Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Emimin7 kdyby to bylo na něm, tak u něj všichni budou pracovat zadarmo a firmy co mu dodavají mu budou platit, protože je to přece presti
![]()
@Jedna babička eet nic neřeší, znici malé živnostníky a ty velke se tomu vysmějí, plus jak už bylo dáno, je velmi nebezpečné shromažďování těchto dat do rukou jednoho člověka…
Až budu na pc dám sem dnešní článek novinek, jaký problém může mít obyc drobný podnikatel, když nějaký zakomplexovany člověk blbé zada data do uctenkovky - z které je mi fyzicky nevolno
@terinka4444 píše:
to dělají předvolební průzkumy, ty by se měly zakázat. Stejně nic neříkají, osloví vzorek 600lidí a je hned průzkum na světě. A podle toho se pak voliči řídí, takže to silně znevýhodňuje malé stranybyť třeba s fajn programem
Absolutně souhlasím. Bohužel lidi si myslí, že se musejí rozhodnout mezi těmi stranami, které jim soustavně podstrkují média. Blbá doba no. Leda pro ovce dobrá. ![]()
@catherine100 píše:
@Jedna babička eet nic neřeší, znici malé živnostníky a ty velke se tomu vysmějí, plus jak už bylo dáno, je velmi nebezpečné shromažďování těchto dat do rukou jednoho člověka…
Až budu na pc dám sem dnešní článek novinek, jaký problém může mít obyc drobný podnikatel, když nějaký zakomplexovany člověk blbé zada data do uctenkovky - z které je mi fyzicky nevolno
Můj tchán, bohužel volič ano, si přivezl slavnostně účtenku. Asi půl hodiny to datlovl na net a odeslal. Zpět mu přišlo, že není zařazen do slosování, že číslo fik není platné. Nebo tak něco. Zkontroloval to a zjistil, že se prostě upsal. Předpokládám, že tím automaticky poslal kontrolu na chudáka prodejce?
@terinka4444 píše:
jenže to si legálně posvětil, s tím nic nenaděláme, na morálku se nehraje. Takže se musíme otočit na tom, co získal podvodem. Každý běžný občan by za podvod 50mega dostal desítku natvrdo.
To se pleteš. To by dostal, kdyby udělal nějakých 50 litrů. při takové částce už si dávají všichni bacha.
Můžu se zeptat, s tím zvýšením výběru díky EET. Jen mne tuhle napadlo, že daně jako takové se odvádějí v březnu anebo v červnu. EET se začalo zavádět snad někdy v listopadu? takže pokud podle mého narostl díky tomu výběr daní o 8% či kolik tu píšete, mohlo by to po letošku udělat velmi slušnou částku, ne? Ovšem říkám, tolik to nesleduji. Ale jo, s EET souhlasím. my daníme komplet. Takže co? Když někdo daní vše, tak proč by ho EET mělo tak iritovat? A nemyslím si, že info na téma - dneska jsem prodal někomu 10 rohlíků a dvě mlíka a máslo měla nějak komukoliv pomoci v ovládnutí trhu. Názor můj jakožto evidentního negramota a tudíž koblihy.
A pokud dojde ke zvýšení minimální mzdy, pište si, že nejvíc na tom udou biti právě lidé, kteří za ni dělají. Protože bohužel spousta těch povolání nemá vyšší hodnotu. Takže co nadělají potom zaměstnavatelé? Najmou brigádníky anebo tuto práci přihodí jiným lidem - třeba tak, že dají jednou za měsíc velký úklid pracoviště - no a přidají tem lidem něco málo. Mluvím o provozech. Anebo koupí mašinu a hotovo dvacet. A sbohem ti, kteří za tu minimálku dělali.
@kontramatka píše:
Absolutně souhlasím. Bohužel lidi si myslí, že se musejí rozhodnout mezi těmi stranami, které jim soustavně podstrkují média. Blbá doba no. Leda pro ovce dobrá.
já vidím problém trochu jinde a to systém přerozdělování hlasů, protože nejde o to, že by byl můj hlas promarněn, když se ta strana nedostane do parlamentu, ono je to paradoxně jak kdybych hodila hlas letos pravděpodobně ano, a to já prostě neudělám. Letos prostě cítím, že není čas takto „riskovat“. Nicméně svobodní mě hodně oslovují.
