Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák no právě že nejde, vůbec neovliníš, co dělají zaměstnanci a tady ve Varech byl ten konkurenční boj hustej, takže pokrýt hotel kamarama, aby se zaměstnanci báli, což zase se brojí, protože to je omezování zaměstnanců, pořizovací náklady vysoké, další člověk, školení a povolení na uchovávání záznamů…prostě takhle, jsem šťastná, že už nemám zaměstnance, vím, že nikdy už mít nebudu, že v podstatě se mohu vyhnout EET.
A EET prostě nepřinese ten užitek. Ano, šedá ekonomika jede, pojde dál, možná ne v hospodách, ale to bylo tak jediný. Jo a vietnamci na tržnici, zbytek jel v regostračních pokladnách, stačilo jen uzákonit povinnost registračních pokladen, která byla, s fiskální pamětí a byl klid. Jenže na tom by se nedala postavit kampaň a nedaly se sbírat informace
A šedou ekonomiku to stejně nezničí, ta je prostě všude na světě. Kdyby byl mechanismus, jak tohle potírat, budou to mít už dávno vyspělé země.
Jo, to je fakt, všem počítám, že asi nejela až v takové míře. Anebo nevím. Ale když si vezmu, jak tento stát rozhazuje prachy jako ožralý námořník, tak potom někde je potřebuje nahonit, ne?
A k tomu, že budeme žít v babišistánu mám jen jednu poznámku. Vy vážně máte tak slabou důvěru v demokracii u nás? Ve vás volené poslance a jimi vyráběné zákony? Pokud je to tak, tak je to smutné a můžeme tu celou šaškárnu rozpustit, ne? Když jeden člověk budí takový strach. Když budou neúplatní ti lidékolem, tak on sám těžko co nadělá. A pokud nejsou schopni ubránit se jednomu člověku, pak tam nemají co smrdět. Můj názor.
@inkakřivák píše:
Jo, to je fakt, všem počítám, že asi nejela až v takové míře. Anebo nevím. Ale když si vezmu, jak tento stát rozhazuje prachy jako ožralý námořník, tak potom někde je potřebuje nahonit, ne?
A k tomu, že budeme žít v babišistánu mám jen jednu poznámku. Vy vážně máte tak slabou důvěru v demokracii u nás? Ve vás volené poslance a jimi vyráběné zákony? Pokud je to tak, tak je to smutné a můžeme tu celou šaškárnu rozpustit, ne? Když jeden člověk budí takový strach. Když budou neúplatní ti lidékolem, tak on sám těžko co nadělá. A pokud nejsou schopni ubránit se jednomu člověku, pak tam nemají co smrdět. Můj názor.
Nejde o neuplatnost, jde o moc, teď ma v rukou daňovou represi a Ministerstvo spravedlnosti, až bude mít i Ministerstvo vnitra/Policii, kruh se uzavře.
@pohledzdruhestrany píše:
Nejde o neuplatnost, jde o moc, teď ma v rukou daňovou represi a Ministerstvo spravedlnosti, až bude mít i Ministerstvo vnitra/Policii, kruh se uzavře.
a my jsme všichni v prde.li
@pohledzdruhestrany Takže podle vás prakticky celý parlament i senát jsou k ničemuž, stejně jako vláda? No já mám tedy asi podivné představy. O tom, jak funguje demokracie. Ale tak hele, uvidíme.
@inkakřivák píše:
@pohledzdruhestrany Takže podle vás prakticky celý parlament i senát jsou k ničemuž, stejně jako vláda? No já mám tedy asi podivné představy. O tom, jak funguje demokracie. Ale tak hele, uvidíme.
Ano, ústavní pojistky jsou důležité, proto ty blouznivci, co by ve svatém ale naivním zápalu volili Pitomia, protoze chce odvolatelnost politiků, zákaz prebehlictvi mezi stranama a další podobný kraviny, jsou taky tak nebezpečný. V okamžiku, kdy máš takhle koncentrovanou sílu ve výkonný moci, je strašně jednoduchý šikanovat nepohodlný, aby změnili názor - nesmyslnejma trestníma obvinenima, ve vazbě změkne skoro každej, opakujícími se finančníma a daňovejma kontrolama, atd. atd., ústavní pojistky jsou fajn, ale pro běžného občana nebo firmu, ktera je v „tlaku“ a nemá dostatečný finanční zdroje na právní obranu, strašně daleko.
Tohle není o ANO, ale o nějaký vyváženosti, kdyby hrozilo, že volby vyhraje s 80% ODSka s plánem úplně re(de)formovat tenhle stát a ANO by mohlo tyhle dominanci zabránit, tak bych je klidně volil.
No dobrá - takže my tu řešíme vlastně co? ohrožení demokracie Babišem anebo to, že bude mít možnost buzerovat drobné lidi? A jen tak mimochodem - myslíte, že z toho bude mít nějaký plezír, že tu postaví do latě třeba nějakého inku. křiváka živnostníka? Pořád jsem se domnívala, že jde zejména o obavy z ohrožení demokracie, což mi přijde poněkud podivné. Ale už se v tom prostě ztrácím a navíc - já mu to prostě musím hodit. My se vždycky ujímáme těch ubohých, co jsou bez šancí. A on prý je, někdo to tu psal.
A navíc, i když on vyhraje, tak prostě sám vládu nepostaví. Takže bude velmi důležité, kdo bude ten „chápavý“, kdo kvůli „klidu na práci“ půjde s ním. A třeba nepůjde nikdo a bude vymalováno.
@inkakřivák píše:
No dobrá - takže my tu řešíme vlastně co? ohrožení demokracie Babišem anebo to, že bude mít možnost buzerovat drobné lidi? A jen tak mimochodem - myslíte, že z toho bude mít nějaký plezír, že tu postaví do latě třeba nějakého inku. křiváka živnostníka? Pořád jsem se domnívala, že jde zejména o obavy z ohrožení demokracie, což mi přijde poněkud podivné. Ale už se v tom prostě ztrácím a navíc - já mu to prostě musím hodit. My se vždycky ujímáme těch ubohých, co jsou bez šancí. A on prý je, někdo to tu psal.
tady ne, to psal ten nováček chlap vedle v diskuzi, co byl asi zfetovaný, ten psal, že vyhraje Okamura, ODS se vůbec nedostane přes 5 procent a babiš už je bez šancí. Prý to vyčetl na facebooku
@inkakřivák píše:
Nechápeš.
No to nechápu
@terinka4444 Ony jsou tu ty diskuze tři, tak člověk blbne. Ale jinak si myslím, že by ten dotyčný už vážně měl přestat brát to co bere. I když je fakt, že spousta lidí na Okamůru slyší. Moc si neuvědomují to, že on skutečně slíbí cokoliv - ale co udělá třeba s imigrací, když zkrátka bude přerozdělování? Anebo když se sem ti imigranti skutečně budou chtít nastěhovat, jakože zatím nechtějí. Nenadělá s tím nic.
@inkakřivák píše:
No to nechápu
@terinka4444 Ony jsou tu ty diskuze tři, tak člověk blbne. Ale jinak si myslím, že by ten dotyčný už vážně měl přestat brát to co bere. I když je fakt, že spousta lidí na Okamůru slyší. Moc si neuvědomují to, že on skutečně slíbí cokoliv - ale co udělá třeba s imigrací, když zkrátka bude přerozdělování? Anebo když se sem ti imigranti skutečně budou chtít nastěhovat, jakože zatím nechtějí. Nenadělá s tím nic.
já mu taky nevěřím