Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V čr je lepší životní úroveň, mám pocit, že na Slovensku jsou víc v háji než my, já bych byla v čr, práce nemusí být na furt. Třeba si časem najde něco blíž ![]()
Ahoj, nemůžu posoudit, zda se přestěhovat, či nikoli. Jen bych zvážila případné stěhování s ohledem na jazyk a nástup do školy. Stěhovat se do ČR až před 1.třídou mi nepřijde moc dobré. Neříkám, že to díte nezvládne, ale je to zbytečná zátěž, i když se třeba doma mluví česky.
No, u nás takovou práci nebo podobnou nenajde Dělá ve finančním resortu ve firmě, která půjčuje peníze a tady takové firmy nejsou, bohužel. Pak jsou ještě ve Vídni a v Mnichově nejblíž. Ale z Vídně jsme odešli a do Mnichova ani omylem. No, úroveň na Slovensku mě právě trochu trápí. Nemocnice většinou děs běs, školky a školy asi taky nic moc, ale to bysme řešili případně soukromou, ale prostě opravdu nevím. Stále mi to leží v hlavě, je to dosti zásadní rozhodnut a krok a kupovat něco s tím, že to pak prodám, to taky nemusí vyjít.A zůstali byste tady ikdyby manžel musel dojířdět? Cca v neděli večer 320km tam a ve středu večer zase zpátky?
A co se přestěhovat, jen někam poblíž hranic, to je potom do Blavy jen kousek cesty a mohl by být častěji doma.
Anonymní: Proč myslíš, že zítěž? Malí budou dva roky a mluví dobře, na Slovensku prakticky s nikým do styku nepřijde, zatím jen s dětma v dětským koutku a případně později ve školce. Manžel na ní mluví ještě německy tedy.
Já se hlavně bojím toho dojíždění manžela Co když se mu něco stane?Jednu babičku máme v Praze a druhá se stěhuje na Vysočinu. Samotnou mě to táhne do Prahy a na Slovensku se mi moc nelíbí, ale taky tam skoro nikoho neznám a prostě nevím.
Pocitam-li dobre,manzel bude pryc cele tri dny v tydnu,to mi neprijde zas tak moc,abych kvuli tomu opoustela zemi.Neopoustela bych ji ani v pripade,ze by se vracel jen na vikendy.Jsou chlapi,kteri jsou pryc treba 14 dnu,prijedou na chvili a zas jedou,kamionaci a tak..ale chapu,ze tohle ma kazdy jinak.
Naopak,pokud ty ctyri dny,kdy je tady pracovat nemusi,prijde mi to mnohem,mnohem lepsi,nez chlapi,ketri se vraci denne z prace v sedm hodin.
Ha, tak už jsem se odtajnila.Vevci, no já právě nevím. Poblíž hranic manžel zavrhl hned. To připadá jen Brno a tam nikdo z rodiny taky neni.
Eemi, pracovat musí, ale má to vlnější, má flexibilní práci, jinak do práce chodí okolo deváté a vrací se okolo půl osmé, osmé.
A proč to manžel zavrhl? Jako chapala bych kvuli rodině, že když on bude pryč, tak at máš aspon nekoho. Záleží kde bydlíte a kde máte tu rodinu, no.
A ty tři dny v tydnu není zas tak moc, jestli potom už pracovat nemusi.
Můj manžel taky často jezdí pryč, někdy na dva dny někdy pět, jak kdy, a když nikam nejede, tak pracuje z domu.
Ahoj holky, omlouvám se za anonym. Stojíme s manželem před rozhodnutím zásadním. Manžel má práci na Slovensku, rodinu,babičky dětí máme v ČR.Chceme si přoídit už vlastní bydlení, ale váháme kde. Pokud by to bylo v ČR, tak bych tady až by šla dcerka do školy byla s dětmi a manžel dojížděl z Blavy, ale pořád si říkám, že by každý týden jezdil po D1, někdy unavený a aby nenaboural, také nebudeme jako rodina stále spolu, ale jen 4 dny v týdnu Vím, že se to dá zvládnout, ale nevím jak by to braly děti. Dcerka je na manžela hodně zvyklá, když tu není, tak ho hledá Byli jsme rozhodnutí se jednou vrátit do ČR až půjde malá do školy, ale já prostě váhám a nevím. Zatím máme jen pronajmutý baráček a jsou to vyhozené peníze, proto bysme rádi do vlastního, ale já prostě nevím kde. Jak byste se rozhodli? Aby vaše děti byli češi a chodili do škol u nás nebo nýt celá rodina na Slovensku? Děkuji moc radu. Hrozně mě to trápí a vrtá hlavou.