@inkakřivák píše:
Můžu se zeptat, s tím zvýšením výběru díky EET. Jen mne tuhle napadlo, že daně jako takové se odvádějí v březnu anebo v červnu. EET se začalo zavádět snad někdy v listopadu? takže pokud podle mého narostl díky tomu výběr daní o 8% či kolik tu píšete, mohlo by to po letošku udělat velmi slušnou částku, ne? Ovšem říkám, tolik to nesleduji. Ale jo, s EET souhlasím. my daníme komplet. Takže co? Když někdo daní vše, tak proč by ho EET mělo tak iritovat? A nemyslím si, že info na téma - dneska jsem prodal někomu 10 rohlíků a dvě mlíka a máslo měla nějak komukoliv pomoci v ovládnutí trhu. Názor můj jakožto evidentního negramota a tudíž koblihy.
Na rozdíl od ostatních, já si s tebou ráda píšu
K loňskému prosinci, ne, nemohl to vědět, nikdy za žádných okolností to nemohl vědět. Mohl by možná porovnávat výsledku u měsíčních plátců daní, ale ani to v žádném případě nemohl mít ty informace před 25.1. jak on ty skvělé zprávy o výběru o 100% navíc pouštěl už začátkem ledna. Takže prostě vykonstruovaná účelová lež. Tak to prostě je. A i když se přiznání podává v březnu a v červnu, podává se za rok, není tam vidět nárůst za jeden měsíc. Prostě jen a jen lhal a nemohl to vědět. Ekonomové pak psali, že ten nárůst u vzorku ( právě plátců daně) plně koresponodavl s tím, jak se to vyvíjelo v jiných letech, v prosinci jsou vánoce, a lidi utrácejí jako doví, a další nárůst plně korespondoval s ročním růstem díky ekonomickému blahobytu, ten nárůst byl stejný jako v měsících před tím.
K EET, já taky daním všechno, dokonce s mírnými problémy převedu veškeré platby na bezhotovostní, takže já se prostě stůj co stůj EET vyhnu, týká se mě od příštího roku, nicméně, přeci nejde o malé samošky, to je přeci jasné, ne? Informace kolik prodala večerka rohlíků jsou k ničemu. Informace, která beznzínka na kterém místě má největší výtoč a prodej, za kolik prodává a jak se to točí, to už jsou informace zajímavější, ne? Za kolik kde trží jaký obchod, super obchod, to už jsou informace velmi zajímavé. Vůbec nejde o informace od nějakých malých prodejců přeci
A další věc, represivní opatření, pokuty za jakékoliv písemné malé pochybení jsou prostě neúměrně vysoké. Nechápu, že s tímhle principem může někdo souhlasit. Když to vypadalo, že mu v březnu podnikatelé bojkotují EET a nepřihlašovali se, OSSZ dostaly pokyn z ministerstva, okamžitě kontrolovat a dodané přehledy. Vím to jistě, dostali jsme pokutu. Kontrolovali až dva roky zpátky, takže jsem v březnu dostal pokutu za o jeden den pozdní podání přehledu z únory roku předchozího. Všechno v pořádku, všechno zaplaceno, nikde dluh ani halíř, platby včas zaplaceny, ale jednou jsem podala přehled 21.A můžu říct, že jsme nevěděli o co jde, takže jse šli na sociálku a tam fronty jako blázen, všichni s jedním a tím samým, úřednice na mrtvici, lidi na mrtvici…tohle se prostě nikdy nikdy dřív nedělo. Když vyjelo kontrolní hlášení, ty pokuty byly nenormální, s nemožností se v podstatě odvolat, protože to jaksi do toho zákona nedali, prostě jsi ji dostala, i když jsi klidně nic neudělala, a nebylo proti tomu odvolání, tak babiš slíbil, že už se dělá novela s platností nejdřív od června a že se prostě pokuty vybírat nebudou za tu dobu, než ta novela dovolí zmírnění těch pokut. Co udělal za rok? Nechal vyvolat kontroly za toho slíbeného půl roku bez pokut. Tak to prostě je
Já chápu, že běžný občan do toho nevidí, ale když už to běžnému občanovi říkám a vysvětluju, proč neposlouchá? ![]()
@terinka4444 píše:
já vidím problém trochu jinde a to systém přerozdělování hlasů, protože nejde o to, že by byl můj hlas promarněn, když se ta strana nedostane do parlamentu, ono je to paradoxně jak kdybych hodila hlas letos pravděpodobně ano, a to já prostě neudělám. Letos prostě cítím, že není čas takto „riskovat“. Nicméně svobodní mě hodně oslovují.
Přesně tak. Bohužel. Jo svobodní by se mi taky líbili, ale hodit jim to je jasný hlas. Asi tak.
@inkakřivák píše:
Přesně tak. Bohužel. Jo svobodní by se mi taky líbili, ale hodit jim to je jasný hlas. Asi tak.
Já se třeba bojím „extremistů“ typu SPD nebo třeba německá AfD. Jo, chápu tu protimigrantskou náladu, taky jí mám, ale ty strany nemají program, když tedy pominut jako program žádný migrant a vystoupení z EU, na co hodně lidí slyší ( a politici stejně jako Merkelová to budou muset vzít v potaz), ale jak to udělat, nebo co by bylo po té, co by to znamenalo v současné chvíli, kdy se do stavu soběstačnosti a doby, kdy prostě státy okolo nás nebyly v unii, těžko vrátíme, to tam nikde nečtu ![]()
@terinka4444 Díky za vysvětlení. Takže jestli to chápu dobře, případné navýšení výběru daní se projeví až za rok. Takže jediné, co je špatně je, že už předem avizoval, že ke zvýšení dojde - a ono dojde, co si budeme. Nic proti nikomu, ale pokud vím, že třeba v Praze jeden restaurant vedle druhého platí svému personálu minimální mzdu, tak to o něčem svědčí.
Kontroly a pokuty jsou jiná věc. Tam bych řekla, že ten systém je u nás ve všem naprosto šílený. My musíme platit všechno a hned a nedejbože o den později, ovšem stát, to už je jiné kafe.
Ty informace, to skutečně nejsem s to posoudit. Ale pořád si myslím, že velké obchody, ti skutečně velcí, ti prostě museli přiznávat, protože na ně měl bernák čas. Nevím jak benziny, tam si moc iluze nedělám. Ale jinak prostě si myslím, že EET není tak likvidační, jak se o něm mluví. To je můj názor. Možná proto, že se nás skutečně nedotýká. A znám pár lidí, kteří na ně přešli, a v podstatě jen s pokrčením ramen stylem - no co, jenom jiná kasa. Stejně daním co přijde, tak mi je to šumák. Skutečně moc nevěřím na tu likvidaci. Nakonec hele - tebe by to zlikvidovalo? Když jedeš všechno i ted bezhotovostně a tudíž přiznáváš? Protože pokud to chápu, tak ty půjdeš raději takto z principu, ano?
@inkakřivák jsou tam přidáne náklady a hlavně další buzerace…proc treba farmářské trhy?
A co starší lidi?
Tuhle jsem mluvila se servirkou, že večer spadli EET, ne jejich vinou, oni to museli psát na papírky a ráno místo práce tam celou večerní tržbu natukat- kdo jim tenhle čas zaplatí.
Práci na černo či min mzdu EET neřeší preci
Ano vybere se na daních víc, a proč asi? Ekonomika je v růstu, to je snad jasné
A třeba můj muž je šikovný řemeslník, ale tu byrokracii nedává, kdybych mu tyhle věci nezajistovala, Nemohl by se práci věnovat
A u EET ma hrůzu uz teď, je rád, že napíše email
…a přitom všechno daňime, nedělá na černo, platí jak mourovatej a stát mu hází klacky pod nohy…
@inkakřivák to je otázka jestli dojde ke zvýšení, jednak ke zvýšení, které bylo avizováno, druhak ke zvýšení, které vůbec bude prospěšné. O tom, že dojde ke 100% navýšení už sní jen babiš, to se prostě nestane. Ano, budou moc porovnat přiznání letos v březnu a přiznáním další březen. Aby to bylo objektivní, což nebude. pokud do toho bude mluvit ano, tak do toho ale musí promítnout proměnné jako běžný hospodářský růst a podobně. Jenže, on prostě řekl, že navýšení bylo 100-%, nebylo bylo matně pamatuju nějakých 7%, což bylo právě tím prosince jako takovým, ale je to jedno, v podvědomí lidí už to je, on klidně zas eřekkně nějakou lež a zase se to bude těžko vyvracet. Tohle je to, co mě štve, že může beztrestně hlát a takto popouzet lidi navzájem proti sobě. Protože úspěch má jen díky tomuto popuzování lidí proti sobě.
Ano, na likvidaci taky nevěřím, je to opruz, třeba moje stařenka prodávala na aukru v podstatě bazarové zboží a tím si přivydělávala k důchodu, neulila ani korunu, nemohla, protože aukro prostě vede sjetiny s přesným halířovým prodejem na sekundy, kdy to bylo prodáno, je jedno jaká platba proběhne, třeba, ni nicméně byla tam samozřejmě platba kartou, čímž by spadal do EET, všichni registrovaní prodejci jako osvč museli mát pu PAYU službu, což je platba kartou, a náhle problém jak hrom, aukro zaspalo, jelo to na jejich platformě, takže pluginy na nějaké automatické odesílání účtenek nešly, jediný, co bylo, vylo tak nedůvěryhodný, že jsemna to čučela jak kráva s prominutím. Ve chvíli, kdy si musíš koupit od někoho nějaký systém, který to dělá za tebe, protože sám nejsi schopen, protože lidi tou kartou plat kdykoliv ve dne v noci na tom internetu, a přesto jsi to ale ty, kdo pod pokutama 50.000 a ví vlastně odpovídá za případné chyby tohle nevyzkoušeného systému
prostě šílenost. Znám dost lidí, co toto ukončilo. Naštěstí aukro týden před spuštěním eet dovolilo vypnout systém plateb kartou, takže nadále šlo jen převodem na účet a tím se vyhli tomu eet, ale systém nedomakaný, stejně jsou ty platby kartou dohledatelný stejně, jak převod na účet. A to jen jeden blbej příklad, bylo toho hafo. Ale ano, pro drtivou většinu lidí to likvidační není, do chvíle, než dostanou pokutu. A pokutu můžeš dostat za to, že tvůj zaměstnanec třeba barman nevydá účtenku, ty ani nejsi na provozovně, dtokrát může mít příkaz vydávat, prostě nevydá, ručíš ty, nemůžeš dát do smlouvy něco jako hmotnou zodpovědnost za toto, jsi v pasti. A to se tady v hotelích stávalo. Konkurenční boj, prpotože jak byl udavačský web, stačilo napsat, že ti a ti nevydávají účtenky a důkazní břemeno je na tobě. Prostě postavené na hlavu, kontroloři vyjížděli jak zběsilí a nic. Fakt to nestojí za to, nepřinese to do státní kasy žádné zvýšení.
navíc, je to systém, ketrá není nikde na světě, už to přeci o něčem svědčí, nikde, jen v Chorvatsku, kde přinesl problémy, a u nás a na Slovensku, ti to spustili chvíli před námi, co to je? To pravdu na nás jako na jediné na světě musí být zkoušen takový systém, který nic extra nepřinesl, jen zlou krev mezi lidmi?
Ta účtenkovka, to teď bude ta pravá sranda, sleduj to. Bych z toho zvracela.
Jo tak tohle chápu, s tou platbou na aukru, to vím. Ale to třeba vážně nejde dát tomu barmanovi do smlouvy, že když nevydá a bude přistižen, tak mu bude ustřižen?
A zase - když si člověk přivydělá k důchodu, tak mám pocit že do nějaké malé částky to stejně ani na berňák nemusí dávat. Že se to nedaní. I v tom případě je nutno? Třeba dejme tomu prodám svou starou židli?
JO udavačský veb, to je lumpárna. Ovšem na druhou stranu -, kdyby nebyl takový podrazák dejme tomu ten soused a hlásil jen skutečné obcházení povinností, byl by to ještě udavačský veb? Víš my jako Češi máme k tomuto trošku rozporuplný vztah. Vezmu jinak - třeba jedna radnice rozjela stránku, kde se dali nahlásit třeba sprejeři, co někdo viděl ničit fasádu. No a ejhle - nazvali to taky udavačským vebem, ale jen do té doby, než někdo poničil fasádu tomu dotyčnému. To pak hulákal o nevšímavosti lidí a právu. Chápu, že tahle situace je fakt složitá, a že EET tohle nepořeší, ale co si udeme, u nás ta šedá ekonomika sakra bují. A bují kvůli drahé práci a odvodům státu. To vím moc dobře. Když neude stát nenažraný, v konečném důsledku dostane víc. Jenže to prostě nikdo nepřipustí.