Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@NicknackEK Vyhrožoval mi i mafii a mám z něj strach proto musím postupovat opatrně.. Jinak když jsem se s ním seznámila tak mi všichni říkali jak je to hodný chlap a neublíží mi.Holt jsem byla naivní myslela jsem že je opravdu hodný chlap protože byl fakt milej ale potom co jsem otěhotněla se vše změnilo… Stává se a už jsem tak ponaučená že chlapa už nechci jinýho.
a takového člověka chceš přivést do života svého dítěte?
a to by jsi neměla strach, mu dítko na víkend nebo týden nabalit?
Fakt bych to zvážila, výživné je cca 10% přiznaného čistého příjmu, takže to může být kolik 2tis.? za to bych nepřivedla do života svého jediného dítěte mafiána, to by mi za to opravdu nestálo…
Soudě dle tvých příspěvků se v právních otázkách vůbec neorientuješ, takže právníka vřele doporučuji.
@Anonymní píše:
Víte co kdyby tohle měla udělat každá žena vzdát se peněz které náleží jejímu dítěti tak jak by to tady za chvilku vypadalo? Ženský udřený aby uživily dítě a sebe a chlapi by si dělali děti o sto šest… Měla jsem to udělat už dávno ale měla jsem a mám strach, ono to není jednoduchý a já nechci přijít o dítě tím že náhodou bude vydělávat víc peněz a soud ho připíchne jemu.Proto jsem chtěla info ohledně právníka aby mi nevzal dítě. Samozřejmě se o dítě vzorně starám a nic mu nechybí ale i tak mám strach. Ted jsem si zase přečetla na internetu že už ho k soudu dát nemůžu protože dítěti je víc jak 6.měsíců a to určení otcovství má nějakou lhůtu. Jsem z toho jelen. Zajdu si teda někam do tý poradny a poradím se.
Příspěvek upraven 30.11.20 v 17:27
Nikdo po Vás nechce abyste se vzdavala peněz ale nemůžete chtít jen peníze a mít za to ze dítě je VAŠE a on do ničeho nemá co mluvit..ale už asi chápu z věty “aby mi ho nesebrali když vydělává víc peněz”…apod. Chápete ze dítě není věc která se dá “sebrat”??? Proste pokud to bude v zájmu dítěte tak 50%pece pokud by chtěl..když chcete ať se podílí penězi, muže se z 50% on chtít podílet péči.. teď je mi z vás fakt smutno. Mafie vám tedy teď nevadí? Nebo jak to myslíte? Predtim vadila teď už ne?
@Keyllah No já furt doufám že jen vyhrožuje aby mě zastrašil ale nevím no, mám v hlavě z toho takový chaos…
@NicknackEK píše:
Nikdo po Vás nechce abyste se vzdavala peněz ale nemůžete chtít jen peníze a mít za to ze dítě je VAŠE a on do ničeho nemá co mluvit..ale už asi chápu z věty “aby mi ho nesebrali když vydělává víc peněz”…apod. Chápete ze dítě není věc která se dá “sebrat”??? Proste pokud to bude v zájmu dítěte tak 50%pece pokud by chtěl..když chcete ať se podílí penězi, muže se z 50% on chtít podílet péči.. teď je mi z vás fakt smutno. Mafie vám tedy teď nevadí? Nebo jak to myslíte? Predtim vadila teď už ne?
Co to je za řeči? ![]()
@NicknackEKProsím vás přestante tu ze mě dělat hyenu. Nechci o svoje dítě příjit a vím jak to v dnešní době chodí že peníze vládnou. Bojím se že když u soudu on řekne že vydělává víc tak pro ně to bude tak že u něj se bude mít lépe a tak ho dají jemu. O mafii se mi začal zminovat až potom co si našel novou ženskou ale doufám v to že jen vyhrožuje. On má hodně slušný rodiče a pohybuje se mezi slušnými lidmi tak doufám že jen hrozí ale není to jednoduchý. Asi tuhle diskuzi smažu protože v každe diskuzi se začne řešit uplně něco jineho a vždycky je na vině zakladatelka ![]()
@Anonymní píše:
@Keyllah No já furt doufám že jen vyhrožuje aby mě zastrašil ale nevím no, mám v hlavě z toho takový chaos…
tomu rozumím, ale jde o to, že jak bude jednou v RL zapsán, už ho odtud jen tak nevymažeš. A pak tím získá práva -) může ti dítko vyzvednout ze školy, bude ho mívat přes víkendy, přes prázdniny, Vánoce atd. Pokud z něho máš takový strach, opravdu si myslíš, že by ti neškodil natruc přes dítko? To můžeš posoudit jen ty…a kvůli výživnému, které ti stejně nemusí platit a může dělat problémy? ![]()
Chtěla jsem jen vědět o tom právníkovi nic víc a ted lituji že jsem se otevřela víc.. Omlouvám se že jsem otravovala a chtěla poradit.. Těm co mi slušně poradili děkuji
Tím bych to uzavřela…Ještě jednou moc děkuji za rady a Hezký zbytek večera. ![]()
@Anonymní píše: @NicknackEKProsím vás přestante tu ze mě dělat hyenu. Nechci o svoje dítě příjit a vím jak to v dnešní době chodí že peníze vládnou. Bojím se že když u soudu on řekne že vydělává víc tak pro ně to bude tak že u něj se bude mít lépe a tak ho dají jemu. O mafii se mi začal zminovat až potom co si našel novou ženskou ale doufám v to že jen vyhrožuje. On má hodně slušný rodiče a pohybuje se mezi slušnými lidmi tak doufám že jen hrozí ale není to jednoduchý. Asi tuhle diskuzi smažu protože v každe diskuzi se začne řešit uplně něco jineho a vždycky je na vině zakladatelka
Klid, ona asi nečetla, kde píšeš že se na tebe vykašlal už když si byla těhotná kvůli jiné. Nechtěl ti ani nic přispět a do RL se zapsat nechce. Pokud bys to hlala soudně, tak mu je jasný že by se tomu nevyhnul a musel by platit. Proto ti vyhrožuje. Pokud nebereš drogy, nejsi alkoholik a o dítě se normálně staráš, tak ti ho nevezme, není důvod. Zajdi na OSPOD tam ti poraděj co a jak.
@Keyllah Proto jsem ho ještě neudala pořád mi to šrotuje hlavou ale uvidím co mi řeknou v poradně a právník ![]()
@Anonymní píše:
Nech si udělat test otcovství, bez toho se nehneš z místa, nemůžeš se chtít soudit o alimenty s někým kdo není v RL. Pak na něj můžeš podat žalobu, o výživné na tebe, výživné na dítě, peníze na vybavičku atd. Pokud bude určený jako otec, výživné skoro jistě vysoudíš, ale riskuješ tím, že se bude chtít s dítětem vidět a může vám kdykoli zasáhnout do života (co takhle ob víkend určené návštěvy, kde bude i ta jeho nová krasavice, líbilo by se ti to?) A vzhledem k tomu, že je to otec, i když „otec“ se tohle reálně může stát.
Zkus zajít na socialku a zeptej se tam, mívají právní poradnu zdarma, mohli by ti pomoci.A určitě bych se k takovému póvlu nevracela
Přeji ti, ať na něm vysoudíš co nejvíc a do poslední koruny
Proč by si měla dělat test otcovství, pokud ví, že s nikým jiným nespala, k čemu j ito bude?
@Anonymní píše:
Víte co kdyby tohle měla udělat každá žena vzdát se peněz které náleží jejímu dítěti tak jak by to tady za chvilku vypadalo? Ženský udřený aby uživily dítě a sebe a chlapi by si dělali děti o sto šest… Měla jsem to udělat už dávno ale měla jsem a mám strach, ono to není jednoduchý a já nechci přijít o dítě tím že náhodou bude vydělávat víc peněz a soud ho připíchne jemu.Proto jsem chtěla info ohledně právníka aby mi nevzal dítě. Samozřejmě se o dítě vzorně starám a nic mu nechybí ale i tak mám strach. Ted jsem si zase přečetla na internetu že už ho k soudu dát nemůžu protože dítěti je víc jak 6.měsíců a to určení otcovství má nějakou lhůtu. Jsem z toho jelen. Zajdu si teda někam do tý poradny a poradím se.
Příspěvek upraven 30.11.20 v 17:27
Ono si stačí dělat dítě s někým, kdo se do toho RL nechá zapsat dobrovolně a o dítě se stará… případně s manželem, toho tam zapíšou automaticky.
A pokud vím, tak chlap si sám udělat dítě nemůže ![]()
@Anonymní píše: @NicknackEKProsím vás přestante tu ze mě dělat hyenu. Nechci o svoje dítě příjit a vím jak to v dnešní době chodí že peníze vládnou. Bojím se že když u soudu on řekne že vydělává víc tak pro ně to bude tak že u něj se bude mít lépe a tak ho dají jemu. O mafii se mi začal zminovat až potom co si našel novou ženskou ale doufám v to že jen vyhrožuje. On má hodně slušný rodiče a pohybuje se mezi slušnými lidmi tak doufám že jen hrozí ale není to jednoduchý. Asi tuhle diskuzi smažu protože v každe diskuzi se začne řešit uplně něco jineho a vždycky je na vině zakladatelka
A jeho rodice se o sve vnouce zajimaji?
@NicknackEK Vyhrožoval mi i mafii a mám z něj strach proto musím postupovat opatrně.. Jinak když jsem se s ním seznámila tak mi všichni říkali jak je to hodný chlap a neublíží mi.
Holt jsem byla naivní myslela jsem že je opravdu hodný chlap protože byl fakt milej ale potom co jsem otěhotněla se vše změnilo… Stává se a už jsem tak ponaučená že chlapa už nechci jinýho.