Kdo bude platit právníka??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26862
30.11.20 18:29
@Anonymní píše:
@Keyllah Proto jsem ho ještě neudala pořád mi to šrotuje hlavou ale uvidím co mi řeknou v poradně a právník :andel:

Pravnik ti nerekne nic, pokud nejsi schopna mu za informace a radu zaplatit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148793
30.11.20 18:48
@NicknackEK píše:
Předpokládá tu vůbec některá ze otec se třeba chce podílet na výchově o dítě?? Jen tu čtu jak “alimenty” apod..ze přece se sám nebude hlásit apod… je mi z toho docela smutno když to čtu aniž byste věděly co a jak -jen zakladatelko -pokud chcete pouze peníze, tak se na to vys… protože peníze byste na dítě chtěla ale to je tak vše - má na vaše společně dítě právo stejne jako vy a neřeším z jakého důvodu není v RL a jak to je mezi vámi. Pokud tohle nechcete, tak ale nechtějte ani peníze. A jen mimochodem -přestože oba víte ze je to vaše dítě a udělali jste to třeba kvůli porodnemu a příspěvkům, v te době spolu žili a hospodařili akorát to bylo kvůli tomu abyste dosáhli na tyto příspěvky (takových případu je tu mnoho) a teď jste se rozešli z jakéhokoliv důvodu a vy na nej nemáte paky -pak taky počítejte s tím ze to můžou chtít zpět a jeďte vás za to popotahovat a plne s tím souhlasím.

Proč by někdo měl předpokládat, jak se otec chce starat, kdyz tu zakladatelka jasně píše, že o ně nestojí, odešel a nechce ani platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
30.11.20 19:06
@Anna766 píše:
Proč by někdo měl předpokládat, jak se otec chce starat, kdyz tu zakladatelka jasně píše, že o ně nestojí, odešel a nechce ani platit.

A na druhou stranu ze má strach ze ji dítě vezme a vyhrožuje ji tim??? To si protiřečí ne?? A jestli si zakladatelka mysli ze soud určuje ke komu půjde dítě podle toho kdo má vyšší mzdu -sorry ale to mluví za vše.. pak se u ptají proč test otcovství? Jakoze paní je si jistá tak není třeba? Mě už ti diskuze fakt baví. Chápu ze chce někdo normálně poradit..ale paní do teď neřekla co vlastně chce dosáhnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
30.11.20 19:47
@NicknackEK píše:
A na druhou stranu ze má strach ze ji dítě vezme a vyhrožuje ji tim??? To si protiřečí ne?? A jestli si zakladatelka mysli ze soud určuje ke komu půjde dítě podle toho kdo má vyšší mzdu -sorry ale to mluví za vše.. pak se u ptají proč test otcovství? Jakoze paní je si jistá tak není třeba? Mě už ti diskuze fakt baví. Chápu ze chce někdo normálně poradit..ale paní do teď neřekla co vlastně chce dosáhnout..

Ona by ráda dosáhla toho, aby otec na dítě platil, čemu nerozumíš? Jemu se ale platit nechce, vykašlal se na ní a vyhrožuje jí, že pokud to udělá, tak jí vezmě dítě. To je běžná výhružka chlapa, který si myslí, jak není na koni protože on je vysmátej, má mnohem víc peněz než ona a ona se prostě bojí, že na to soud bude koukat. Ve skutečnosti o dítě zájem nemá. Kdyby jo, tak už je dávno v RL a stará se bez ohledu na to, že s nimi nežije. Fakt je to tak těžký pochopit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
30.11.20 19:53

Kdo bude platit právníka?

Tak zni otazka zakladatelky.
Odpoved zakladatelce: Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148793
30.11.20 19:56
@arinecka píše:
Ona by ráda dosáhla toho, aby otec na dítě platil, čemu nerozumíš? Jemu se ale platit nechce, vykašlal se na ní a vyhrožuje jí, že pokud to udělá, tak jí vezmě dítě. To je běžná výhružka chlapa, který si myslí, jak není na koni protože on je vysmátej, má mnohem víc peněz než ona a ona se prostě bojí, že na to soud bude koukat. Ve skutečnosti o dítě zájem nemá. Kdyby jo, tak už je dávno v RL a stará se bez ohledu na to, že s nimi nežije. Fakt je to tak těžký pochopit?

Napsalas to přesně, aspoň se nemusím namáhat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
30.11.20 20:00
@arinecka píše:

Tak jak jste to napsala to není těžké pochopit -ALE zakladatelka dala jasné najevo ze Chce aby otec platil a byl v RL, ale nechce aby pečoval a já říkám ze to se proste vylučuje a jasne jsem napsala -buď chce peníze a musí počítat s tím ze jeho výhružky budou realitou tj.ze bude chtít mít dítě z poloviny u sebe nebo nesmí chtít peníze a jeho v životě jejich dítěte..nic víc mezi tím není..ale aby se oháněla tím ze ji vyhrožuje ze ji dítě vezme? To mate pocit ze jsme v době kamenné ze malé dítě v tomto věku by jako soud kvůli vyšší mzde svěřil do výhradní pece otci který o ni nejevil zájem a matka ho nesměla vídat?? Ne pokud má vysokou mzdu tak od toho se pal určí výše vyzivneho a ona má nárok i na sebe zpětné takže nevím kde vzala ze když má 20tisic tak ze jako by na tom byla o dost hůř než on?? O to mi jde o ty “výhružky jak ji vezme dítě”-kde si myslíte ze žijeme? Jen musí počítat s tím ze proste když bude otec chtít tak později dosáhne u střídavě pece pokud to bude v zájmu dítěte a od toho je tu ospod který tohle všechno bude resit..ale zakladatelciny úvahy jsou úplně mimo -prvně mafiáni pak lde bychom byli kdyby chlapi jen plodili apod ale na druhou stranu chce peníze ale nechce aby s nim dítě trávilo čas..a to mě dost udivuje. Jsem právník takže vim o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
30.11.20 20:40

@NicknackEK Jasný, to jsem jí taky psala, pokud bude v RL, tak bude mít na dítě i právo, ne jen povinnost na něj platit, o tom žádná. Než se ale rozepsala o problému jako takovém, ak jí zajímalo kdo by platil právníka, v případě že by nějakého využila. Tak snad si tady z toho všeho něco vezme a rozhodne se správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
1.12.20 00:23

Ahoj, hlavně se ho o nic nepros a buď ráda, že můžeš žít bez něj.
Já jsem právě s podobným těhotná a vím jak ti asi je.

Ve věci výživného nárok na proplacení advokáta nárok mít nebudeš.
Jiné by to mohlo být v prokázání otcovství.
Tam už by jsi nárok mohla mít, ale záleží na soudu.

Také jsi hlupaňa. Nezlob se. A ještě čekat, že se vrátí. Tolik měsíců :zed: Ten se vrátí až ho nikde jinde nebudou chtít, a jen na chvilku…věř mi. Máš na víc :hug:
Máš nárok i na tom aby se podílel s náklady na těhotenství a porod (ale asi by se ti hodily i účtenky, zkus sehnat aspoň něco od kamarádkách. Pokud sis neschovala)
A určitě by měl přispět i na výbavičku, snad polovinou - opět je třeba účtenek.
V neposlední řadě máš nárok na výživné i na sebe a to od narození do dvou let věku dítěte.
Takže bych to viděla takto.

1. Zajít na OSPOD
2. Napsat přípis otci, že se mu narodilo dítě chtěla by jsi vše řešit smírnou cestou, dohodou. Tam napsat o kolik peněz ho žádáš a do kdy má uhradit, včetně těch peněz za výbavu a porod.
3. Pokud nebude ve vlastním zájmu spolupracovat podat žalobu o určení otcovství atd.
4. Pokud by měl zájem o dítě už by ho projevil, neboj se prosím tě.

V podstatě můžeš chtít např. 10.000 jako polovinu za výbavičku a třeba 5.000 jako část za těhu oblečení, vyšetření, porodnické vložky…
Potom aspoň 2.500 výživné na dítě a třeba 1.500 výživné na sebe.

Kdyby ten člověk měl nějaké morální zásady, tak mu tvá situace nedá spát a myslí na dítě, jak asi vycházíš z mateřské atd.

Výhoda je, že se ti potom sejde poměrně pěkná částka z dlužného výživného.
Můžeš ji mít potom jako rezervu nebo využít na přestěhování.
Než se vše vyřídí bude to pár měsíců ještě trvat…takže se ti sejde třeba 50.000 najednou. Určitě ty peníze potřebuješ víc než on!

Hodně štěstí a nedej se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
1.12.20 06:36

@Arianna007 Nebo se ji taky nesejde vubec nic, bude resit exekucni vymahani, ze ktereho dostane tak litr mesicne, když dobre. A jako bonus bude mit otec prava k diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
1.12.20 07:35

@Arianna007 To, ze by soud uznal narok, je jedna vec, zda by penize videla, je vec druha.
Tusim, ze psala, ze on ma prijem 20 tisic. Takze urcite by bez problemu jednorazove zacvakal nekolik desitek tisic :mrgreen:
Chce to cist vsechny prispevky zakladatelky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
1.12.20 08:37
@Anonymní píše: @NicknackEKProsím vás přestante tu ze mě dělat hyenu. Nechci o svoje dítě příjit a vím jak to v dnešní době chodí že peníze vládnou. Bojím se že když u soudu on řekne že vydělává víc tak pro ně to bude tak že u něj se bude mít lépe a tak ho dají jemu. O mafii se mi začal zminovat až potom co si našel novou ženskou ale doufám v to že jen vyhrožuje. On má hodně slušný rodiče a pohybuje se mezi slušnými lidmi tak doufám že jen hrozí ale není to jednoduchý. Asi tuhle diskuzi smažu protože v každe diskuzi se začne řešit uplně něco jineho a vždycky je na vině zakladatelka :roll:

Na to jsi přišla proboha jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
1.12.20 09:07
@Anonymní píše:
Já jsem s ním chtěla být a dokonce ted kdyby přišel tak bych mu odpustila. Chtěla bych moc aby s námi byl ale on nechce a v půlce těhotenství mě opustil kvůli jiné ženě a řekl že nás nechce a s dítětem se nechce vídat a at se starám… Žádala jsem ho o tisíc korun měsíčně a on mi napsal kde beru tu drzost po něm ještě něco chtít a začal mi psát jaká jsem podvodnice a že jsem si s ním udělala dítě jen kvůli penězúm. Jen podotýkám že měl plat cca dvacet tisíc a majetek neměl abych ho měla kvuli penězům. Ted teda už podniká takže nevím jak na tom finančně je protože mě ignoruje… Po porodu jsem mu posílala fotky dítěte a prosila ho aby se vrátil ale on si to jen přečetl a nic. Ani nevíte jak mi je z toho zle, každý den kvuli tomu brečím protože nechci aby to šlo přes soudy a skončilo to špatně ale bohužel z 8 tisíc měsíčně se žít nedá a nemám hlídání pro 7 měsíční miminko abych šla na brigádu. Moc všem děkuji za rady :andel:

Pokud nejsi zdaleka, pomohu ti, napiš do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
1.12.20 09:29

@j.a.n.i1 @cecetka
Tak ano, kde nic není ani smrt nebere…
Ale taky psala, že podniká.
Nevím jestli ještě neberou řidičáky. Asi by se mu to nelíbilo.
Taky jde potom výživné strhávat rovnou z platu…
A pokud ho živí jen živnostenský list asi by nechtěl mít exekuce.
Taky se situace může změnit, může dědit atd.
Také myslím, že v případě, že otec není schopný plnit vyživovací povinnost přechází na jeho prarodiče(ale ještě jsem nezažila, že by to tak někdo měl)
O práva na dítě bych se asi nebála, dítě je sedm měsíců na světě a nic nepředvedl…
Navíc zakladatelka by chtěla aby ten zájem měl.. :nevim: teda spíše o ní, než o dítě.

Také bude mít pak lepší pozici na sociálce, určitě má nárok i na přídavky, na bydlení…atd.
Za mě je pro dítě lepší, když otec v RL je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
1.12.20 09:58
@Lucie008 píše:
Na to jsi přišla proboha jak?

To ji rekl ON :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek