Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@IvousM jinak tedy se take tesim az uz to bude za nami a budeme mit doma zdraveho prcka ![]()
Zdravím, jsem také 6.tt+5 a čekáme čtvrté mimi. Máme ale dvě děti, neboť jsem na tom podobně jako SonikSS, před necelými 4měsíci jsem podstoupila vyvolaný porod/potrat ve 22.tt na základě genetické indikace…věřím, že tentokrát bude vše v pořádku, termín porodu 1. 6. 2014…přeji všem hlavně zdravíčko!
Karkullinko, ještě sem chtěla podotknout, že tripple test se provádí z odběru krve, zkoumají se tři buňky…není to moc spolehlivý test, ale je ze zákona povinný. Zn. to, že pozitivní výsledek nemusí znamenat VV plodu a naopak. Spolehlivější a přesnější je NT + screening vyšetření z krve a ultrazvuk ve 12.tt na specializované klinice, např. Prenatal v Brně na Veveří…jde o vyšetření na chromozomální vady plodu, především Downův syndrom…doporučuje se maminkám zhruba od 30let, kdy riziko VV postupně stoupá…mě je 33let, tak sem šla a byla sem ráda, že tuto vymoženost máme…ale nemalujme čerty na zeď, všechno dobře dopadne
ahoj
@Jája350 jeee ahojky, my uz sme se preci setkali, no to jsme moc rada, ze se vam povedlo. ted uz urcite bude vse v poradku, verim v to. urcite nase miminka jsou naprosto v poradku a vse bude jak ma byt ![]()
@IvousM píše:
@SonikSS Kamarádka dneska porodila Aničku a v pondělí se za nimi chystám do porodnice tak aspoň omrknu co mě čeká a nemineUž aby jsme to měli taky za sebou, příští pátek jdu na kontrolu, to zase budu mít bobky aby bylo vše v pořádku. Už by to mělo mít srdíčko tak se docela těším
a kolik jsi? ![]()
@siamka7 na prvni kontrole jsme byla nekdy ve 4tt a to jeste srdicko nebylo videt, jen takovy vacek a jelikoz jsme kvuli tomu predtim, sla hned na neschopenku, tak jsme mela kontrolu dele, aby uz neco bylo videt ![]()
Jestli jsem dobře pochopila jak se to počítá tak jsem 6+4 týden, ještě nemám ani průkazku. Jak tak čtu různé diskuze tak se hrozně bojím aby bylo vše v pořádku a v pořádku malí donosila. Kolikátý týden jsi ty??
@IvousM píše:
Jestli jsem dobře pochopila jak se to počítá tak jsem 6+4 týden, ještě nemám ani průkazku. Jak tak čtu různé diskuze tak se hrozně bojím aby bylo vše v pořádku a v pořádku malí donosila. Kolikátý týden jsi ty??
já 4+3,v pondělí jdu na první ultrazvuk to budu 5+3,už máš srdíčko? ještě, ne, že. no, taky mám strach, děs ![]()
@siamka7 Srdíčko ještě ne, ale na netu jsem se dočetla že je vidět v 7 týdnu. Já mám jít na kontrolu 18/10 a to už bych měla být 7+4 a to už by mělo být, tak jsem zvědavá ![]()
@siamka7 Děkuji
Zatím mi ani není špatně, bříško zatím taky neroste, což je na jedu stranu dobře, alespon to budu moct co nejdýl skrývat ![]()
Ahojky holky, tak mám dobrou zprávičku dneska na ult, jupííí je tam srdíčko.. tak jsme v 6 týdnu, a když podle PM mělo být 7plus, ale nevadí otěhulila jsme dýl. takže žijeme snad to vydržííí
![]()
Ahoj holky, díky za rady - i když jste mě s tou neschopenkou moc nepotěšily, asi se na to vykašlu
… a gratuluju všem k dobrým zprávám. Já teda taky ještě nemám průkazku, a to už jsem u doktorky byla 2×. Prý mi ji dá až příště, to bych měla být ve 12. týdnu. Nejdřív jsem z toho byla nervózní, ale každej doktor si to dělá, jak chce. Nevychází Vám termín spíš na červen? Připadám si tu trochu napřed ![]()
@petrasska az ve 12tt??? neni to pozde, samozrejme muze se stat cokoliv, ale to muze kdykoliv… nemyslet na to zli a vse bude dobre, ale pokud priste uz budes ve 12tt, takze krev uz ti vzali a jdes na velky ult???
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat