Kde žít - ČR nebo SR?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ema N.
6.2.12 09:38
Caty píše:
Anonymní: Proč myslíš, že zítěž? Malí budou dva roky a mluví dobře, na Slovensku prakticky s nikým do styku nepřijde, zatím jen s dětma v dětským koutku a případně později ve školce. Manžel na ní mluví ještě německy tedy.
Já se hlavně bojím toho dojíždění manžela Co když se mu něco stane?Jednu babičku máme v Praze a druhá se stěhuje na Vysočinu. Samotnou mě to táhne do Prahy a na Slovensku se mi moc nelíbí, ale taky tam skoro nikoho neznám a prostě nevím.

Ja jsem na Slovensku zila, dokonce v Bratislave. Hodne zalezi na tom, kde byste meli bydlet…

My bydleli v ulici Krizna a Blumentalska (jsou vedle sebe). Je to skoro centrum, ale ne uplne. Moc pekne prostredi, blizko do parku, do centra a na dopravnim uzlu (tramvaj a bus vsude a vlakove a autobusove nadrazi blizko). Prostredi fakt super… :)

Co se tyka zdravotnictvi a skolstvi, tak to neni takovy problem.

Navic na rohu Blumentalske a Krizne ted muj ex pronajima dvojizbovy byt, predelany komplet, fakt pekny… ;) Nechci lobovat, ale za slusnou cenu (jestli manzel vydelava dost, coz si myslim, ze ano, podle toho, co pises) - tedy otec meho ex. Jestli chces, tak Ti mohu poslat kontakt… Byt ma balkonek z kuchyne a lodzii z loznice. Fakt moc pekny byt.

A za sebe musim rict, ze me se tam fakt hodne libilo… Do Cech kousek, ale ne na denni dojizdeni a ceny tam taky nejsou tak hrozne… navic kousek do Rakouska, kde se da nakoupit jeste lacineji…

Takze za me, ja bych rozhodne sla… ;)

• Citovat
  • Upravit
50124
6.2.12 09:50

Taky bych nešla na Slovensko, v ČR je lepší živ.úroveň. Švagrová taky tahle šla s manželem do Bratislavy a mají 2 děti. On má rodinu tam a ona všechny tady, jezdí jsem tak 2× do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
6.2.12 12:26

Emo, už jsem odepsala SZ
Mufice: Tak my na Slovensku jsme už přes dva roky a jezdíme hodně často sem, tak dvakrát do měsíce. Někdy míň někdy víc, ale jezdíme často.

• Citovat
  • Upravit
5403
14.4.12 15:54

Ahoj, uz asi trosku pozdeji, ale taky bych htela prispet, myslim si ze na dojizdeni 320 km vube nic neni. A byt 4 dny spolu je doela hezke, kdyz se podivas kolem kolik rodin je denne spolu, musis vzdy meni cas- penize, penize-cas, pokud ma dobrou praci ted, nemusi ji mit za par let. Ja mam ted take zivotni rozhodnuti, ale neni to jednoduhe a vice komplikovane. hteli byhom se usadit ale kam? Ja odesla z CR kdyz mi bylo 23 asi. 5 roku v UK tam jsem se rada vracela docela ale zadny pouta tam uz nemam, poznala jsem tam pritele-Slovak, ktery zije 10 roku v Nemecku, jsme pracovne oba ve Finsku, ale zustavat tu nechceme, i kdyz severske staty momentalne fici, tak kam? Slovensko mi prijde pozadu nez jsme my, CR? bylo by to nefer k nemu, mozna nekam na pul esty, rozhodne ne k jejich ani k nasim, Nemecko? moc me nelaka, spis pohranici, ale nekam kde je hezky a cestovne dostupne. Radsi bych s pritelem byla 4 dny doma at si pak jede na necely tyden do prae nez chodit z prace v 7 vecer, prespat a zas byt do veera sama. Vubec bych nepremyslela a zustala v cr. byt na tvem miste.. Nasli jste nejake reseni, taky nevim kudy kam a chteli bychom uz na stalo se usidlit a postavit.. Pa Olga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí