Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@arada píše: Že by proto aby platil výživné na své dítě? Jasně že o to nestojí, jde o
jeho peníze.
tak pokud má ona strach, že by ji tahal po soudech a chtěl dítě do péče, tak já bych do toho kvůli stanovení výživného nešla
píše, že má z něho obavy. Jak bude zapsán jako otec, může jí i dítku dělat ze msty peklo. To by mi za ty alimenty nestálo ![]()
@Keyllah Přesně tak, taky jsem jí to psala. Jak se jednou určí otcovství, tak bude mít na dítě právo a může jí i dítěti pěkně znepříjemnit život. A nejvíc to odnese to dítě.
@Keyllah @arinecka, to může udělat kdykoliv během života dítěte a je jedno jestli na něj platí nebo ne.. Chlapi v 99% jen vyhrožujou.
@arada píše:
@Keyllah @arinecka, to může udělat kdykoliv během života dítěte a je jedno jestli na něj platí nebo ne.. Chlapi v 99% jen vyhrožujou.
No, pokud není v RL, tak si jako cizí člověk může trhnout nožičkou…
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud není v RL, tak si jako cizí člověk může trhnout nožičkou…
Může si kdykoliv zažádat o zapsání.
@arada píše:
Může si kdykoliv zažádat o zapsání.
To sice může, ale kolik z nich to reálně udělá? To máš vážně pocit, že ten vyhrožující chlap půjde sám od sebe na soud podávat žalobu
s rizikem, že akorát bude platit alimenty.
Oproti tomu, pokud bude donucen ty alimenty platit, tak se sakra zvyšuje šance, že bude prudit.
Předpokládá tu vůbec některá ze otec se třeba chce podílet na výchově o dítě?? Jen tu čtu jak “alimenty” apod..ze přece se sám nebude hlásit apod… je mi z toho docela smutno když to čtu aniž byste věděly co a jak -jen zakladatelko -pokud chcete pouze peníze, tak se na to vys… protože peníze byste na dítě chtěla ale to je tak vše - má na vaše společně dítě právo stejne jako vy a neřeším z jakého důvodu není v RL a jak to je mezi vámi. Pokud tohle nechcete, tak ale nechtějte ani peníze. A jen mimochodem -přestože oba víte ze je to vaše dítě a udělali jste to třeba kvůli porodnemu a příspěvkům, v te době spolu žili a hospodařili akorát to bylo kvůli tomu abyste dosáhli na tyto příspěvky (takových případu je tu mnoho) a teď jste se rozešli z jakéhokoliv důvodu a vy na nej nemáte paky -pak taky počítejte s tím ze to můžou chtít zpět a jeďte vás za to popotahovat a plne s tím souhlasím.
Já jsem s ním chtěla být a dokonce ted kdyby přišel tak bych mu odpustila. Chtěla bych moc aby s námi byl ale on nechce a v půlce těhotenství mě opustil kvůli jiné ženě a řekl že nás nechce a s dítětem se nechce vídat a at se starám… Žádala jsem ho o tisíc korun měsíčně a on mi napsal kde beru tu drzost po něm ještě něco chtít a začal mi psát jaká jsem podvodnice a že jsem si s ním udělala dítě jen kvůli penězúm. Jen podotýkám že měl plat cca dvacet tisíc a majetek neměl abych ho měla kvuli penězům. Ted teda už podniká takže nevím jak na tom finančně je protože mě ignoruje… Po porodu jsem mu posílala fotky dítěte a prosila ho aby se vrátil ale on si to jen přečetl a nic. Ani nevíte jak mi je z toho zle, každý den kvuli tomu brečím protože nechci aby to šlo přes soudy a skončilo to špatně ale bohužel z 8 tisíc měsíčně se žít nedá a nemám hlídání pro 7 měsíční miminko abych šla na brigádu. Moc všem děkuji za rady ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem s ním chtěla být a dokonce ted kdyby přišel tak bych mu odpustila. Chtěla bych moc aby s námi byl ale on nechce a v půlce těhotenství mě opustil kvůli jiné ženě a řekl že nás nechce a s dítětem se nechce vídat a at se starám… Žádala jsem ho o tisíc korun měsíčně a on mi napsal kde beru tu drzost po něm ještě něco chtít a začal mi psát jaká jsem podvodnice a že jsem si s ním udělala dítě jen kvůli penězúm. Jen podotýkám že měl plat cca dvacet tisíc a majetek neměl abych ho měla kvuli penězům. Ted teda už podniká takže nevím jak na tom finančně je protože mě ignoruje… Po porodu jsem mu posílala fotky dítěte a prosila ho aby se vrátil ale on si to jen přečetl a nic. Ani nevíte jak mi je z toho zle, každý den kvuli tomu brečím protože nechci aby to šlo přes soudy a skončilo to špatně ale bohužel z 8 tisíc měsíčně se žít nedá a nemám hlídání pro 7 měsíční miminko abych šla na brigádu. Moc všem děkuji za rady
Nedolizej. Tenhle „chlap“ za to vážně nestojí. Prodej na soud žalobu o určení otcovství a poté zazadej, aby soud určil alimenty. Určitě jsou nějaké občanské poradny, kde ti poradí a myslím, že na tohle by nemusel být potřeba ani právník.
Vis co, nez utracet za pravnika, zajdi na OSPOD, tam dostanes relevantni informace, co ve sve situaci muzes delat.
Ale nikdo, ani soud, se nebude zabyvat „udajnym“ otcem. Potrebujes otce, ktery je zapsan v RL. Teprve pak se muzes domahat vyzivneho az 3 roky zpetne.
Resit jsi to mohla uz pred porodem. Na co stale cekas? ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem s ním chtěla být a dokonce ted kdyby přišel tak bych mu odpustila. Chtěla bych moc aby s námi byl ale on nechce a v půlce těhotenství mě opustil kvůli jiné ženě a řekl že nás nechce a s dítětem se nechce vídat a at se starám… Žádala jsem ho o tisíc korun měsíčně a on mi napsal kde beru tu drzost po něm ještě něco chtít a začal mi psát jaká jsem podvodnice a že jsem si s ním udělala dítě jen kvůli penězúm. Jen podotýkám že měl plat cca dvacet tisíc a majetek neměl abych ho měla kvuli penězům. Ted teda už podniká takže nevím jak na tom finančně je protože mě ignoruje… Po porodu jsem mu posílala fotky dítěte a prosila ho aby se vrátil ale on si to jen přečetl a nic. Ani nevíte jak mi je z toho zle, každý den kvuli tomu brečím protože nechci aby to šlo přes soudy a skončilo to špatně ale bohužel z 8 tisíc měsíčně se žít nedá a nemám hlídání pro 7 měsíční miminko abych šla na brigádu. Moc všem děkuji za rady
Nech si udělat test otcovství, bez toho se nehneš z místa, nemůžeš se chtít soudit o alimenty s někým kdo není v RL. Pak na něj můžeš podat žalobu, o výživné na tebe, výživné na dítě, peníze na vybavičku atd. Pokud bude určený jako otec, výživné skoro jistě vysoudíš, ale riskuješ tím, že se bude chtít s dítětem vidět a může vám kdykoli zasáhnout do života (co takhle ob víkend určené návštěvy, kde bude i ta jeho nová krasavice, líbilo by se ti to?) A vzhledem k tomu, že je to otec, i když „otec“ se tohle reálně může stát.
Zkus zajít na socialku a zeptej se tam, mívají právní poradnu zdarma, mohli by ti pomoci.
A určitě bych se k takovému póvlu nevracela ![]()
Přeji ti, ať na něm vysoudíš co nejvíc a do poslední koruny ![]()
Opět se můžeme bavit na téma -proč neprivadet na svět děti bez manželského svazku apod. Přesně o tom to je. Je mi to líto co se vám stalo, na druhou stranu mi tam cosi nehraje v tom vašem popisu ale budiž. Přesně proto bych neměla dítě s chlapem co si mě nevezme, protože už jen tím dá najevo ze s vámi počítá do budoucna a pokud ne tak mam jistoty v manželství -automaticky otec dítěte apod. Určitě jste donedávna pobírala mateřskou (pokud ne, opět bych bez nároku na mateřskou jen tak dítě s nemanželem neměla.),rodicak nemusíte mít nastaveny na 8tisic a mate nárok na několik dávek které dohromady nějakou částku daji. Na druhou stranu proč když má dítě otce by to měl platit stát-resp. my co odvadime daně -takže pokud chcete od otce dítěte přispívat na vás a dítě (mate nárok i zpětné na příspěvek pro vás),podejte k soudu žalobu na určení otcovství -existují bezplatné právní poradny, následně se bude resit svěření do pece a výše slimentu ale počítejte s tím ze když bude chtít, muže později dosáhnout i stridave pece -to ze se do teď nestaral soud nebude zajímat, v zájmu dítěte je vyrůstat s oběma rodiči a má nárok na styk s dítětem a vše kolem nej, pokud k tomu má podmínky a chce. Pokud z tohoto nic nechcete tak se vybodnete na peníze, zvednete co nejvíc rodicak a zajistete si hlídání pro dítě abyste mohla do práce. Nevidím totiž jediný důvod proč byste příspěvky měla pobírat když jediný důvod pobírani by byl ten, ze se nechcete dělit s otcem dítěte o dítě…takže tak:-) přeju pevné nervy
@Anonymní píše:
Dobrý den ženy, potřebuji poradit ohledně soudu a právníka. Chtěla bych podat na svého ex partnera žalobu skrze to že se nehlásí k vlastní dceři a neplatí alimenty.Jen dodám že zatím není v rodném listě zapsaný. Jsem tedy samoživitelka a žiju pouze z mateřské a zajímalo by mne zda právníka mi bude muset platit můj ex partner nebo já sama? Vím že soudní stání platí vždy ex partner samoživitelky. Děkuji za rady a omlouvám se že jsem to napsala jako tatar ale neumím se moc dobře vyjadřovat přes psaný projev.
Ty asi myslíš výživné a zajištění úhrady některých nákladů neprovdané matce, ne dítěti.
Tam se podle výsledku řízení se ukládá povinnost k náhradě nákladů řízení, včetně případného právního zastoupení.
Zakladatelko, hned tvůj první příspěvek je mimo. Nemůžeš ho žalovat kvůli alimentům, když právně otec není. Nejdříve musíš vyřešit otcovství, ať už souhlasným prohlášením nebo soudně. A právníka si opravdu budeš platit sama.
Víte co kdyby tohle měla udělat každá žena vzdát se peněz které náleží jejímu dítěti tak jak by to tady za chvilku vypadalo? Ženský udřený aby uživily dítě a sebe a chlapi by si dělali děti o sto šest… Měla jsem to udělat už dávno ale měla jsem a mám strach, ono to není jednoduchý a já nechci přijít o dítě tím že náhodou bude vydělávat víc peněz a soud ho připíchne jemu.
Proto jsem chtěla info ohledně právníka aby mi nevzal dítě. Samozřejmě se o dítě vzorně starám a nic mu nechybí ale i tak mám strach. Ted jsem si zase přečetla na internetu že už ho k soudu dát nemůžu protože dítěti je víc jak 6.měsíců a to určení otcovství má nějakou lhůtu. Jsem z toho jelen. Zajdu si teda někam do tý poradny a poradím se. ![]()
Příspěvek upraven 30.11.20 v 17:27