modelu, věřím tomu, že i když manžel by byl přes celý den pryč a vídal by se s dětma jen večer, tak že to jim prospěje víc, než když ho půl týdne vůbec neuvidí. Jako přece se i tam dají najít slušné školy, školky, není to tam žádná divočina přece
Jestli tebe neláká nějaká práce, kterou nemůžeš v SR vykonávat, tak u mě má přednsot nejbližší rodina - manžel, před rodinou širší (tetičky, babičky apod).
Jé mně bylo hned jasný kdo je zakladatelka.
Jak píšeš že manžel jezdí dělat do „Blavy“ a po D1.. jasný důkaz Tebe. ![]()
Jak dopadlo teda to rozmýšlení ohledně domu?
Sama pocházím ze Slovenska, ale bydlet bych tam nešla. ![]()
Spíš bych se situovala někam k babičkám, ty jsou k nezaplacení… ![]()
Caty píše:Eemii píše:Jak to???
A tak jsem si dobre myslela,ze jsi to ty
No kdyz tu pred par dny zakladas diskuzi o koupi domu,popisujes situlaci u vas(manzel praci v Blave,atd..),neni tezke si to odvodit ![]()
Je aha no, já se omlouvám za ty diskuse, ale opravdu prostě nevím a jsem z toho nesvá, kde koupit.A co se týká babiček, jedna se stěhuje na Vysičinu a druhá pracuje, o víkendu chodí cvičit a to už tu bývá manžel.
sla bych tam,kde ma manzel praci,zit rozdelene bych nechtela
El-Brno píše:
Já bych dala přednost Slovensku a rodině pohromadě, klasickému modelu, věřím tomu, že i když manžel by byl přes celý den pryč a vídal by se s dětma jen večer, tak že to jim prospěje víc, než když ho půl týdne vůbec neuvidí. Jako přece se i tam dají najít slušné školy, školky, není to tam žádná divočina přeceJestli tebe neláká nějaká práce, kterou nemůžeš v SR vykonávat, tak u mě má přednsot nejbližší rodina - manžel, před rodinou širší (tetičky, babičky apod).
Suhlasim, u nas bola opacna situacia z SK do CR, v CR manzel praca na SK cela rodina, priatelia, kamarati. Ale vztah na dialku sme mali cca 3 roky a vedeli sme ze to musime vyriesit.
Kamaratov najdes, skoly a skolky su na dobrej urovni a dovolim si tvrdit ze uroven skolstva je v SK lepsia ako v CR ( porovnavat mozem, dcera chodila do skoly ako v SR tak aj v CR ) a v BA je to naozaj na dobrej urovni ( a to nie som Blavacka a uprime Blava sa mi nepaci
). ![]()
Holky, moc děkuji za rady Probrali jsme to horem dolem, zleva doprava a volíme rodinu pohromadě. Přednost mají děti a věřím, že by jim táta chyběl a hlavně bych si neodpustila,kdyby manžel dojížděl každý týden a něco se mu stalo. Neuměla bych s tím pak žít.No, doufám, že toto rozhodnutí je konečná.
A este, ja som naozaj viazana na celu moju rodinu,priatelov, kolegov a snazime sa jazdit co najcastejsie do SK, nehovorim ze nemam niekedy chut sa vratit. Tu sme uz cca 5 rokov, chodim do prace, deti do skoly, skolky, mam tu plno kamaratok a priatelov, mozem sa kedykolvek na nich obratit a pomozu mi. Ale asi navzdy budem rozpoltená, ja budem vlastne takou cechoslovackou
![]()
Caty píše:
Holky, moc děkuji za rady Probrali jsme to horem dolem, zleva doprava a volíme rodinu pohromadě. Přednost mají děti a věřím, že by jim táta chyběl a hlavně bych si neodpustila,kdyby manžel dojížděl každý týden a něco se mu stalo. Neuměla bych s tím pak žít.No, doufám, že toto rozhodnutí je konečná.
Caty, myslím, že sis vybrala dobře (teda, jestli stojíš o radu
). Kdybys přemýšlela nad nějakou zemí, kde je úroveň úplně někde jinde než v ČR, tak bych to chápala, ale SR si je myslím hodně podobné ČR a dobré školy (nemocnice), stejně jako špatné, najdeš v obou republikách. Možná je pravda, že v SR jich bude míň dobrých, ale v Blavě bych se nebála malého výběru
Kdyby tam byly jen špatné školy, tak bych nechápala, proč kolikrát Slovák v příjimačkách na výšku předběhne Čecha ![]()
El-snad ano, snad nebudu a nebudeme litovat, ale děti potřebují oba rodiče, když ta možnost je. Nemocnice se tak nebojím, od manži máme soukromou kliniku a pojištění necháme stejně v čr, ale školku a školu vybereme tam, snad dobrou . Jde asi i o zvyk no, ikdyž musím říct, že mi přijdou slováci více srdečnější a hovornější než češi.
janula: no ,my jezdíme právě hodně do čr, ted jsme tady už od začátku prosince ![]()
Tak i prave proto bych se stehovala zpatky do Cech a bliz k rodine. kdyz tatinek chodi domu z prace v 8, to si asi deti moc neuzije, kdyby chodil z prace ve 4, tak bych chapala, ze by jste chteli byt hodne spolu, ale takhle mam pocit, ze by manza nejvic chybel asi tobe. Ale zas na druhou stranu bys mela blizko rodinu, ktera pomuze a byla bys spokojena, co vubec neni nedulezite