Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše: Ženský prosím vás to že se nehlásí k dítěti, neplatí alimenty a není v rodném listě jsem napsala jen předem abych se vyhla některým otázkám, to vubec neřešte prosím. MĚ ZÁJÍMAL TEN PRAVNÍKDěkuji za rady a nějak se to teda pokusím vyřešit
A na co toho právníka potřebuješ? Soudně se určí zda je otec, když vyjde že ano, tak to zaplatí on. Zbytek ohledně alimentů atd by sis musela zaplatit sama, pokud na to potřebuješ právníka. To ti platit nikdo nebude. Máš nárok na proplacení poloviny výbyvičky pro dítě, alimenty jak na sebe, tak na dítě do jeho dvou let.
Navíc toho právníka si budeš muset pořídita zaplatit ty sama na to budeš muset ty peníze už mít předem a je otázka zda když bude právník šikovný by ti musel proplatit i jeho.. stát se to může ale standartem to není. Navíc než to pak zaplatí uplyne další doba. A ten právník to bude chtít zaplatit předem. Další věšc je že to není žádný automatismus taky se ti soudce může vysmát, záleží na celém líčení.
@Anonymní píše:
Dobrý den ženy, potřebuji poradit ohledně soudu a právníka. Chtěla bych podat na svého ex partnera žalobu skrze to že se nehlásí k vlastní dceři a neplatí alimenty.Jen dodám že zatím není v rodném listě zapsaný. Jsem tedy samoživitelka a žiju pouze z mateřské a zajímalo by mne zda právníka mi bude muset platit můj ex partner nebo já sama? Vím že soudní stání platí vždy ex partner samoživitelky. Děkuji za rady a omlouvám se že jsem to napsala jako tatar ale neumím se moc dobře vyjadřovat přes psaný projev.
Nejprve musis vyresit otcovstvi.
@Anonymní píše: Ženský prosím vás to že se nehlásí k dítěti, neplatí alimenty a není v rodném listě jsem napsala jen předem abych se vyhla některým otázkám, to vubec neřešte prosím. MĚ ZÁJÍMAL TEN PRAVNÍKDěkuji za rady a nějak se to teda pokusím vyřešit
hned první odpověď pod tvým dotazem a dalších x, ti to o tom právníkovi píše. ty to nečteš?
On mi vyhrožoval jestli ho udám tak mě bude vláčet po soudech a bude chtít dítě do vlastní péče. Proto se ptám na toho právníka.
@Keyllah Čtu ale chtěla jsem tím říci aby zbytečně neplýtvali písmenky a nepsali ohledně těch alimentů.
Hlavně nechci aby mě tu někdo urážel, protáčel očima jako že jsem úplně hloupá atd. Já jsem se pouze slušně zeptala a čekám normální a slušné odpovědi a rady které jsou dobrovolné.
@Anonymní píše:
On mi vyhrožoval jestli ho udám tak mě bude vláčet po soudech a bude chtít dítě do vlastní péče.Proto se ptám na toho právníka.
Tak to samozřejmě může
navíc, pokud ty chceš řešit otcovství, výživné a styk, tak na tom soudě chvilku pobudete. Budete se po soudech vláčet vzájemně ![]()
A když z něho máš strach, tak proč ho tam chceš nechat zapsat? on o to evidentně nestojí ![]()
Byly alimenty už předtím vyměřeny? Pokud ano a máte od toho dokument, můžete podat takzvaný elektronický platební rozkaz - EPR. Je to online, stačí vyplnit PDF a odeslat, přiložit důkazní materiál a je to.
Platíte pouze soudní poplatek cca 700 Kč, ale určitě se procentuálně z nárokované částky.
@Anonymní píše:
@Keyllah Čtu ale chtěla jsem tím říci aby zbytečně neplýtvali písmenky a nepsali ohledně těch alimentů.Hlavně nechci aby mě tu někdo urážel, protáčel očima jako že jsem úplně hloupá atd. Já jsem se pouze slušně zeptala a čekám normální a slušné odpovědi a rady které jsou dobrovolné.
Nikdo tě tu neuráží, jen ti decentně naznačují, že to cos napsala je pitomost. A myslím, že lepší, když ti to řekne někdo tady, než soudce.
@neznamnick píše:
Byly alimenty už předtím vyměřeny? Pokud ano a máte od toho dokument, můžete podat takzvaný elektronický platební rozkaz - EPR. Je to online, stačí vyplnit PDF a odeslat, přiložit důkazní materiál a je to.Platíte pouze soudní poplatek cca 700 Kč, ale určitě se procentuálně z nárokované částky.
No, jelikož nemá ani otce v RL, tak dost dobře nemohli být vyměřeny ani alimenty.
@Keyllah píše:Že by proto aby platil výživné na své dítě? Jasně že o to nestojí, jde o
Tak to samozřejmě můženavíc, pokud ty chceš řešit otcovství, výživné a styk, tak na tom soudě chvilku pobudete. Budete se po soudech vláčet vzájemně
A když z něho máš strach, takproč ho tam chceš nechat zapsat? on o to evidentně nestojí
@Anonymní píše:
On mi vyhrožoval jestli ho udám tak mě bude vláčet po soudech a bude chtít dítě do vlastní péče. Proto se ptám na toho právníka.
To muze. Jestli si myslis, ze to dopadne jen tak, ze on bude davat penize a ty budes stejne dale s ditetem beze zmeny, tak se pletes. Takze bacha na to.
@Anonymní píše:
Jasně, teď se o něj nezajímá, o zapsání do RL asi neměl zájem, nic na dítě nemá a bude ho chtít do péče. Na to mu každý soudce skočí ![]()
Dobře si to ale všechno promysli, tím že bude uznán otcem a vznikne mu povinnost platit, tak bude mít na dítě i právo. Takže ti může pěkných pár let znepříjemnovat život. Tohle je těžký no, dítě má právo na otce, i na peníze od něj, ale víš jak.
@Anonymní píše:
Takovych uz bylo, co vyhrozovali, a prd. Toho bych se bala nejmene.
Pokud ale chces resit vyzivne, psk nejprve musis vyresit otvovstvi. A s tim souvisi i pravidelny styk otce s ditetem. Jsi na to pripravena?
Pokud spor vyhraješ je možné navrhnout i proplacení tvých výloh což je i právník ale to není jisté záleží na rozhodnutí soudu a jak se spor vyvine rozhodně bych s tím nepočítala.